Welcome Back Log In Create Account

Nucleus Link

Deschid o discutie despre prajitorul de la  Nucleus Link.

Este o reducere de BF de la 11300 la 9040  lei.
M-am tot uitat la tot ce am  gasi despre el si a devenit interesant pentru mine.
Ce la facut interesant pt mine este 
-mic ca si forma 
- jarje mici ... daca dau gres nu stric mult
- incape sub hota .... poat sa il folosesc in apartament
Ce nu imi place 
- softul parca nu te lasa sa inveti/ experimentezi face el tot cum stie 
- pretul mare 

Faptul ca tine cont si de densitatea boabelor la facut interesant pt mine.
Am mai vazut o precizare a lui @Darsidius in care spune ca ar putea oferi niste rezultate ok.

Intrebarea este daca a folosit cineva sau stie ceva de acest prajitor?

Este doar un aparat de pop corn cu fite ?
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
(10-11-2024, 12:45)Kosti Wrote: Este doar un aparat de pop corn cu fite ?

Da, vor raspunde cei care nu il folosesc Smile

Ai ridicat shtacheta, mai un pic si ajungi la Roest At

Aici o comparatie ch KFL https://youtu.be/qPV_L7MY7aA?feature=shared

Avantajele si dezavantajele enumerate sunt aceleasi si pentru KFL. A explicat Darsidius o alternativa ieftina DYI pentru a determina densitatea boabelor si la KFL.

Ce are in plus Nucleus e aplicatia pentru telefon. Mie mi se pare aiurea sa stau cu laptopul, in bucatarie, legat prin cablu la prajitor.

Tinand seama de pret, nu am aprofundat acest prajitor. Ar fi un plus sa poti seta simodifica "on the fly" parametrii prajirii din telefon, ecranul inclus fiind prea mic pentru o citire comoda.

Reply
(10-11-2024, 13:21)edri Wrote:
(10-11-2024, 12:45)Kosti Wrote: Este doar un aparat de pop corn cu fite ?
Ai ridicat shtacheta, mai un pic si ajungi la Roest At

De la 2000 euro la 4 mii e departe tare pt mine

Avantajele si dezavantajele enumerate sunt aceleasi si pentru KFL. A explicat Darsidius o alternativa ieftina DYI pentru a determina densitatea boabelor si la KFL.

Asa este. Determinarea densitatii in aer este reletiv simplu dar la KLF esti pe ghicite la alegerea programului de prajire potrivit pe cand la NL are softul care stie sa tina cont de valoarea densitatii. Densitate care este foarte importanta la prajirea cu jet de aer din cate am citit.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link

Reply
Prajirea inseamna sa iei aparatul X si sa ii dai de cap care sunt profilele care functioneaza pe aparatul X dar care nu vor avea nici o relevanta pe aparatul Y sau Z. Adica, daca il luam pe mega prajitorul secolului dar care prajeste pe un probat si il punem sa bage 3 ture pe un Loring sau in IMF nu o sa stie prea multe, nu cu mult decat stiu eu sau tu pe aparatele alea.

Cam asa functioneaza prajitul, este o misiune sa inveti aparatul, ce este compatibil, ce sa faci si sa nu faci.

Pe nucleus avantajul este ca cei implicati chiar stiu ce inseamna cafea prajita bine (ma refer la Sasha big nose, si Sam Cora) si au testat mii si mii de chestii pe arat pana au ajunge la niste profile basic cat de cat acceptabile. Asta inseamna ca daca iei orice cafea verde, masori densitatea (defapt conteaza volumul nu densitatea) si alegi profilele de pe link ai sanse mari sa ajungi la ceva placut. O sa storci si ultima picatura din potentialul acelei cafele verzi cu profilele alea? evident ca nu.

Poti obtine rezultate echivalente la bani mai putini? da, cu bricolaj si rabdare/exercitiu, iar repetabilitatea este aproape de zero, sau na, pe acolo in functie de cat de exigent esti, pana la urma. Daca esti genu care bea cocktails facut la ochi, merge si asa, un pic din asta, un pic din aia, ceva tot iese nu?

Si unii mai uita ceva, ce voi zice mereu, nu dai 9000lei care dispar in neant, iau foc, ci dai banii aia sa folosesti un produs cu care sa ai o experienta buna, iar daca te decizi sa renunti ori sa faci upgrade, din 9000 lei recuperezi o marte parte inapoi.

Daca nu vrei sa investesti ia skywalker, exista comunitate mare, exista mod-uri si oameni care vand moduri pt el, si exista suport din partea comunitatii. Cu kaffelogic la fel, exista comunitate, profile, e okay. Cu nucleus nu prea exista dar te bagi la aia cu KL pe discord.

Este nucleus un pic mai bun decat KL? obtii rezultate la fel daca stii sa manevrezi KL (sa calibrezi aerul, sa-l bibilesti, sa bibilesti profilele) etc, da obtii exact acelasi rezultat cu KL ca si cu Nucleus.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Multumesc.
Sincer, speram sa scrii ceva @Darsidius At

Reply
Da, la obiect si utile precizarile lui Darsidius, asa ca am inceput sa citesc si despre Nucleus Link Lightbulb

De pe pagina oficiala Nucleus "... The companies that developed the LINK – Nucleus Coffee Tools and Kaffelogic – worked on an updated pc board to hold all roast profiles ..."

Ce am ai gasit "... They’re very similar and the chafe collector and sticker on the bottom of the link both say kaffelogic nano so the hardware is made by kaffelogic but the roasting profiles are by the nucleus team ..."
"... the link is just a more expensive version that is targeted towards professional roasters who want to do sample roasting while traveling ..."

KL cu "boost kit", ajunge la vreo 7500lei. Pretul in plus se plateste mai mult pentru modificarea software (care prmite sa setezi greutatea boabelor), decat pentru extensia cilindrica. Deja diferenta fata de Nucleus pret BF nu mai este asa de mare.

Complicata decizia, platesti ceva mai putin pe acelasi hardware si iti bati capul cu fel de fel de profile mai mult sau mai putin optimizate (si intotdeauna vei avea impresia ca se putea mai bine Cry Smile ), sau platesti un pret mai mare pentru "know-how" profesionist, integrat in Link, plus ergonomia sporita prin existenta aplicatiei pe telefon.

Reply
(10-11-2024, 19:22)edri Wrote: Complicata decizia, platesti ceva mai putin pe acelasi hardware si iti bati capul cu fel de fel de profile mai mult sau mai putin optimizate (si intotdeauna vei avea impresia ca se putea mai bine Cry Smile ), sau platesti un pret mai mare pentru "know-how" profesionist, integrat in Link, plus ergonomia sporita prin existenta aplicatiei pe telefon.

Uite de asta am deschis aceasta discutie dupa ce am vazut ca sunt la fel KL cu NL, dar ..... softul de pe Nucleus Link capabil sa stie de densitatea/volumul  boabelor turnate in prajitor e un mare plus mai ales cand au fost implicati oameni priceputi in prajirea cafelei.

Reply
Nu il stie, sunt niste profile bazate pe volumul boabelor (cat ocupa boabele in prajitor) si densitatea (greutatea lor in relatie cu volumul) de ce?  ca sa stie aparatul cam la ce calibrare de aer sa prajeasca boabele.

Nu e nimic complex sau greu de facut. Defapt o fac si astia de pe kaffelogic discord. Ti-am zis, sa prajesti inseamna pasiune si timp sa faci chestii.  Nici nucleus nu e perfect stai linistit. Si la ala merg imbuntatite chestii, inclusiv la profile. Nu inseamna ca iei o cafea verde alegi un profit pe baza de densitate si merge.

Reply
(11-11-2024, 17:51)Kosti Wrote:
(10-11-2024, 19:22)edri Wrote: Complicata decizia, platesti ceva mai putin pe acelasi hardware si iti bati capul cu fel de fel de profile mai mult sau mai putin optimizate (si intotdeauna vei avea impresia ca se putea mai bine Cry Smile ), sau platesti un pret mai mare pentru "know-how" profesionist, integrat in Link, plus ergonomia sporita prin existenta aplicatiei pe telefon.

Uite de asta am deschis aceasta discutie dupa ce am vazut ca sunt la fel KL cu NL, dar ..... softul de pe Nucleus Link capabil sa stie de densitatea/volumul  boabelor turnate in prajitor e un mare plus mai ales cand au fost implicati oameni priceputi in prajirea cafelei.

Tu chiar crezi că un senzor montat pe un aparat ca asta poate sa determine densitatea unui corp solid?

Reply
Nu e nici un senzor, densitatea se masoara usor. Iti da un recipient volumetric pe care il umpli cu boabe pana sus, il razi cu o liniar, si cantaresti cate boabe sunt. Apoi selectezi in program profilul corespunzator cu acea densitate.

Daca vrei sa afli mai precis, faci asta cu apa. Nu e nici o mare inginerie acolo.

Reply
(11-11-2024, 21:13)ranger Wrote:
(11-11-2024, 17:51)Kosti Wrote:

Tu chiar crezi că un senzor montat pe un aparat ca asta poate sa determine densitatea unui corp solid?

Nu are un senzor care sa determine densitatea boabelor de cafea
Folosind un pahar inclus in pachet cu un volum prestabilit inregistrat in soft si cantarind cantitatea de boabe care incap in acest pahar se afla o greutate o valoare care introdusa in softul aparatului si impreuna cu alte date despre cafea iti este sugerata o curba de prajire un ROR pe care aparatul cu ajutorul unui PID se stradueste sa il urmeze.
Cel putin asa am inteles eu ca merge.
Daca il cumpar si il folosec sigur revin cu detalii din experienta.

Reply
Si a venit dracovenia..... destul de grea si intr o geanta de poti sa te urci pe ea fara nici o graja ca  pateste ceva continutul. [Image: oXIYAEy.jpeg]

Am comanda niste cafele de la kestar pe care le astept si am sa revin cu ce prostii fac  Smile

Reply
De ce sa faci tu prostii... le va face prajitorul... ca e doar un automat, fara minte...
Tu ai facut-o pe cea mare si esentiala. E de ajuns...

Reply
(18-11-2024, 17:43)renatoa Wrote: De ce sa faci tu prostii... le va face prajitorul... ca e doar un automat, fara minte...

Vorba aia ..... Am sa vad pe limba mea. Dupa ce fac un V60 din cafeaua prajita pe setarile lui ca eu sunt la furat total.

(18-11-2024, 17:51)Kosti Wrote:
(18-11-2024, 17:43)renatoa Wrote: De ce sa faci tu prostii... le va face prajitorul... ca e doar un automat, fara minte...

Vorba aia ..... Am sa vad pe limba mea. Dupa ce fac un V60 din cafeaua prajita pe setarile lui ca eu sunt la furat total.
Imi aduc aminte cand am luat Mara X si am facut prima cafea, desi am citit si credeam ca sunt destul de informat, prima cafea buna a iesit dupa o luna de incercari si atunci am nimerit o ca urmatoarea tot nu a fost ok.

Reply
(18-11-2024, 16:56)Kosti Wrote: ..... destul de grea si intr o geanta de poti sa te urci pe ea....

Eu apreciez faptul ca te-ai hotarat si nu ai mai stat ca o fi ca o pati, ca altii Sick
Felicitari pentru achizitie. Gentile Pelican sunt in general pe la 3-400 euro, deci prajitorul nici nu are pret asa de mare, cum pare... Wink

Reply
(18-11-2024, 18:15)edri Wrote:
(18-11-2024, 16:56)Kosti Wrote: ..... destul de grea si intr o geanta de poti sa te urci pe ea....

Eu apreciez faptul ca te-ai hotarat si nu ai mai stat ca o fi ca o pati, ca altii Sick
Felicitari pentru achizitie. Gentile Pelican sunt in general pe la 3-400 euro, deci prajitorul nici nu are pret asa de mare, cum pare... Wink
Multumesc.

Nu am avut in Iasi de unde sa cumpar niste cafea (50 - 100 de grame) sa fac un test.

Reply
....

Asta-i ala destept, KL e ala care nu stie. Wink

"LINK vine preîncărcat cu peste 700 de profiluri de prăjire, împărțite în categorii precum cupping, filtru, espresso și omniroast. Aceste profiluri au fost dezvoltate de campioni în domeniul cafelei, în colaborare cu producători de cafea, și pot fi personalizate în funcție de preferințele utilizatorului."

Deci e loc si de prostii facute de utilizator, in functie de preferinte. Tongue

Reply
Si chiar poti crede ca pot exista 700 "profile" diferite, adica combinatii de timpi/puteri care sa produca rezultate diferite in mod relevant ? baza de date Ikawa nu a ajuns nici macar la 70 ! Si are vreo 9 ani in fata KL...
Pe zi ce trece ma conving tot mai mult ca nu se mai discerne realitatea de ... dorintele unora.
Si daca ei nu stiu ce vor, de ce sa nu le dam, ca nu doare sa promitem.

Si doar suntem in campanie electorala, ar trebui sa fim experti in chestii alunecoase... cred ca toti 12 candidatii luati impreuna nu sunt in stare sa faca 700 de promisiuni distincte, diferite una de alta.
Nu conteaza... publicul cere, pai sa fie servit...

Reply
Eu am ales acest prajitor si pentru profilele pe care le are, dar plecand de la ele am sa intervin astfel invat ce se intampla daca modific cate un parametru.
Adica am sa ma joc cu procentul de dezvoltare de exemplu. Prajesc sarje de cate 50 de grame cu cu dezvoltari diferite plecand de la o valoare sugerata de aplicatie si care mie imi place ce a iesit.
Si in espresso am invatat testand si stricand cafea.
Am multe intrebari la care trebuie sa imi raspund bibilid asa cum s a spus mai sus.
Asa am sa inteleg si dracovenia.
Un lucru care nu imi place este faptul ca are camera de prajire din aluminiu. Am fugit de aluminiu sau plastic incalzit in alimentatie.
Asa ca daca are 70 sau 700 de profile pt mine e mai putin important.
Sper sa gasesc profile bune de la care sa pot pleca.
Nu mi am dorit ochestie care sa apas un buton si sa scoata boabe prajite si gata.
Vreu sa imi tina creierul ocupat un timp.

Reply
Partea cu efectul timpului de dezvoltare asupra gustului face parte din abc, dar nu stiu cum se face ca unde trebuie nu ajungeti sa cititi... Huh

Poti avea o masina controlabila pentru o zecime din cat ai dat tu.
Scriu asta mai mult pentru cei care sunt hipnotizati si au vreo intentie de a repeta greseala.
Cat despre cele 700 de profile... le poti genera pe calculator ca permutatii, nu iti trebuie gramada de experti care sa isi puna ele numele.
Vorba aia, orice maimutza pusa in fata unei masini de scris va realiza opera lui shakepeare intr-un timp finit, tastand la intamplare.
Stiu, nu aveti eternitatea la indemana, vreti certitudini, acum, pe loc... gen x-y-z, sau ce litera se mai foloseste pentru a exprima nerabdarea.

Reply
Eu vad ca o problema fiabilitatea mica la astfel de prajitoare de mici dimensiuni care fac amestecarea boabelor cu jet de aer.
Daca tot dau o caruta de bani ma astept sa ma tina doua vieti.
Ce speranta de viata poate avea un motoras fortat sa faca aer ptr a amesteca 100 gr decafea verde ? Am vazut la popcorn cu ce se mananca asta.
Exista piese de schimb ptr Nucleus Link usor de procurat ?
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
DeLonghi ECP 35.31 + Rasnita AVX CG301
Skywalker roaster v1 + adaptor ESP32 by @renatoa

Reply
Nu cred ca este o solutie obiectiva…
Ca peste tot, vorbim de valoarea “sculei” plus experienta/priceperea fiecaruia si peste care punem la socoteala rateurile si costurile aferente. Nu oricine are chef sau e dispus la perfectionarea unei solutii ieftine. Plus ca ar trebui sa intelegi bine ce e in spatele operatiilor ca sa stii ce modifici.
Nu intotdeauna poti face din ra*at bici.

Sunt oameni care din start vor un aparat la care sa apese pe buton si sa iasa “atunci” cafeaua. Pentru ei vrei sa dai solutia in care in doar 5 ore au cafeaua proaspat prajita, macinata si extrasa…? Cu temperaturi si curbe definite intr-un soft creat personal de fiecare…?[emoji1787]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Pai Skaywalker este doar unul care poate praji cafeaua apasand pe un buton. si costa de 5 ori mai putin.

Reply
(18-11-2024, 23:01)Mihai L Wrote: Nu cred ca este o solutie obiectiva…

Iar intervii fara sa stii despre ce e vorba, in topice in care nu ai nici o experienta, doar presupui?

Ai impresia ca aceasta masina este un vendomat tchibo la care apesi, si face prajirea singur... nici pe departe, e o iluzie.
Nici macar la nivelul unei masini de spalat rufe, macar aia simte cand nu s-au asezat bine, si variaza turatia ca sa aiba echilibrare optima.

Si nici nu stii despre ce vorbesc eu.
Exact, toti viseaza numai curbe si cand se trezesc in fata lor prima oara intreaba cu ce se mananca...

Reply
Nu cred ca procesul de prajire este ceva cu totul aparte…
E ca peste tot: poti sa iei o masina ABS, ESP, etc sau poti sa te bazezi pe propriile forte si reactii dupa 5-10 ani de experienta si cateva masini distruse…
Poate iesi in castig, poate nu. Nu stii asta.

Unii sunt pasionati de drum, altii sunt pasionati de rezultat.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(18-11-2024, 23:00)alin1970 Wrote: Eu vad ca o problema fiabilitatea mica la astfel de prajitoare de mici dimensiuni care fac amestecarea boabelor cu jet de aer.
Daca tot dau o caruta de bani ma astept sa ma tina doua vieti.
.......

De la producator citire:
"
  1. The link tracks motor hours and element hours.
  2. It’s recommended to schedule your service intervals every 250 motor hours and 150 element hours
  3. Note that a Link can handle more than this, but keeping on top of servicing will mean you will have the best longevity out of the roasting unit
"

(18-11-2024, 22:43)renatoa Wrote: ......
Poti avea o masina controlabila pentru o zecime din cat ai dat tu.
........

Una din astea despre care discutam aici https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid212873?

Reply
Ok.
Sa inteleg ca este un aparat fiabil ? Din acele fraze ?
Atunci da! Chiar merita toti banii !
Este mic, aratos, are in creier o harta cu 700 de drumurii pe care sa ajungi la destinatie fara sa te ratacesti, are si o geanta de transport rezistenta, mai este si fiabil ptr ca stie sa numere orele de functionare si iti aduce aminte sa-i faci revizia....
Tare de tot !
Chiar merita 2 mii de dolari !

Cat mai multe kg prajite bine si fara incidente !

ps @renatoa cred ca se referea ca a modat un aparat care facea cam acelasi lucru dar care costa arox 100 $, dar sigur nu te anunta cand sa-i faci revizia si nu avea 700 de programe grozave memorate gata sa prajeasca in locul tau si nu era atat de fiabil si aratos.
Deci este doar invidios.

Reply
(18-11-2024, 21:46)Kosti Wrote: .....
Un lucru care nu imi place este faptul ca are camera de prajire din aluminiu. .....

Mda, acum dupa ce ai postat asta am observat ca si in specificatii scrie din ce este facuta camera de prajire. Sad
La fel este si pentru KL.

Reply
(19-11-2024, 06:46)alin1970 Wrote: ps @renatoa cred ca se referea ca a modat un aparat care facea cam acelasi lucru dar care costa arox 100 $, dar sigur nu te anunta cand sa-i faci revizia si nu avea 700 de programe grozave memorate gata sa prajeasca in locul tau si nu era atat de fiabil si aratos.
Deci este doar invidios.
OK,
Intrebarea ar fi alta: cati de pe acest forum pot face si chiar fac asa ceva…?
Cati pot face un espressor de la 0 si chiar sunt dispusi sa piarda timp si bani?

Reply
Unii se pricep, altii cer ajutorul.
Cei care nu fac nici una nici alta, daca isi permit, cumpara aparatele cele mai scumpe sa fie siguri ca sunt bune. Daca nu isi permit, stau pe margine si comenteaza mancand seminte.
ps a cere ajutorul nu inseamna sa pierzi timp si bani.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)