Welcome Back Log In Create Account

Pastrare / Conservare arome cafea

pui dimineata, la prima ora o sarja de cafea la prajit si tot echipajul isi face de lucru la tine in cabina. :)
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Adica il gazeaza... in loc sa astepte degazarea :)

Reply
Deci cea mai buna metoda de conservare e prajirea! Aveam de gand sa studiez si asta...
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Amator aici, necesit lamurire: am "uitat" cafeaua, boabe, vreo 5 zile in conditii impropri, in punga de hartie in bucatarie, oarecum umiditate zilele astea. N-o mai pot macina in skerton, nu mai e "crocanta", cred ca a absorbit umiditate :/.
E compromisa sau mai pot face ceva ?

Reply
Mi-a placut asta
https://www.coffeehit.co.uk/friis-coffee-canister.html
sau asta
https://www.amazon.co.uk/Large-Coffee-Canister-Fresher-Stainless/dp/B0722CHDWJ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1509211650&sr=8-1&keywords=Coffee+Gator+Canister+Storage+Vault
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
Ai varianta chinezeasca aici, mai ieftina cu transport gratuit, iar daca ai rabdare o poti gasi la 12 $.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Reply
Are cineva de pe forum cumparat de pe Ali? Ceva impresii?

Reply
(29-10-2017, 11:51)Lucian. Wrote: Are cineva de pe forum cumparat de pe Ali? Ceva impresii?

Da, cumpar frecvent. Acum doi, trei ani mergea treaba struna, expeditie, transport, in 30 de zile pachetul era adus acasa, acum dureaza ceva mai mult si trebuie sa te deplasezi personal la singurul OP din Bucuresti pentru a ridica coletul. Lume multa, balamuc. Daca ai timp recomand, daca nu... uita!
Gaggia Classic / Kinu M38 si M47/ PF naked/7g IMS/LM-VST 14 g/Tamper inox 58 mm

Reply
(30-10-2017, 13:32)mishu65 Wrote: Da, cumpar frecvent. Acum doi, trei ani mergea treaba struna, expeditie, transport, in 30 de zile pachetul era adus acasa, acum dureaza ceva mai mult si trebuie sa te deplasezi personal la singurul OP din Bucuresti pentru a ridica coletul. Lume multa, balamuc. Daca ai timp recomand, daca nu... uita! 

Ai dreptate cu timpul de asteptare. Si cu vama romana.
Ma interesa daca ai recipientul respectiv. O problema la el ar fi supapa care trebuie inlocuita periodic. De unde fac rost de supape noi? La cel de pe amazon.co.uk au si supape pe care pot sa le cumpar.

Reply
Principiu vechi, simplificat pe o constructie noua. Fellow sunt cei cu Prismo, pentru cine nu stie exact. Pret 35$

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
...   :D ... Toate bune si frumoase , dar la min. 0 : 35 atinge apogeul ... :bo: :D ...  le recomand o cafea , in acelasi ( ton ! ) ...

[Image: N8C3Rl7.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(28-09-2018, 11:10)Lyvyoo Wrote: Principiu vechi, simplificat pe o constructie noua. Fellow sunt cei cu Prismo, pentru cine nu stie exact. Pret 35$

Simpatica reclama, pare ok produsul, da' pretu' e un pic cam marisor, mai ales ca se adauga si transportu'

(28-09-2018, 16:54)Levo Wrote: ...   :D ... Toate bune si frumoase , dar la min. 0 : 35 atinge apogeul ... :bo: :D ...  le recomand o cafea , in acelasi ( ton ! ) ...
...

Tonu' ala, e in suc propriu, ulei de masline sau de rapita?!  :D
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Așa cum s-a mai scris, vidul trage aromele din cafea. Oxigen cât mai puțin, la presiune normală, dacă nu sub presiune, e formula câștigătoare.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
De asta vad ca nu ati aflat inca... :D

http://www.massdrop.com/buy/prepara-evak...oss-handle

Reply
Link-ul nu duce spre un produs anume ci spre toate categoriile site-ului respectiv.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Asa am zis si eu, dar produsul e chiar "sub" banner-ele de login. E vorba de Prepara EVAK:

https://prepara.com/collections/evak-sto...y-original
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(19-02-2019, 15:52)Lyvyoo Wrote: Link-ul nu duce spre un produs anume ci spre toate categoriile site-ului respectiv.

Trebuie să ai cont și să fii logat pentru a putea vedea corect un produs / linkul.

Reply
Logarea se reface automat, chiar daca dau logout, asa ca nu pot experimenta ce vi se intampla voua... probabil doar daca nu ai cont vezi altceva.
Dar daca s-a lamurit...

Reply
Pai e un fel de Airscape transparent. Iar lumina e un dusman al cafelei si al berii artizanale.

Reply
Exista dulap, camara... eu as prefera sa vad boabele fara sa umblu la ele... preferinta personala...

Oricum, la fel ca airscape, este un fass dupa mine, fara un "mecanism ecluza" care sa te lase sa scoti o doza fara sa intre aer.
Ca deschizi asa ceva zilnic, sau o punga, tot aia este.

Reply
Oricum nu-s seriosi:
  • Medium (24 oz): 3.6 x 5.75 in (9.1 x 14.6 cm)  -  are dimensiuni mai mici decat cel Small ! Huh
  • Small (16 oz): 3.6 x 8 in (9.1 x 20.3 cm)
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 

Reply
Ce are seriozitatea cu prefectura?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Se trezesc unii cu alte produse decat cele dorite.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 

Reply
Nu prea s-a ajuns la vreo concluzie clară în acest topic. Am mai citit în trecut și atunci am rămas cu convingerea că e ok să mă bazez pe păstrarea cafelei în congelator. Ultima tură am cumpărat mai multă cafea și am zis că o păstrez la congelator, însă am reluat discuțiile de aici și nu am mai fost atât de sigur. Mi-a luat o săptămână să-mi fac curaj și să bag vreo 3 pungi de cafea.  Tongue Oricum nu aveam de ales și am zis că decât să stea în cămară, mai bine încerc așa.

Reply
Mie mi-a fost ok cu congelatorul. Asa cum indeamna pe HB, am pus o banda adeziva peste supapa pungii ca sa nu intre umezeala pe acolo (la inghetare, discul de la supapa poate ingheta fie deschis, fie inchis - daca ingheata deschis, poate intra umezeala "la boabe" si apare condensul la dezghetare). Sau in recipiente de sticla pe care am grija sa le umplu cat mai mult.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Cafeaua boabe proaspăt prăjită se recomanda a se lasa la degazat 3-4 zile in dulap și apoi la congelator pentru păstrare sau direct la congelator ?
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Ai asa de multa de necesita păstrare la congelator? Degajarea se produce și la temperaturi negative dar ceva mai lent. Deci ai putea sa o bagi direct, fără sa se mai degazeze.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Asa știam și eu, ca nu e nevoie sa aștepți degazarea. Eu congelez cafea direct cum am ocazia. Doar ce nu consum în 2-3sapt.

Reply
M am decis sa prajesc mai multe tipuri de cafea sa le alternez. Consumul saptamanal de cafea e de 150 gr si vreau sa am mereu prajite doua sau trei sortimente sa pot alterna dupa starea de moment.

Citind m am decis sa o tin in pungile cu supapa de la guido, scotand aerul dupa fiecare utilizare.

In schimb nu sunt decis in privinta pastrarii cafelei verzi. Din experientele voastre ar fi mai ok sa o pastrez in pungile in care vin (cu ceva folie aluminiu pe interior) sau in saci de panza ce respira intr un loc cu temperatura constant intunecos si fara umuditate?

M am decis sa prajesc mai multe tipuri de cafea sa le alternez. Consumul saptamanal de cafea e de 150 gr si vreau sa am mereu prajite doua sau trei sortimente sa pot alterna dupa starea de moment.

Citind m am decis sa o tin in pungile cu supapa de la guido, scotand aerul dupa fiecare utilizare.

In schimb nu sunt decis in privinta pastrarii cafelei verzi. Din experientele voastre ar fi mai ok sa o pastrez in pungile in care vin (cu ceva folie aluminiu pe interior) sau in saci de panza ce respira intr un loc cu temperatura constant intunecos si fara umuditate?
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Eu le tin in pungile in care vin, plastic metalizat, in camara direct pe podea ciment, neinchise ermetic.
Cam 4-5 origini * 1-2 kg in medie stoc permanent, prajesc un sfert saptamanal.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)