24-01-2013, 03:03
Dupa ce preturile Lelit si Gaggia, in Romania, s-au ingrasat putin dupa sarbatorile astea (nu stiu daca era cazul dar nu e treaba mea) am primit si o veste care m-a bucurat - inca un jucator (tanar) intra pe piata HX-urilor semiprofesionale cu modelul Lelit PL62. Asta in contrast cu Gaggia, care prin taticul Philips a ales sa "inoveze" lansand noua gama chinezeasca Gran Gaggia si noua Carezza (despre care voi vorbi intr-un subiect nou).
HX-ul cu pricina arata in felul urmator:
Practic design-ul este in nota celorlalte HX-uri, iar specificatiile suna cam asa:
1,4 L copper boiler
Stainless steel appliance body/chassis
Copper tubing
Double cycle system
2 pumps
Double manometer
Stainless steel switch ON/OFF
Separate pilot lights
2.7 L water tanks
Micro switch for water level control
Manual rearm security thermostat
Settable over pressure valve
Delivered with: 2 chromed brass filter holders 58mm (for 1 cup and 2
cups) + 58mm LELIT Tamper (handle in red wood, stainless steel base with LELIT brand laser printed on it) + blind filter + resin filter
1 bar pressure
Power 1400W
Size: L*D*H 22x40x35,6 cm.... the most compact espresso machine with
E61 brew group!!!!
Net weight: 18.8 KG
-------------------------------
Observ ca italienii au incercat sa micsoreze dimensiunile, insa nu stiu cat conteaza, afisand 22x40x35,6 cm fata de un Bezzera cu 30/42.5/41.5 sau Expobar 26/46/40.5cm. Probabil "sacrificat" a fost boilerul, care a pierdut 100ml. Dar cum la HX apa de espresso nu vine din boiler, nu e o pierdere.
Remarc OPV-ul reglabil, afirmat cu certitudine in specificatii, lucru care nu se intampla peste tot.
"Copper tubbing" ar fi bine sa insemne lipsa totala a tevilor de silicon.
Dar de ce ar avea doua pompe? E un avantaj in realitate?
Double cycle system inseamna de fapt sistemul HX spus altfel?
Si la final, cireasa de pe tort, pretul - 1488E, disponibil din februarie! :) La un 1100-1200E ar fi avut o sansa mare.
HX-ul cu pricina arata in felul urmator:
Practic design-ul este in nota celorlalte HX-uri, iar specificatiile suna cam asa:
1,4 L copper boiler
Stainless steel appliance body/chassis
Copper tubing
Double cycle system
2 pumps
Double manometer
Stainless steel switch ON/OFF
Separate pilot lights
2.7 L water tanks
Micro switch for water level control
Manual rearm security thermostat
Settable over pressure valve
Delivered with: 2 chromed brass filter holders 58mm (for 1 cup and 2
cups) + 58mm LELIT Tamper (handle in red wood, stainless steel base with LELIT brand laser printed on it) + blind filter + resin filter
1 bar pressure
Power 1400W
Size: L*D*H 22x40x35,6 cm.... the most compact espresso machine with
E61 brew group!!!!
Net weight: 18.8 KG
-------------------------------
Observ ca italienii au incercat sa micsoreze dimensiunile, insa nu stiu cat conteaza, afisand 22x40x35,6 cm fata de un Bezzera cu 30/42.5/41.5 sau Expobar 26/46/40.5cm. Probabil "sacrificat" a fost boilerul, care a pierdut 100ml. Dar cum la HX apa de espresso nu vine din boiler, nu e o pierdere.
Remarc OPV-ul reglabil, afirmat cu certitudine in specificatii, lucru care nu se intampla peste tot.
"Copper tubbing" ar fi bine sa insemne lipsa totala a tevilor de silicon.
Dar de ce ar avea doua pompe? E un avantaj in realitate?
Double cycle system inseamna de fapt sistemul HX spus altfel?
Si la final, cireasa de pe tort, pretul - 1488E, disponibil din februarie! :) La un 1100-1200E ar fi avut o sansa mare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan