Am uitat sa precizez ca valva are surubul de reglaj blocat cu Loctite sau ceva similar si necesita incalzire usoara cu aer cald sau lampa cu gaz pentru a-l degripa.
Daca l-ai stricat, ai 3 variante: comanzi unul nou impreuna cu un manometru, ti-l pot trimite pe al meu de la valva care oricum sta degeaba sau iti fac unul nou tot din alama.
Eu as opta pentru montarea celui mai ieftin manometru precum cel de
aici si reglarea valvei dupa bunul plac.
(11-05-2020, 11:35)georgeliviu95 Wrote: Își păstrează și cremozitatea shot-urile?
Da, face chiar mai mult de atat
. Vezi
aici pe vechiul meu canal de YT cateva extractii la presiune mica.
Valoarea de 6-7bar sau chiar mai mica se preteaza prajirilor omni sau chiar mai usoare, este mai iertatoare cu macinatura inconsistenta si aici ma refer la cantitatea de fines care tinde sa migreze, compacteze si in final sa blocheze curgerea, mai ales atunci cand presiunea creste brusc.
Asadar, presiunea mica nu doar iti va permite sa mergi cu reglajul rasnitei mai aproape de 0, implicit o granulatie mai fina, ci si sa imiti extractiile prin metode alternative precum french press unde durata extractiilor ajunge si la 6min, aero press (4min), ibric(3min).
Logica din spatele retetelor abordate in cazul acelor metode alternative ne spune ca o cafea prajita usor, trebuie rasnita mai fin decat una traditionala, foarte fin in cazul ibricului, iar contactul cu apa fierbinte trebuie prelungit.