Hello There, Guest! Login Register


PL042TEMD recipient rasnita deplasat

#1
Va salut,

Zilele trecuteam observat ca rasnita espresorului nu mai e pe gradatia 2.5 asa cum o lasasem eu, ci pe 4. Am zis ca s-au jucat copii si am inceput sa dau de rotita pana la 2.5. Am pus boabe si am inceput sa rasnesc insa am vazut ce e prea fina...
Ulterior am vazut ca recipientul de plastic in care stau boabele se misca, s-a dezlipit si pobabil ca cineva din familie a scos din gresala recipientul si l-a pus cum a nimerit.

Pentru cei care aveti PL042TEMD as vrea sa ma ajutati cu o poza similara cu poza 2 atasata. Ma intereseaza pozitia acelui surub cand rasnita e pe gradatie 1 sau pe orice gradatie o aveti voi sa incerc sa lipesc recipientul in pozitia initiala.
Stiu ca nu prea are importanta ca o poti regla pe parcurs...dar imi sta mie pe creier Smile

Multumesc,
Mihai N


Attached Files Thumbnail(s)
       
 
Reply
#2
O varianta ar fi sa presupui ca nu a fost miscata deloc din reglaje, deci acel 4 fictiv era tot 2.5. Adica ai dus setarea la 1. Revii cu 1.5 si pui hoperul la 2.5

Alta varianta ar fi sa o reglezi de la 0. M-as hazarda sa zic dupa aspect ca se regleaza ca PL43MMI: strangi cutitele pana se ating (nu in functiune!!!), desfaci 180 grade si aia este pozitia 1.

As merge insa pe prima varianta, care nu te-ar incurca la setari (nu stiu daca initial a fost pus corect hoperul, pentru ca in loc de 2.5 putea fi la fel de bine 3)
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#3
=11.0ptIdeea e ca am umblat si eu la reglaj si am mai miscat si recipientul ala de plastic (nu ma pricep dar presupun ca la el te referi cand zici hoper Smile  ). In poza, surubelul ala cu sageata este un fel de limitator care nu trece de melc si nu lasa cutitele sa se apropie foarte tare, cred, asa pare.. 
Acum am reglat-o pornind de la pozitia 1, cu surubul lipit de melc, unde iese o pulbere foarte fina. Asa cum o macin eu de obicei a ajuns reglajul la 4 si putin.

De aia am zis ca nu e o chestie foarte important si e mai mult asa ca vreau eu sa fie cum a venit aparatul de la "mama lui" Smile). Nu as umbla in el sa desfac cutitele, e inca in garantie, dar nici nu m-as cara cu aparatul la garantie pt atata lucru..

Mersi,
MIhai N
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)