Hello There, Guest! Login Register

O recomandare de "cea mai buna" cafea ieftina? (de party)

Se intampla uneori, cand se strange gasca mai mare, sa facem multa cafea.
In cea mai mare parte se consuma flat white, asa ca, este un consum considerabil de cafea si pretentiile nu sunt cele mai inalte.

Voiam sa va intreb, plecand de la cele de mai sus, voi ce cafea imi recomandati, la un cost decent si sa nu aiba gust de zoaie?
Am incercat cu cea mai ieftina cafea proaspat prajita (cu reducerile de forum, am luat Brazilia de la Sloane - buna) dar costurile sunt insemnate.

Celelalte pe care le-am incercat de pe raft au fost de la rele la foarte rele (unele cu miros de mucegai).
Este un consens ca oricat as incerca sunt bani aruncati pe geam? Sau ati avut si surprize placute? Nu as vrea sa le incer pe toate si sa platesc chiar mai mult decat acum.

Se justifica sa comand din afara? La noi preturile sunt deja...
Adica 180 de lei pe cel mai ieftin kg de cafea proaspat prajita este cel putin exagerat. In conditiile in care cafeaua verde se importa cu cat? 30-35 lei/kg cu tot cu taxe? Normal ca nu ma refer la cine stie ce exotice si selectii...

Nu fac eu calculul prajiotoriilor, stiu ca sunt mult mai mutle variabile de luat in considerare pe langa cunostintele foarte avansate in ale prajirii si sculele scumpe, cum nici ele nu imi fac mie calculul veniturilor si ale cheltuielilor, dar dupa mine, costurile actuale din piata de profil la cafeaua proaspat prajita sunt mari spre foarte mari (pret de occident).

TL/DR. Care este sursa voastra de cafea ieftina si buna? (daca exista asa ceva in anno Domini 2023).

Nu ma intelegeti gresit, pentru placere, am selectiile mele pe care le savurez chiar daca pretul este unul mare. Calitatea deosebita se justifica sa aiba un cost pe masura.
Lelit Diana PL60PLUSTR1 - Eureka Filtro (burr upgrade to Manuale)

Reply
Pai in cazul asta clar nu mergi pe cafea de specialitate.
Probabil gasesti si blenduri mai ieftine de 180/kg, dar nu semnificativ.
Cafeaua Jac*bs boabe e 85 lei/kg… [emoji23]

Nu inteleg de ce preturile la noi ar fi diferite de Occident cata vreme discutam cam de aceeasi sursa pentru cafea (daca nu te duci la fata locului si sa te chinui cu transport/vama/etc).
Pe langa faptul ca taxele si impozitele la noi sunt mai mari. Pe langa faptul ca prajitorul cumpara niste sute de kg de cafea pe care da banii inainte.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Daca se bea in principal cu lapte, o recomandare logica ar fi blend-urile de la Dropshot / tastecrafters.ro (Milky Way, Nomad, Dark Sin, Beduin). Cu reducerea aferenta ies pe la 110 lei / kg.

Sau ECLECTIC Specialty Casual Blend de la Yume la 144 lei / kg cu reducerea de pe forum.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Muse Coffee Barista Blend, 140, si cred ca se poate discuta o reducere, sau transport gratuit.

Reply
Multumesc frumos pentru recomandari!
Lelit Diana PL60PLUSTR1 - Eureka Filtro (burr upgrade to Manuale)

Reply
Pe lângă Dropshot cu blendurile de mai sus, Sarkis Chocolat e o cafea super faină în combinațiile cu lapte! 
Din gama 'comercial' ti-aș recomanda Kimbo Gold sau superior blend, găsești cu prăjiri recente (2,3 4 luni) de departe cele mai bune boabe raportat la ce primești in ceașcă.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Îți recomand Mabo Rio Itape, cu reducerea de pe forum ajunge vreo 125 lei punga de 1kg. O cafea foarte buna in combinațiile cu lapte, prăjită cu multă atenție.
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix

Reply
As mai recomanda și Hotspot Caramel and Nuts blend,  pe kfea este sub 30 de lei 250g.

Reply
Etolia espresso de la Kfea ( un blend de 4 arabica) este la reducere 80 lei / kg de cafea boabe proaspat prajita ( am intrebat si au zis ca e prajita de o saptamana ) .La 1 kg Etolia, transportul este gratuit.
Am cumparat si Kimbo Aroma Gold 70 lei / kg prajita in Martie 2023, dar ptr mine asta e foarte amara . Au si transp gratuit la easy box de la 99 lei.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
Skywalker roaster v1

Reply
Yep, ar mai fi și etolia. Toate blend-urile comandate pana acum au fost foarte bune raport calitate preț.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)