Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Puteti lua paine cu maia 100% (nu cu aroma de maia...) de la MegaImage.
Se cheama Michael's Artisan Bakery, si se face in Craiova, de asta va pot garanta ca nu are aditivi.
Numele site-ului = paginii FB, este sugestiv.
https://www.facebook.com/painebunacumaia/
Espressoman infocat
Iasi
Pe logica asta, adică tot ce se face în Craiova nu are aditivi? Glumeam.
Mi s a facut o foame :)))
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Bucuresti
pt pasionatii de paine nivel mediu-incepator si nu numai: in magazinele Metro Baneasa, Berceni, Militari si Pallady au faina Caputo Saccorosso la sac de 25 de kg, 102 Lei si faina Caputo Manitoba 5 kg, 28,5 Lei.
sortimentele acestea sunt foarte ok pt paine/pizza
pt chestii mai avansate gasiti la Grain Trip faina kamut, semola rimacinata, spelta si altele
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Craiova
Nu in toate magazinele Metro, in Craiova nu este.
La noi baza este grano duro La Molisana, la 5 lei kg, vad ca e la orice Kaufland din tara.
Si grano duro de carrefour marca proprie, sporadic, nu peste tot, tot pe acolo, un pic sub 5 lei.
Cred ca achzitia la sac nu are treaba cu nivelul brutarului, ci cu consumul...
5 Kg pentru mine inseamna sa trag de el peste 3 luni, pentru ca o mai amestec si cu faina slaba, nu fac paine doar din "SO". Asa ca ar fi prea mult, chiar daca s-ar gasi.
Espressoman infocat
Bucuresti
16-02-2021, 16:58
(Edited 16-02-2021, 16:58 by vladdooo.)
in magazinele respective exista ambele, am intrebat specific
legam nivelul de pricepere/pasiune de calitatea sortimentelor si ce putem scoate din ele, nu de cantitate
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Sunt bune preturile dar sortimentele nu sunt asa interesante. Eu as fi vrut sa incerc Nuvola pentru pizza. Si cu Classica iese ok pizza la timpi de crestere rezonabili.
Espressoman infocat
Bucuresti
am facut rost si de un sac de nuvola (nu din magazin)
abia astepta sa o pun la treaba si revin cu impresii
Espressoman infocat
Constanta
Și eu folosesc Saccorosso atât pentru pizza, cat și pentru pâine (mai rar, de lene) și e suuuuuper! Pizza iese bună atât cu fermentare la rece 48- 72h, cat și cu poolish (30-50%chiar) și făcută a 2 zi. E o faina foarte versatila.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter
Craiova
18-02-2021, 21:52
(Edited 18-02-2021, 21:53 by renatoa.)
https://www.hotnews.ro/stiri-internation...unesco.htm
Si ce daca... imigrantii tot cu lipii libaneze o vor arde... plus ca turisti nu mai sunt...
Craiova
Espressoman fresh
Oradea
Salut. Am ramas uimit si m-a surprins placut ca exista si astfel de teme pe forum. Sunt brutar artizan si consultant in acest domeniu frumos al painilor si patiseriilor.
In limita timpului daca pot sa vin in ajutorul colegilor, cu drag raspund.
La cat mai multe paini bune !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Craiova
Espressoman infocat
Bucuresti
Ultima coptură : 75% faina manitoba + 25% griș semola rimacinata si 50g de seminte de in si mac.
![[Image: 60vDgGO.jpg]](https://i.imgur.com/60vDgGO.jpg)
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
Espressoman infocat
Bucuresti
Pentru cei interesati : au "băgat" la metro mai multe varietati de la moara caputo, pe langa "classica" manitoba.
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
Craiova
Others people Metro... la noi o ard cu graul autohton de cand ma stiu... :(
Espressoman infocat
Piatra Neamt
E scumpă rău față de faina la 25kg, sub marca proprie, venită de la Molino Pagani.
Espressoman infocat
Lyon
Dar un vas de sticla termorezistent mai inalt de 11cm de unde se poate cumpara?
Ca imi atinge urechea capacul vasului si se turteste painea :)
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Espressoman infocat
Lyon
Cum e etansarea la prima optiune? In poze ciocul pare a fi la nivel cu buza, daca in realitate nu e la fel, pe acolo o sa scape aburul.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Eu folosesc o piatra si o cratita mare de inox si nu am simtit nevoia de altceva, deocamdata.
Nu cred ca vasul de pirex sta etans pe o piatra dar nici nu cred ca e cazul.
Craiova
La un dom cu gura in jos aburul se acumuleaza in partea de sus, nu are cum sa scape pe jos, decat daca se produce in exces si se ajunge la presiune supraunitara. E similar ca pastrarea aerului in clopotul de scufundari.
Aici este principalul avantaj al acestui aranjament, fata de oala cu capac plat in partea de sus, pentru ca atunci cand ai oala jos (si painea in ea) chiar trebuie sa fie capacul etans, altfel se duce aburul rapid.
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu ma vad cumparand sac de 25 kg de faina doar ca e mai ieftin/kg.
Nu am gasit faina romaneasca (alba tip 0) cu aceleasi performanțe ca cele italienești. Inclusiv pe partea de gust. Ce-i drept nici nu am cautat prea mult (am incercat naturalia si terra natura). Iar griș de calitatea celui italian, regret sa spun, dar la noi nu am gasit.
Pentru integrale si alte cereale, iau românești.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Se duc repede 25kg, daca ai cu cine sa le împarți.
Dacă tu găsești faina italiană cu 13% proteine si w260-290 sub 5 lei la kg, să-mi spui si mie.
Espressoman infocat
Lyon
(25-03-2021, 13:57)renatoa Wrote: La un dom cu gura in jos aburul se acumuleaza in partea de sus, nu are cum sa scape pe jos, decat daca se produce in exces si se ajunge la presiune supraunitara. E similar ca pastrarea aerului in clopotul de scufundari.
Aici este principalul avantaj al acestui aranjament, fata de oala cu capac plat in partea de sus, pentru ca atunci cand ai oala jos (si painea in ea) chiar trebuie sa fie capacul etans, altfel se duce aburul rapid.
Pai și dacă e prea mare domul? Nu se schimba comportamentul?
Eu am bolul asta de la ikea
https://www.ikea.com/ro/ro/p/blanda-blan...-50057254/
Ar merge folosit pe piatra sau e prea mare?
Espressoman infocat
Piatra Neamt
25-03-2021, 15:39
(Edited 25-03-2021, 15:39 by dev.)
Nu e mare bolul de la ikea, dar eu as "sacrifica" ceva mai nasol pentru asa ceva, din promotia actuala Kaufland:
Cel de 7 litri e foarte ok.
Espressoman infocat
Iasi
Tocmai am venit din kaufland și am văzut bolul :((.
Ms de info.
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Bucuresti
(25-03-2021, 14:17)dev Wrote: Se duc repede 25kg, daca ai cu cine sa le împarți.
Dacă tu găsești faina italiană cu 13% proteine si w260-290 sub 5 lei la kg, să-mi spui si mie.
Din pacate nu am cu cine împărți iar pt "gospodaria" mea painea este mai mult o pasiune gourmet si coc 1 data pe saptamana o paine de 1 kg. Asadar un sac f mare ar fi o risipa pentru mine, plus o mare problema de stocare.
Aleg din p d v al calitatii si dupa aceea al prețului.
Pusesem poza pt cei interesați de produsele acelea.
Cred ca merge pus aluatul pe o piatra/tava si deasupra un bol din inox sau o cratiță incapatoare fara parti ce se pot topi.
Espressoman infocat
Bucuresti
(25-03-2021, 12:09)Dimitriyus Wrote: Pentru cei interesati : au "băgat" la metro mai multe varietati de la moara caputo, pe langa "classica" manitoba.![[Image: 3c389e2ac94543f2c807736cbb05c1d2.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210325/3c389e2ac94543f2c807736cbb05c1d2.jpg)
mersi frumos pt info, eu sunt foarte multumit de fainurile Mulino Caputo
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Cam multe alte lucruri marketate puternic, mi se par over-rated si over-priced.
Espressoman infocat
Bucuresti
(25-03-2021, 16:36)dev Wrote: Cam multe alte lucruri marketate puternic, mi se par over-rated si over-priced.
Sincer nu cunosc și imi este clar ca nu am expertiza ta nici in materie de "brutarie", insa pentru mine produsele sunt f bune. Pretul este o perceptie subiectivă pt un produs de materie primă.