Hello There, Guest! Login Register

Noul setup

Salutari si la multi ani!

Dupa 8 ani de pauza am revenit in forte cu noi echipamente.

Nuova Simonelli Musica semiautomat cu preinfuzie

Mahlkonig Air K30

Distribuitor de cafea cu 4 palete ( adica tamper )

Sita VST 18gr 

Sunt scule bune si profesionale, f scumpe , dar cand sunt second apar si surprize.
De un timp am constatat ca, cafeaua e cam slaba, iar dupa mici cautari am constatat ca rasnita nu are cutite originale si sunt si tocite.
Expresorul la fel a avit niste probleme , depuneri mari de calcar si niste duze infundate.

De cateva zile am niste dubii: sa cumpar alte cutite aftermarket, ori originale sau SSP red ( cica sunt cele mai bune din lume). Dar deja se ridica pretul tare la rasnita.

Sau la nervi ma gandeam sa vand tot si sa iau un automat Jura la vre-o 3-4000$ nou. Am testat si scoate o cafea extraordinara, rapid , curat si buna.

Attached Files Thumbnail(s)

Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr

Reply
Salut Marius.

Primul pas: Nu te descuraja.
Pasul 2: Uita de Jura
Pasul 3: Folosește cafea buna/fresh "din sursa sigura"
4. Asigură-te că ai maxim 9 bar. presiune pe grup. Poți să scazi chiar la 6,5 - 7 ... In cazul tau chiar ar ajuta.

Referitor la cuțite pt k30, stai cu ochii pe eBay-kleinanzeigen sau pe willhaben .. subito.. că vei găsi ceva bun și ieftin.

Momentan sunt acestea care tot așa nu sunt originale dar sunt noi;

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anze...sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android

Recomand un Kinu Phoenix sau Simplicity (până una alta)

Un video cu tot ce se întâmplă acolo la tine, ar ajuta. Măcinătura, curgere .. etc
Toper Cafemino + TC4ESP, ACS, Expobar, Gaggia, La Pavoni, Lelit, Bezzera, Ascaso, Astoria , SanRemo, BFC, La Cimbali, Sage/Breville, Cafflano Kompresso, Mypressi, Flair, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig,Kinu, 1Zpresso.

Reply
Merci pt raspuns. De ciuda cand am vazut cat ma costa un set nou de cutite oem am vandut rasnita.

Acum am pe lista 2 modele noi: Eureka mignon xl 65mm sau eureka Atom 65 Specialty . Teoretic sunt identice dpdv tehnic, pretul cam asemanator 100-150 euro.
Pt acasa ar arata mai bine xl dar poate Atom ar permite si cutite 75mm.
Ce recomandati ? Merci
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)