Hello There, Guest! Login Register


Paste, facute acasa

#1
Daca tot avem pizza si paine facute in casa, am zis sa fie si paste Big Grin

De 10 ori mai simplu decat pizza.. si rapid Smile
Amesteci faina cu 50% apa, lasi vreo 30min, apoi le tai si fierbi.

Au iesit super, doar ca se fac f repede, cred ca trebuia max 3 min ca sa fie al dente (am tinut 4 si ceva)

Cu gris remacinat bineînțeles

LE: de ce imi ia mereu pozele din galeria tel in ordine inversa cronologica, oricum as selecta? E frustrant

[Image: g2FCQTG.jpg][Image: LRkfdEE.jpg][Image: gjBIKup.jpg][Image: 9oMir1V.jpg][Image: BR44zpr.jpg][Image: NXIcSEH.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#2
Dragos incearca si varianta la fiecare 100g faina pui 1ou si un "varf" de sare, si amesteci. "Odihna" si apoi prelucrare in diverse forme.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#3
Sigur! Un varf de sare am pus, o sa incerc si cu ou.

Data viitoare incerc gnochetti sarde rulate pe furculita:

https://cookingwithayeh.com/homemade-gno...lloreddus/
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#4
da .... si eu tot cu ou faceam .... geniale. Dar nu am facut decat cu faina normala. Cu ce ai macinat grisul ?
 
Reply
#5
Ce a cumpărat el este deja faina. Îl găsești de obicei printre faina adusa din Italia.
Ce va recomand este sa verificați și originea grâului. Nu toată faina (chiar și produsa) din Italia are grâu italian. Eu nu am încercat pana acum dar ținând cont de faptul ca am trecut pe dieta italiana (nicio zi fără paste) poate ar fi mai bine sa încerc.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#6
E semola rimacinata, un fel de gris f fin folosit de italieni la paste, din grau dur, sau la tavalirea finala a pizzei.
Are 14% proteine si un W ridicat (cred ca 320), se lucreaza f usor si e gustos.
Molisana din Kaufland la 6 lei/kg, mai e Caputo in metro vreo 35 lei pt 5kg si au cam toti prod italieni...doar sa nu iei online sau de la magazine de speicialitate IT ca o sa platesti dublu Smile
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#7
Dupa ce am vazut cum merge la pizza, am inceput sa pun si la paine la final, cand o pregatesc pentru baneton. Are capacitate mare de absorbtie si lucrezi frumos cu ea.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#8
(03-03-2023, 10:16)dragos.stoian Wrote: E semola rimacinata, un fel de gris f fin folosit de italieni la paste, din grau dur, sau la tavalirea finala a pizzei.
Are 14% proteine si un W ridicat (cred ca 320), se lucreaza f usor si e gustos.
Molisana din Kaufland la 6 lei/kg, mai e Caputo in metro vreo 35 lei pt 5kg si au cam toti prod italieni...doar sa nu iei online sau de la magazine de speicialitate IT ca o sa platesti dublu Smile

super informatii, mersi mult! ..... direct in metro ma opresc  Big Grin
 
Reply
#9
Asta e cea din metro, deci 8 lei/kg daca nu iei pe firma platitoare de Tva:

https://produse.metro.ro/shop/pv/BTY-X76...CINATA-5KG

Pe siteul caputo nu am gasit-o fix pe asta, dar la alta semola rimacinata zice ca are doar 12.5 % proteine si W 260, adica mai putin decat Molisana

Eu as lua mai degraba Molisana de 6 lei/kg daca poti ajunge la Kaufland, aia pt pizza e cama fel ca pt pasta (daca nu găsești pt pasta)

Daca nu, si caputo sunt convins ca e super ok
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#10
Informatii de pe site-ul Caputo,  Semola RIMACINATA:
FARINA Semola di grano duro
 PROTEINE12,5%
 PANIFICAZIONE W 250min
 ELASTICITÀP/L 2,30max
 
Reply
#11
(03-03-2023, 12:00)dragos.stoian Wrote: Asta e cea din metro, deci 8 lei/kg daca nu iei pe firma platitoare de Tva:

https://produse.metro.ro/shop/pv/BTY-X76...CINATA-5KG

Pe siteul caputo nu am gasit-o fix pe asta, dar la alta semola rimacinata zice ca are doar 12.5 % proteine si W 260, adica mai putin decat Molisana

Eu as lua mai degraba Molisana de 6 lei/kg daca poti ajunge la Kaufland, aia pt pizza e cama fel ca pt pasta (daca nu găsești pt pasta)

Daca nu, si caputo sunt convins ca e super ok

esti sigur ca au in kaufland asa ceva ? si la 6lei ? Eu pe site-ul lor nu gasesc deloc. O gasesc la carrefour si costa 13.5 lei, sau pe alte site-uri, dar in nici un caz la 6 lei.
 
Reply
#12
E sigur, iau lunar 2 kg.
Rosie pentru pizza, bleumarin pentru paste.
Cei care o vand cu peste 10 lei o iau pe canale nepreferentiale, si pungile lor sunt in italiana, nu in nemteste ca asta de la KL.
Alles klar ? Smile


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#13
Ce bine ca exista topic de paste home made ca sa postez ce am fabricat in seara asta.         

am facut 2 tipuri ca sa probez aparatul nou
Cafelat Robot, Niche Zero, Hario Digital Kettle
 
Reply
#14
   
Cam groase, dar bune.
Cafelat Robot, Niche Zero, Hario Digital Kettle
 
Reply
#15
Arata bine. Mie îmi plac groase, în comerț cele uscate sunt relativ subțiri și nu simți textura asa bine
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#16
nu-i cafea ca lavazza oro, nici pasta ca pomodoro Smile)    
Cafelat Robot, Niche Zero, Hario Digital Kettle
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)