Hello There, Guest! Login Register


Opv

#1
Salutare! Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat? Ce opv ar trebui sa cumpăr pentru espressorul meu? Cam asa arata cel actual care e de plastic. As vrea să fie ceva reglabil sa îl pot aduce la 9 bari. Mulțumesc!
http://imgur.com/gallery/T8iZilQ
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#2
Eu pe Gaggia Espresso am asa ceva:
[Image: 2NHfRNf.png]
In stanga cum e aici are un surub de reglaj. S-ar putea sa fie nevoie sa pilesti buza care limiteaza cat se desurubeaza. Am gasit la megazinele din tara dar nu mai retin unde.
Gaggia Espresso; Macap M2D; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#3
(07-05-2020, 13:14)Zaheyu Wrote: Eu pe Gaggia Espresso am asa ceva:
[Image: 2NHfRNf.png]
In stanga cum e aici are un surub de reglaj. S-ar putea sa fie nevoie sa pilesti buza care limiteaza cat se desurubeaza. Am gasit la megazinele din tara dar nu mai retin unde.
Și oare filetul acela ar intra în acel racord al pompei? Dacă cumva îți amintești de magazinul de unde l-ai luat mi-ar fi de mare folos. Din păcate eu încă nu am găsit la noi în tara asa ceva. Poate ca nu știu unde sa caut.
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#4
Aici poti gasi o valva asemanatoare dar fara acel umar de etansare care in mod normal preseaza garnitura.
Capatul 1/8 fiind conic, etanseizeaza destul de bine mai ales la imbinarea cu plastic asa ca poti comanda cu incredere.
 
Reply
#5
(07-05-2020, 13:49)vdub Wrote: Aici poti gasi o valva asemanatoare dar fara acel umar de etansare care in mod normal preseaza garnitura.
Capatul 1/8 fiind conic, etanseizeaza destul de bine mai ales la imbinarea cu plastic asa ca poti comanda cu incredere.
Mersi mult! O sa revin cu vesti!
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#6
Pai ce espressor ai, nu vad nimic la semnatura?
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#7
(07-05-2020, 16:35)Lyvyoo Wrote: Pai ce espressor ai, nu vad nimic la semnatura?
Din păcate nu știu cum se adaugă echipamentul la semnătură. Un caffe Fenice Nemox (din câte am văzut similar Lelit Pl51 la interior).
http://imgur.com/gallery/HkuNnje
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#8
Puteam sa jur ca acum cativa ani am mai vazut undeva espressoare identice cu cele comercializate de Lelit dar le-am pierdut urma si m-am abtinut de la intrebari pe forum care poate i-ar fi iritat pe unii.
Acum ma intreb din nou oare cine fabrica blank-urile pe care ulterior Lelit isi lipeste siglele si eticheta conforma careia ar fi fabricate in Italia Smile
 
Reply
#9
(07-05-2020, 22:57)vdub Wrote: Puteam sa jur ca acum cativa ani am mai vazut undeva espressoare identice cu cele comercializate de Lelit dar le-am pierdut urma si m-am abtinut de la intrebari pe forum care poate i-ar fi iritat pe unii.
Acum ma intreb din nou oare cine fabrica blank-urile pe care ulterior Lelit isi lipeste siglele si eticheta conforma careia ar fi fabricate in Italia Smile
Mai sunt și espressoarele de la Mokita care par sa fie la fel.
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#10
De Mokita nici macar nu am auzit si culmea, vad ca au cele mai multe modele printre care si unul cu rasnita incorporata identic cu PL042 Smile
 
Reply
#11
(08-05-2020, 08:44)vdub Wrote: De Mokita nici macar nu am auzit si culmea, vad ca au cele mai multe modele printre care si unul cu rasnita incorporata identic cu PL042 Smile
Și Fenice are:https://www.nemox.com/en/product/caffe-dellopera/
Eu ma orientasem inițial spre un Lelit nou dar având în vedere ca bugetul meu nu se ridica spre un Tem, am ales acest Caffe Fenice utilizat doar câteva luni, preț în care am decis ca ma încadrez sa ii montez eu PID. Deocamdata prioritatea este scăderea presiunii. Am citit ca acea piesa pe care mi-ai sugerat-o este reglata din start la 12 bari și sper sa mai sufere și puțin reglaj. Astăzi ar trebui sa ma contacteze curierul Smile.
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#12
Nu mai tin minte cum a fost reglata cea primita de mine dar ideal ar fi sa faci rost de un manometru si sa o ajustezi undeva in intervalul 6-7bar.
Vei fi surprins de calitatea shot-urilor si consistenta pucurilor uniform impregnate si fara fracturi sau gauri.
 
Reply
#13
[quote=vdub;135551]
Nu mai tin minte cum a fost reglata cea primita de mine dar ideal ar fi sa faci rost de un manometru si sa o ajustezi undeva in intervalul 6-7bar.
Vei fi surprins de calitatea shot-urilor si consistenta pucurilor uniform impregnate si fara fracturi sau gauri.
[/quote
Înțeleg. Din păcate nu știu de unde as putea sa fac rost de manometru, mai ales data fiind perioada aceasta cu virusul și as vrea să rezolv cât mai repede. Oare nu ai idee cam câte ture ar trebui pentru a atinge acea presiune ideala? Bănuiesc ca trebuie învârtit acel șurub în sens contrar acelor de ceasornic. Sa îmi spui dacă greșesc cumva. Și as mai avea nevoie de câteva mici detalii... De exemplu, având în vedere ca știu ca e reglat pe 12 bari, as putea sa il reglez puțin din start(înainte sa îl montez) și să văd ulterior cum se comporta? De asemenea, as vrea sa știu dacă trebuie sa folosesc și șnur de etansare la montaj.
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#14
(07-05-2020, 22:25)georgeliviu95 Wrote:
(07-05-2020, 16:35)Lyvyoo Wrote: Pai ce espressor ai, nu vad nimic la semnatura?
Din păcate nu știu cum se adaugă echipamentul la semnătură. Un caffe Fenice Nemox (din câte am văzut similar Lelit Pl51 la interior).
http://imgur.com/gallery/HkuNnje

Accesezi aceasta pagina, dar daca esti pe telefon cred ca trebuie sa dai intai Show Full Version, in josul paginii, apoi sa accesezi link-ul:
https://www.espressoman.ro/forum/usercp....on=editsig
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#15
(07-05-2020, 22:57)vdub Wrote: Puteam sa jur ca acum cativa ani am mai vazut undeva espressoare identice cu cele comercializate de Lelit dar le-am pierdut urma si m-am abtinut de la intrebari pe forum care poate i-ar fi iritat pe unii.
Acum ma intreb din nou oare cine fabrica blank-urile pe care ulterior Lelit isi lipeste siglele si eticheta conforma careia ar fi fabricate in Italia Smile

Mult timp Lelit a fabricat pentru alte marci inclusiv aceste vechi Pavoni sau acestea dar si pentru alti producatori cu aparate asemanatoare. Ce am observat este ca niciunul nu a avut pret mai mic pentru dotari si specificatii asemanatoare cu modelele fabricii, probabil pentru ca le-au pus un pret de productie asigurator de distanta Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#16
Acum inteleg. Sincer sa fiu, incepusem sa cred ca modelele entry-level cu componente prefabricate sub capota si destinate celor hotarati sa-si inmoaie talpile, sunt mesterite undeva mai spre est sau in drumul lor spre Italia unde sunt lustruite si botezate.

De cealalta categorie cu componente care necesita sudura/cositorire, diverse adaptari, electronica o idee mai avansata si apoi testare, eram convins ca sunt pursange... si aici ma refer la origine, manufactura, know-how, nicidecum calitatea materialelor si atentia la detalii, incomparabile cu ale altor producatori de masini traditionale.
Faptul ca au decis sa introduca in oferta un grup de 57mm spune multe despre modelul de business urmat de Lelit si chiar daca s-a dovedit a fi profitabil, eu vad masinile lor(fara exceptii) ca fiind slabe si inferioare multor alternative de pe piata.

Scuze pentru rant Smile
 
Reply
#17
Cu totii ne dorim concurenta si chiar ar fi fost benefic sa avem 3 brand-uri care sa se bata in specificatii pe zona asta de preturi 350-500E si sa aiba PID, teava profesionala, manometru, boilere cat mai mari, eventual sa fie si digitalizate si de ce nu sa aiba un fel de robinet de profilare daca nu chiar ceva electronic bine implementat. IN zona de preturi HX / DB, fiind concurenta, s-au adus inovatii mai mici sau mai mari. DAr aici la 350-500E inca asteptam brand-uri care sa se bata. De vazut si exemplarele pe care le va aduce barshaker pentru espressomani, in toamna - iarna probabil, dupa ce se termina si in China cu nebunia asta.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#18
Propun sa nu mai aducem produsele chinezesti in discutie Big Grin. Nu de alta dar europenii si nu numai, ii pot bate la sah, table, carti dar nu la implementarea de solutii tehnice competitive si comercializarea unor produse la preturi decente, aproape imposibil de atins fara compromisuri in tarile cu apa calda.

Ieri discutam cu cineva care acum cateva luni, pana sa inceapa nebunia, a mers personal in China pentru a negocia preturile mai multor tipuri de rulmenti si a fost surprins cand chinezii i-au pus pe masa un model alaturi de lista cu preturi ce porneau de la cativa centi pana la cativa dolari.

Cei mai ieftini nu erau neaparat slabi sau inutilizabili, considerati rebuturi in Europa ci faceau parte din loturi care sareau cel mai important pas, anume QC.
De cealalta parte, la capatul listei erau cei mai scumpi cu performante identice cu ale SKF(testati ulterior in laborator) dar mai ieftini de cel putin 2x Smile.

Avem multe de invatat de la ei, incepand de la eficienta in productie, optimizarea costurilor fara a compromite calitatea sau conditiile de munca(inumane de cele mai multe ori la ei) si cel mai important, trebuie sa invatam sa ne plangem mai putin.
 
Reply
#19
(08-05-2020, 15:08)Lyvyoo Wrote:
(07-05-2020, 22:25)georgeliviu95 Wrote:
(07-05-2020, 16:35)Lyvyoo Wrote: Pai ce espressor ai, nu vad nimic la semnatura?
Din păcate nu știu cum se adaugă echipamentul la semnătură. Un caffe Fenice Nemox (din câte am văzut similar Lelit Pl51 la interior).
http://imgur.com/gallery/HkuNnje

Accesezi aceasta pagina, dar daca esti pe telefon cred ca trebuie sa dai intai Show Full Version, in josul paginii, apoi sa accesezi link-ul:
https://www.espressoman.ro/forum/usercp....on=editsig
Mulțumesc, am rezolvat.
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#20
vdub, sunt de acord, doar ca pe espressoare si rasnite nu prea s-au evidentiat pana acum sau poate ca producatorii nu stau sa ne faca noua lista cu anumite piese care au ca origine China, de la boilere, PID-uri pana diverse parti metalice, de silicon sau plastic. Din ce am mai auzit prin alte domenii, foarte important este sa ai un om de incredere acolo care sa coordoneze QC-ul sau tu sa poti face calatorii dese pentru supravegherea calitatii. Dovada ca multe device-uri bune sunt fabricate acolo fara nicio problema.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#21
recomand cu caldura, din motivele mentionate in threadul respectiv, aceste OPVuri > KLICK ME NOW!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#22
Tot cu componente Letit am si eu tras pe drapta un Dal Tio Franco. Doar exteriorul este diferit
Rancilio Silvia, La San Marco SM91, Kinu M38
 
Reply
#23
Mai degraba a doua varianta, lipsa de transparenta. De teama asocierii brand-ului cu slab calitativ si afectarii poate ireversibile a reputatiei, prefera sa ascunda anumite detalii chiar daca platesc premium.
In China, pretul premium al unui produs de foarte buna calitate este egal cu cel din Europa minus salarii, protectia muncii, birocratie, si alte cheltuieli care in final ingenuncheaza consumatorul.

Cu espressoarele si rasnitele probabil nu s-au evidentiat pentru ca sunt genul de produse care se vand in volume mici, genereaza profituri mult sub cele obtinute din electronica si de cativa ani, tot felul de scule, unelte si consumabile.
Exista companii producatoare de automate dar si masini conventionale pentru Breville, Philips, Russell Hobbs si alte cateva sute de companii ce ofera produse pentru rumegatoarele americane si europene cu salarii mari dar insuficiente si aere de oameni liberi.
 
Reply
#24
Revin cu o întrebare. Am comandat acea valva însă când am încercat sa o reglez i-am stricat acel șurub care trebuie desfiletat. Precizez ca am folosit o șurubelnița dreapta și am apăsat ferm înainte de a răsuci. Acum, înainte de a face comanda pentru alta piesa, m-am gândit sa iau asa ceva care e din start reglata pt 8 bari: http://imgur.com/gallery/JnB4TQE
Ce ziceți? Ar merge sau ar fi totuși cam puțin 8 bari pt un espressor ca al meu?

(08-05-2020, 10:48)vdub Wrote: Nu mai tin minte cum a fost reglata cea primita de mine dar ideal ar fi sa faci rost de un manometru si sa o ajustezi undeva in intervalul 6-7bar.
Vei fi surprins de calitatea shot-urilor si consistenta pucurilor uniform impregnate si fara fracturi sau gauri.
As avea o întrebare în legătură cu valoarea de 6-7 bari. Își păstrează și cremozitatea shot-urile? Am citit unele păreri în cadrul forumului și în timp ce unii afirma ca le creste cremozitatea în urma scăderii presiunii, alții zic ca în teorie ar trebui sa fie invers.
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
#25
Am uitat sa precizez ca valva are surubul de reglaj blocat cu Loctite sau ceva similar si necesita incalzire usoara cu aer cald sau lampa cu gaz pentru a-l degripa.
Daca l-ai stricat, ai 3 variante: comanzi unul nou impreuna cu un manometru, ti-l pot trimite pe al meu de la valva care oricum sta degeaba sau iti fac unul nou tot din alama.

Eu as opta pentru montarea celui mai ieftin manometru precum cel de aici si reglarea valvei dupa bunul plac.
(11-05-2020, 11:35)georgeliviu95 Wrote: Își păstrează și cremozitatea shot-urile?

Da, face chiar mai mult de atat Big Grin. Vezi aici pe vechiul meu canal de YT cateva extractii la presiune mica.
Valoarea de 6-7bar sau chiar mai mica se preteaza prajirilor omni sau chiar mai usoare, este mai iertatoare cu macinatura inconsistenta si aici ma refer la cantitatea de fines care tinde sa migreze, compacteze si in final sa blocheze curgerea, mai ales atunci cand presiunea creste brusc.

Asadar, presiunea mica nu doar iti va permite sa mergi cu reglajul rasnitei mai aproape de 0, implicit o granulatie mai fina, ci si sa imiti extractiile prin metode alternative precum french press unde durata extractiilor ajunge si la 6min, aero press (4min), ibric(3min).
Logica din spatele retetelor abordate in cazul acelor metode alternative ne spune ca o cafea prajita usor, trebuie rasnita mai fin decat una traditionala, foarte fin in cazul ibricului, iar contactul cu apa fierbinte trebuie prelungit.
 
Reply
#26
(11-05-2020, 11:35)georgeliviu95 Wrote: Revin cu o întrebare. Am comandat acea valva însă când am încercat sa o reglez i-am stricat acel șurub care trebuie desfiletat. Precizez ca am folosit o șurubelnița dreapta și am apăsat ferm înainte de a răsuci.
Nu ai citit ce am scris cand ti-am recomandat valva. Trebuia sa tai/pilesti marginea pana sa montezi valva.
Gaggia Espresso; Macap M2D; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#27
(11-05-2020, 13:23)vdub Wrote: Am uitat sa precizez ca valva are surubul de reglaj blocat cu Loctite sau ceva similar si necesita incalzire usoara cu aer cald sau lampa cu gaz pentru a-l degripa.
Daca l-ai stricat, ai 3 variante: comanzi unul nou impreuna cu un manometru, ti-l pot trimite pe al meu de la valva care oricum sta degeaba sau iti fac unul nou tot din alama.
Mulțumesc pentru sugestie. M-ar interesa manometru tău. Poți sa îmi dai detalii în pm sau pe email în legătură cu asta. Smile

Eu as opta pentru montarea celui mai ieftin manometru precum cel de aici si reglarea valvei dupa bunul plac.
(11-05-2020, 11:35)georgeliviu95 Wrote: Își păstrează și cremozitatea shot-urile?

Da, face chiar mai mult de atat Big Grin. Vezi aici pe vechiul meu canal de YT cateva extractii la presiune mica.
Valoarea de 6-7bar sau chiar mai mica se preteaza prajirilor omni sau chiar mai usoare, este mai iertatoare cu macinatura inconsistenta si aici ma refer la cantitatea de fines care tinde sa migreze, compacteze si in final sa blocheze curgerea, mai ales atunci cand presiunea creste brusc.

Asadar, presiunea mica nu doar iti va permite sa mergi cu reglajul rasnitei mai aproape de 0, implicit o granulatie mai fina, ci si sa imiti extractiile prin metode alternative precum french press unde durata extractiilor ajunge si la 6min, aero press (4min), ibric(3min).
Logica din spatele retetelor abordate in cazul acelor metode alternative ne spune ca o cafea prajita usor, trebuie rasnita mai fin decat una traditionala, foarte fin in cazul ibricului, iar contactul cu apa fierbinte trebuie prelungit.
Caffe Fenice Nemox 9 bar + PID, Kinu M47 Classic, Tamper Motta 57mm.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)