Hello There, Guest! Login Register


Pâinea, preparata acasă

https://adevarul.ro/locale/suceava/un-pr...index.html
 
Reply
@renatoa, de ce nu ne spui parerea ta? Ii lasi pe altii sa riste?
Dl profesor s-ar putea sa aiba dreptate, painea cu maia s-ar putea sa nu fie mai "sanatoasa" din punct de vedere glicemic, dar nici mai daunatoare.
De exemplu un studiu efectuat la institutul Weizman din Israel, arata ca raspunsul glicemic la painea alba industriala nu difera fata de painea integrala cu maia preparata artizanal. Diferentele care au aparut in studiu s-au datorat doar florei intestinale personale (microbiom). Chiar s-ar putea prezice raspunsul glicemic la orice paine doar pe baza structurii microbiomului.
Multe mituri se vor demola pe masura ce se vor dezvolta tehnicile de monitorizare permanenta pe diversi parametri clinici. Pana atunci, atentie si cumpatare in tot ce facem. Smile
Gaggia Classic RI8161 cu controller meCoffee, Honne Home, Kinu M47
Bezzera BZ09, controller ito
 
Reply
Parerea mea... ca la cafea... cati mai avem tragerere de inima sau mai suportam sa incercam una de supermarket ?
 
Reply
Bravo, ai vorbit precum Pitia, oracolul de la Delfi. Fiecare intelege ce vrea. Smile
Gaggia Classic RI8161 cu controller meCoffee, Honne Home, Kinu M47
Bezzera BZ09, controller ito
 
Reply
Neah, aia cica vorbea drogata de la niste vapori sulfurosi de ieseau din munte... acum avem ierburi mai de soi Big Grin

Ce a fost neclar in paralela intre paine si cafea, de la alimentara versus facute acasa ?
Daca acum vine un profesor universitar, al carui scop e sa scoata specialisti pentru industria alimentara, si iti spune ca third wave e un moft, te lasi de cafea ? Sau, mai rau, treci pe miscele tradizionale ? Tongue
 
Reply
As zice ca mai importanta este ideea de la care a plecat in studiu, si anume ca poti manca oricata...
In rest nu trateaza celelalte aspecte.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
@renatoa, daca ar fi zis asa, verificam informatia. Dar domn profesor nu a zis ca maiaua este un moft, doar sa nu credem ca face minuni. Probabil exista o ofensiva de marketing profitand de trendul cu maiaua. 
Cu cafeaua mi se pare ca se intampla ceva similar, cafenelele traditionale cam ridica preturile profitand de trendul cu cafeaua de specialitate. Asta este paralela pe care o vad. Smile
Gaggia Classic RI8161 cu controller meCoffee, Honne Home, Kinu M47
Bezzera BZ09, controller ito
 
Reply
Cand vezi paine cu maia in raft si la ingrediente gasesti drojdie...?
Pe langa faptul ca arata si are acelasi gust ca o paine cu drojdie.

Daca vrei sa o dam in cafea, mai degraba aduce cu cafeaua prezentata fals ca fiind de specialitate...
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
@renatoa, din pacate nu mai pot edita postarea anterioara. Imi pica fisa despre moftul la care te referi,
Avem perspective diferite, nu prepar paine cu maia acasa, nu am trecut prin procedura lunga si laborioasa de preparat maia si apoi paine. Domn profesor sugereaza ca nu are rost sa te chinui cu maiaua, tot aceeasi drojdie este, painea rezultata la fel. Asta ar fi moftul care deranjeaza. Cred ca omul nu are argumente obiective, parca zice din interes.
Am tot lungit povestea asta, imi cer scuze, dar tare ma deranjeaza ca suntem intr-o ceata si cercuri vicioase incredibile, pe tot ceea ce cumparam si consumam.
Gaggia Classic RI8161 cu controller meCoffee, Honne Home, Kinu M47
Bezzera BZ09, controller ito
 
Reply
De asta am facut paralela cu cafeaua, am crezut ca mai clar de atat nu se poate... adica pentru mine reintoarcerea la paine industriala, ar insemna sa te pun sa renunti la cafeaua actuala si sa bei ce gasesti la raft.
Nu neaparat maiaua, cat textura, caci si cu drojie iese la fel de diferita. Nu mai suport pufosenia aia omniprezenta in toata panificatia pe care o preda dom profesor. Care daca o iei intre doua degete si te joci putin cu ea se face coca. Asa ceva nu exista la paine nefortata sa creasca artificial, la care s-a facut o autoliza minimala si cel putin doua impaturiri.
 
Reply
http://stiri.tvr.ro/ins-un-roman-mananca...51565.html

... adica 274 g de paine pe zi... mi se pare o cantitate maricica, scorul meu este sub 150g pe zi
 
Reply
Mai îngrijorătoare ar trebui sa fie calitatea...
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
http://www.daysoftheyear.com/days/homemade-bread-day/

Nu a fost planificata ieri o paine, dar am sarbatorit totusi cu pizza cu aluat cu maia Smile
 
Reply
Am sarbatorit si eu, ca inconstientul...  Tongue
E o senzatie tare misto, plus faptul ca trebuie sa iti aloci un timp pentru tine. Insa dupa greselile si erorile specifice incepatorului, incep sa se vada si rezultatele.


Attached Files Thumbnail(s)
           
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
(18-11-2019, 13:18)Mihai L Wrote: Am sarbatorit si eu, ca inconstientul...  Tongue
E o senzatie tare misto, plus faptul ca trebuie sa iti aloci un timp pentru tine. Insa dupa greselile si erorile specifice incepatorului, incep sa se vada si rezultatele.

Super paine , felicitari , ura !

Eu am renuntat la maia , fac cu drojdie uscata Dr oetker si din grau SPELTA , odata ma grabeam si am scurtat toti timpii , polish de la o ora la jumatate 2 s&f la 1/2 ora in loc de 3 la o ora samd si mi-a iesit o super paine in 2 ORE !, cu cuptor cu tot !!!!
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
Pe principiul asta ti-ai fi putut lua un automat si in cateva minute ai fi avut espresso/cappucino/etc gata.
Dar stim amandoi ca nu este acelasi lucru...  Tongue
Eu am trecut si prin varianta cu drojdie, masina de maine. Pot sa zic ca nu sunt comparabile nici rezultatul si nici calitatea.
E drept, painea cu maia e cu bataie lunga. Pregatesti maiaua, astepti... Ia ore bune. Nu exista "vreau acum paine".  Big Grin
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
si e si putin acrisoara , si asta e un motiv care m-a facut sa renunt , ai dreptate da cateodata ne mai ia si cate o lene !!! de n-ai chef de nimic  Smile
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)