Hello There, Guest! Login Register


Perie de curatat grup

#1
Se gaseste pe la noi asa ceva?
http://www.idrinkcoffee.com/Cafelat_Grou...-brush.htm
Bezzera UNICA PID MN + Râşniţă Bezzera BB005 TM, Tamper dinamometric, sita VST 18g
 
Reply
#2
Eu ti-as recomanda peria de oale de la Ikea (are ventuza in capul manerului; circa 8 lei) care e destul de stufoasa si isi face treaba foarte bine.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Aillio R1 Bullet|Gene Coffee CBR-101|.
 
Reply
#3
Orice pensula de 2 lei, cu parul suficient de scurt taiat incat sa devina rigid, face treaba buna.
 
Reply
#4
Sau http://www.caffea.ro/accesorii/perie-de-...t-art.html. Daca esti din Bucuresti, poti merge la magazinul lor din Mendeleev, The Coffee Shop
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig K30 Vario, Kinu M47
 
Reply
#5
La noi nu gasesti. Cel mai 'aproape' gasesti la http://coffeehit.co.uk/brands/cafelat/ca...hine-brush
 
Reply
#6
aproape fiecare online shop de profil de la noi, are asa ceva!
nu chiar la 2 lei, dar nici nu vad cum poti cu o pensula dreapta, cu peri asprii, sa cureti sita (normal, ar trebui curatata dupa fiecare shot...), fara sa porti manusi izolatoare termic Smile
n-am cautat sistematic, dar la pese-espressor, sau model Motta , sau varia surse horeca - toate modele dedicate, 7-10 lei...
BTW, modelul acela cu o coroana de peri, mi se pare greoi, nepractic; cel putin in utilizare home;
cam tot ce mi se pare mai ergonomic este o perie concept-art, din care-am luat intr-o vinere neagra; acum e 18 lei;
__________________________________________________________________________
strega mod, sette 270, prajit diy
 
Reply
#7
Concept Art am si eu si e foarte ok.

Daca vrei ceva mai marketizat, lumea vorbeste frumos de Pallo.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#8
Mi-a ajuns si mie azi peria concept-art.Pare bine realizata si are si masura pt detergent. Ce nu mi-e clar este de ce "capul" este asa de rigid si nu are firicelele subtiri ci foarte groase. Eu foloseam o perie mult mai fina... e vreo smecherie de folosire sau un motiv ca e asa de groasa?... am pus o poza de comparatie [Image: 0ee98e16d37de415aae99ffc2bea4170.jpg]
Lelit PL41TEM + Lelit PL043MMI + Ascaso Precision Competition Filter 57mm + Tamper LELIT PL 100
 
Reply
#9
(05-11-2014, 23:03)radudani Wrote: manusi izolatoare termic

Buna idee de premiu...  Idea
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
[Image: plastis-perie-vase-cl-as__0179593_PE331804_S4.JPG]
Cu asa ceva folosit la sfarsitul zilei nu gasesc nimic sub sita de la dus.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Aillio R1 Bullet|Gene Coffee CBR-101|.
 
Reply
#11
(10-01-2015, 15:15)baloozzy Wrote: Cu asa ceva folosit la sfarsitul zilei nu gasesc nimic sub sita de la dus.

restul a trecut in TDS-ul cafelei Smile

periile acelea sunt foarte eficiente (peri aspri si pe suprafata mare), dar apa fiebinte curge pe mana ;(
la mine, cel putin...

cat priveste asprimea perilor, nici nu m-am gandit la o alternativa, mi se par foarte potriviti asa;
si mai are peria concept_art 2 avantaje, zic eu: nu iti curge apa fierbinte pe mana si peria e suficient de mica in diametru ca sa incapa si sa curete prin miscari circulare, garnitura de etansare (!);
folosesc si eu o perie cu peri mai moi (de fapt o pensula lata de 3/4" (...)  la care i-am scurtat perii) pentru curatatul sitei din portafiltru;

in ce ma priveste, imediat dupa shot, fac un flush scurt de curatire, de cca. 2s - totdeauana se lasa cu ceva particule de cafea ce cad in vas; iar la sfarsitul sesiunii, fac o curatire sub flush, mai lunga, probabil 9-10s, si daca vad ca ceea ce a curs la inceput era mai colorat cu cafea, scot imediat dusul si il curat ca si sitele;
 
__________________________________________________________________________
strega mod, sette 270, prajit diy
 
Reply
#12
Quote:. Thanasos
Ce nu mi-e clar este de ce "capul" este asa de rigid si nu are firicelele subtiri ci foarte groase. Eu foloseam o perie mult mai fina... e vreo smecherie de folosire sau un motiv ca e asa de groasa?... am pus o poza de comparatie 

Azi am curatat grupul si i-am acordat mai mult timp si atentie .
Folosesc acelasi tip de perie cu firele groase si mai dure . 

In mod obisnuit , zilnic , dupa fiecare shot , curat cu o perie moale sita , garnitura si locasul in care se monteaza portfiltrul . 

Am fost surprins azi , sa constat ca resturi de cafea , intarite din cauza caldurii grupului , s-au desprins destul de greu . Doar cu peria aceasta mai dura am reusit sa le curat si sa readuc grupul in stare normala de curatenie . 

Dupa parerea mea , solutia constructiva a periei este justificata si folosirea unui inlocuitor ar impune efort mai mare si mai indelungat pentru aceleasi rezultate , in conditii similare ,  de nececesitate a indepartarii unor resturi intarite de la caldura .
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme 2B, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68)

 
 
Reply
#13
Merci de idee, voi "coafa" si eu pensula pentru un randament mai bun.
Si legat de perie, e suficient de lunga cat sa nu te frigi. De cand am luat-o nu am mai atins cea veche: Pallo Coffee Tool. 
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Aillio R1 Bullet|Gene Coffee CBR-101|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)