Welcome Back Log In Create Account

Parere setup: Profitec GO Negru + Rasnita Eureka ZERO 65 All Purpose

Salut
Acum am un Lelit PL41E, fara PID sau manometru. I-am adaugat eu un PID chinezesc si sta pe capacul de apa al espressorului si astfel la fiecare alimentare cu apa trebuie mutat pe chiuveta si apoi inapoi pe espressor. Nu prea imi place treaba asta.
Ca rasnita folosesc Macap MC4, cu boabele in hopper.
Cafeaua (Brazilia Santos, Columbia Supremo, Honduras, Costa Rica Tarrazu) o cumpar de la BestCoffee si o prajesc eu acasa cu masina de paine si heatgun-ul.
Cafeaua o beau cu aproape o lingurita de zahar si cu niste lapte turnat deasupra, uneori fara lapte.
Am incercat varianta cu 18 grame cafea si 36-40 grame lichid in ceasca, fara zahar si din pacate mi se pare destul de amara, desi m-am jucat cu temperaturile 94-92-90 de grade.

Si pentru ca am dat de niste bani imi doresc sa fac trecerea la un espressor single boiler Profitec Go si o rasnita Eureka Zero 65 All Purpose, cost total 6.200 lei, atat imi pot permite. Imi place espressorul, pare bine construit si se incalzeste repede.

Credeti ca, cu acest setup voi simti o diferenta in ceasca?
Lelit PL41E, Macap MC4, PL100,  masina de paine si heatgun Dewalt D26414

Reply
Salut, nu schimba tot setup-ul deodată .. schimbă însă rasnita , și vezi de acolo ce mai este de făcut . Profitec Go este un espressor foarte bun, însă nu cred ca va crește cumva exponențial calitatea ceștii. 
De lăudat ca îți prăjești acasă cafeaua, însă ai mai cumpărat și din comerț de la prăjitorii noștri, măcar de a compara puțin ? Nu mă pot pronunța la prăjit cafeaua, însă trebuie să iei în calcul toți factorii, când zici ca nu iese ce trebuie .
Profitec GO găsești acum și la mâna a doua la un preț decent .
Pavoni Esperto by Coffe Sensor • Kinu Classic
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4

Reply
Incerc mâine la o prajitorie, beau și la ei, îmi iau și pentru acasă niște cafea.
Testez vreo 2 zile și  luni aș da comanda pentru espressor și râșniță.
Mă gândeam să le iau împreună că mai beneficiez de un discount la achiziționarea pachetului.
Nu am o problemă cu achiziția la mâna a doua, însă nu se știe când apare, nu este foarte răspândit , este pe piață doar de vreo 3 ani parcă.

Reply
(09-08-2025, 22:02)danrogo2001 Wrote: Incerc mâine la o prajitorie, beau și la ei, îmi iau și pentru acasă niște cafea.
Testez vreo 2 zile și  luni aș da comanda pentru espressor și râșniță.
Mă gândeam să le iau împreună că mai beneficiez de un discount la achiziționarea pachetului.
Nu am o problemă cu achiziția la mâna a doua, însă nu se știe când apare, nu este foarte răspândit , este pe piață doar de vreo 3 ani parcă.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ersie-46mm

Uite aici
Nu știu dacă mai e valabil dar întrebi și vezi
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + Coffee Sensor Flow Device + PID REXC100 | Rasnita AVX CG301 | Skywalker Alpha roaster.

Reply
Da, am vazut anuntul, multumesc.
Insa sunt in celalat capat al tarii iar userul zice ca "Nu am cutia originală, așa că aș prefera să rezolvam cu ridicare personală".

Reply
Cu rasnita respectiva trebuie sa vezi daca te impaci cu stilul sau de constructie si functionare, care nu permire macinaturi fin rapide de espresso pe cafele mai light, discutau colegii pe aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)