Welcome Back Log In Create Account

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

Lido 3 sau E este 150 de lire pe coffeehit. Eu pana la urma mi-am comandat un Pharos, tot de acolo; ar trebui sa vina marțea viitoare. O sa va spun dupa ce îmi vine cum se compara cu zassenhaus quito, singura mea rasnita mai răsărita. Sper sa se ridice la nivelul hipe-ului și sa-mi iasă ceva ca lumea în ceasca. După asta chiar as vrea sa compar Pharos cu un kinu.
Rocket R58/LMLu/Olympus/Mahlgut MOLA-e

(16-06-2016, 21:52)teabe Wrote: Lido 3 sau E este 150 de lire pe coffeehit. Eu pana la urma mi-am comandat un Pharos, tot de acolo; ar trebui sa vina marțea viitoare. O sa va spun dupa ce îmi vine cum se compara cu zassenhaus quito, singura mea rasnita mai răsărita. Sper sa se ridice la nivelul hipe-ului și sa-mi iasă ceva ca lumea în ceasca. După asta chiar as vrea sa compar Pharos cu un kinu.

Și eu sunt foarte curios de Pharos. Dacă nu apărea Kinu, probabil cumpăram și eu. Văd că ești tot din București. Poate, după ce te obișnuiești nițel cu ea, le facem cunoștință.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Chiar m-aș bucura tare.
Rocket R58/LMLu/Olympus/Mahlgut MOLA-e

Quote:Inca de la inceput ne-am propus sa facem cele mai precise rasnite din lume..... si am reusit, dar pentru a avea rezultatul in ceasca de cafea pe masura preciziei mai aveam nevoie si de cutite conice care sa innobileze si mai mult produsele si munca depusa.
Sunt cele mai precise si bune rasnite din lume (cum insusi producatorul ne spune).
Ba chiar mai mult vor ramane asa pe vecie (mai ales cand e greu -scump-deranjant cu testele comparative) eu zic ca cel mai bine e sa cumparati si sa nu mai comentati atat, preferabil cu ochii strans inchisi.

Uite vezi, de cand am fost "certat" mi-am reviziut atitudinea si nu mai vreau sa vad un site ptr un produs lansat in 2016, teste si alte prostii de genul (auzi la mine tupeu, teste comparative ..rusine tovarasi RUSINEEE Confused ).
Gaggia Clasic / La Pavoni ZIP / Melitta Aroma Roast

(17-06-2016, 00:12)tristian Wrote: Sunt cele mai precise si bune rasnite din lume (cum insusi producatorul ne spune).
Ba chiar mai mult vor ramane asa pe vecie (mai ales cand e greu -scump-deranjant cu testele comparative) eu zic ca cel mai bine e sa cumparati si sa nu mai comentati atat, preferabil cu ochii strans inchisi.

Uite vezi, de cand am fost "certat" mi-am reviziut atitudinea si nu mai vreau sa vad un site ptr un produs lansat in 2016, teste si alte prostii de genul (auzi la mine tupeu, teste comparative ..rusine tovarasi RUSINEEE [Image: confused.gif] ).

Înainte de a crede că ești deconspiratorul secolului, stai 2 minute și gândește-te un pic la ce spui. Încerc să fiu un pic la obiect: Che și-a permis să spună că are una din cele mai precise râșnițe din lume pentru că a măsurat treaba asta. Altfel spus, și-a permis să afirme asta pentru că are fapte care-l susțin.

Abatere de 20 de micrometri. Când va apărea o râșniță care va avea abatere mai mică, atunci, evident, nu va mai putea susține același lucru.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Quote:Înainte de a crede că ești deconspiratorul secolului, stai 2 minute și gândește-te un pic la ce spui. Încerc să fiu un pic la obiect: Che și-a permis să spună că are una din cele mai precise râșnițe din lume pentru că a măsurat treaba asta. Altfel spus, și-a permis să afirme asta pentru că are fapte care-l susțin.

Pai eu ce zic , ce Mazzer, Barazza, Cimbali, Macap, Mahlkonig, Compak,Ceado etc. Cand cea mai buna si precisa rasnita din lume e la romanica cu 700ron (basca ca nici nu consuma curent la priza). Daca inchizi ochii suficent de mult pe cuvant ca e adevarat.

Dupa aia va mirati ca mai exista oameni care au reticente si indoieli asupra celor afirmate pe thred de-a lungul timpului.

(17-06-2016, 10:00)tristian Wrote: Pai eu ce zic , ce Mazzer, Barazza, Cimbali, Macap, Mahlkonig, Compak,Ceado etc. Cand cea mai buna si precisa rasnita din lume e la romanica cu 700ron (basca ca nici nu consuma curent la priza). Daca inchizi ochii suficent de mult pe cuvant ca e adevarat.
[...]

Vorbim în continuare de râșnițe manuale, nu?

Nu man, daca e cea mai precisa din lume de ce te opresti la o tehnicalitate marunta ca acctionarea mecanismului , oricum bate porcarii de genul OE Pharos, HG ONE.

Off topic:

Ca user ceva mai vechi discutiile de fata mi se par nedrepte fata de Liviu si fata de producatorul M47. Colateral mai sunt si altii (PJ, yume, etc)

Imi permit sa zic  asta si pentru ca am avut si eu un forum (f. maaaare) facut cu buna credinta, cu maxim de bune intentii si in final mi-am luat-o cu tot feulul de acuzatii (de genul celor de mai sus) incat mi s-a facut lehamite si am zis ca e mai bine sa ma bucur de viata decat sa combat (obosit) cu tot felul de destepti (odihniti) de pe net. Cam pe gratis.

On topic: 

Ca utilizator al rasnitei kinu, discutiile de mai sus mi se par nedrepte si fata de M47. Se prezuma ca e teapa. Nu pricep de ce ar trebui un fabricant sa dea socoteala publica pentru produsul lui unor useri care nici nu au avut-o in mana dar suspecteaza ei interese vag meschine. Numai pentru faptul ca "ai acces la producator" printr-un topic dintr-un forum nu inseamna ca trebuie sa-i ceri - agresiv -socoteala (fie ca e vorba de pret sau de piulite). E simplu, cumperi sau nu cumperi. Sau daca-l cumperi si nu esti multumit il dai inapoi. Daca-l cumperi si simti ca ai luat teapa, atunci se poate discuta.

Renato: cu tine imi permit ca suntem prieteni. [Image: smile.gif] Nu ti se pare ipocrizie sa vrei produsul de test (care e "bun" pentru ca e mai ieftin) si sa critici produsul finit (care e "rau" pentru ca e mai scump)? [Image: tongue.gif]

Tito: mie-mi place verva ta dar nu-mi place "prezumtia de vinovatie" pe care o arunci asupra unor oameni in mod gratuit, conspirationist, fara nici o dovada doar dupa ideea ca toti "comerciantii" sunt de kk. Eu vad diferit lucrurile, mi se pare mult mai grav sa acuzi gratuit un om de buna credinta decat sa "scape" unul de rea credinta. [Image: ddd.png]

Tristan: Daca ti-ai gasit o varianta buna/ieftina/calitativa pentru nevoile tale, felicitari. Cred ca ai facut o alegere buna dar asta nu inseamna ca trebuie sa desfiintezi alternativele pentru altii. In rest stiu si eu mentalitatea de IT-st (si eu sunt din IT) in care nu-ti cumperi nici pisoar daca nu are review-uri si rating bun. 

Weekend fain!
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Quote:Tristan: Daca ti-ai gasit o varianta buna/ieftina/calitativa pentru nevoile tale, felicitari. Cred ca ai facut o alegere buna dar asta nu inseamna ca trebuie sa desfiintezi alternativele pentru altii. In rest stiu si eu mentalitatea de IT-st (si eu sunt din IT) in care nu-ti cumperi nici pisoar daca nu are review-uri si rating bun.

Weekend fain!

Posibil sa fie deformatie profesionala, misto-ul si ironia le-au atras cu atacurile la persoana si atitudinea de tipul (ce ba, daca nu cumperi cara-te) la niste critici care nici macar nu au fost facute cu intentia de a desfinta produsul ci mai degraba de a ajuta ( in general cand un potential client iti explica de ce nu a ales produsul tau e feedback util ) .
-----
Fa-ti site daca vrei sa vinzi in 2016, trimite produsul pentru review unor pers care fac asta in mod frecvent (nu neaparat din Romania) , organizeaza un eveniment impreuna cu comunitatea in care se pot compara alternativele. Nu cred am zis nimic deplasat .
-----
Oricum e momentul ptr un stop ca intradevar deja deranjeaza. Ma bucur totusi ca mai sunt si useri ok in aceasta comunitate.

(17-06-2016, 10:31)G. Serban Wrote: ...Se prezuma ca e teapa. Nu pricep de ce ar trebui un fabricant sa dea socoteala publica pentru produsul lui unor useri care nici nu au avut-o in mana ...

Renato: cu tine imi permit ca suntem prieteni. :) Nu ti se pare ipocrizie sa vrei produsul de test (care e "bun" pentru ca e mai ieftin) si sa critici produsul finit (care e "rau" pentru ca e mai scump)? :P
...

Gicu, ma mira ca tocmai tu scrii astea, pentru ca esti singurul din acest forum care ai avut in mana si ai putut constata personal o alta tzapa mult mai sonora produsa de acelasi fabricant, motiv care ma face sa fiu circumspect la tot ce vine si va veni din acelasi atelier/fabrica...

Iar cu prototipul esti nedrept... Che nu vrea sa il vanda si pace, nu s-a ajuns la discutie despre pret nici macar pe departe, nu stiu de unde ai scos asta ... :s
Vreau prototipul pur si simplu pentru ca modificarile facute la ambele modele de retail pentru mine le fac inutilizabile.

(17-06-2016, 10:46)renatoa Wrote: Gicu, ma mira ca tocmai tu scrii astea, pentru ca esti singurul din acest forum care ai avut in mana si ai putut constata personal o alta tzapa mult mai sonora produsa de acelasi fabricant, motiv care ma face sa fiu circumspect la tot ce vine si va veni din acelasi atelier/fabrica...
Pai uite, asta mi se pare informatie relevanta daca e impartiala - zi sa stim si noi, ca nu cred ca le sare nimeni in ajutor daca e cu "fapte"... [Image: smile.gif]
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Dacă nu vrei să fii vreodată criticat, atunci, pentru numele lui Dumnezeu, nu face nimic nou!

Jeff Bezos,
fondator Amazon
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

(17-06-2016, 10:46)renatoa Wrote: Gicu, ma mira ca tocmai tu scrii astea, pentru ca esti singurul din acest forum care ai avut in mana si ai putut constata personal o alta tzapa mult mai sonora produsa de acelasi fabricant, motiv care ma face sa fiu circumspect la tot ce vine si va veni din acelasi atelier/fabrica...

Iar cu prototipul esti nedrept... Che nu vrea sa il vanda si pace, nu s-a ajuns la discutie despre pret nici macar pe departe, nu stiu de unde ai scos asta ... [Image: confused.gif]
Vreau prototipul pur si simplu pentru ca modificarile facute la ambele modele de retail pentru mine le fac inutilizabile.

Ca sa inteleaga si oamenii, Renato are o rasnita manuala produsa de acelasi fabricant (cei care fac Kinu) din cate am inteles, pentru o firma nemteasca.  Acea rasnita (apartine nemtilor dar e fabricata in ro), din ce mi-a spus Renato, in materiale are niste specificatii care nu exista in realitate. Adica, e drept, e cam teapa. La aeropress merge totusi. Eu zic ca problema e in responsabilitatea proprietarilor insa Renato sustine ca responsabilitatea apartine firmei romaneasti - producatoare si o transfera mai departe asupra rasnitei Kinu - "circumspect la tot ce vine si va veni din acelasi atelier/fabrica" .

Pe nedrept zic eu, atata timp cat s-a bucurat de combinatia prototip + La Pavoni. :P
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Pai daca cei de la Che fac "manufacturing service" pentru "paroducatorul"/vanzatorul rasnitei, evident responsabilitatea fata de produs e a "producatorului" german care o pune pe piata. Chiar si daca cei de la Che cu de la ei putere, in mod voit, o produc rau, responsabilitatea e tot a celui care o vinde. Mai departe ce se intampla intre ei nu e problema utilizatorului final.

sa inteleg ca renatoa crede ca neamtul ala le plateste romanilor o marfa super calite si romanii il trag in piept?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Nu, Gigu nu a inteles 100% corect ce cred eu, si va rog sa o lasam acum in coada de peste, va promit ca va urma un topic separat pe tema asta, cu toate amanuntele.
Este pur si simplu o chestie personala din categoria "pitici pe creier", la fel cum sunt si ale lui tito si tristian.
Pur tehnic nu am nimic impotriva a ce ceace iese din Che si ce rezulta in ceasca, si drept dovada mai multi cu care ma conversez pe PM pot sa va spuna ca le-am recomandat-o in loc de electricele pe care intentionau sa le ia.
Aveti rabdare o saptamana, si intre timp continuati sa cumparati Kinu cu incredere :)

Buna ziua,

Vreau sa va dezvalui cum a aparut ideea de a produce rasnite in nume propriu. Am spus mai inainte ca producem rasnite pentru alti mari "jucatori" din piata "manualelor", dar nu v-am spus cum iau nastere produsele care ajung pe rafturile magazinelor sub diverse branduri:
1. Clientul vine cu proiectul , designul, si nivelul de calitate al unui produs si noi i-l producem asa cum a fost cerut.
2. Noi proiectam si propunem clientului un produs, ei testeaza produsul , testeaza piata si comanda sau nu.
In ambele situatii raspunderea calitatii apartine clientului, celui sub al carui brand se comercializeaza produsul, fiindca noi i-l producem la calitatea ceruta si acceptata de ei.

Pentru a produce ceva de calitate este nevoie de buget. Buget mic- produs de slaba calitate, buget mare- produs de mare calitate.
Rasnita Kinu a fost refuzata de clientii nostri, fiindca pretul de raft ar fi fost prea mare. Asa am hotarat ca e pacat ca acest produs sa "moara" inainte de nastere si sa incercam sa-l comercializam noi, limitind costurile de marketing pentru a nu ridica pretul produsului.

Am mai spus ca avem in lucru site-ul , brevetarea , brenduirea, etc. , iar asta necesita timp. Din acest motiv am intarziat atat de mult comercializarea rasnitelor. Nu am vrut sa le scoatem pe piata inainte sa avem logistica gata, insa voi ati insistat aici pe forum si noi am raspuns solicitarilor D-stra cu posibilitatile pe care le-am avut. Am gresit cumva?... probabil da si atunci ne cerem scuze pentru serviciile noastre.

O zi buna in continuare...

(17-06-2016, 12:33)Che Wrote: Am mai spus ca avem in lucru site-ul , brevetarea , brenduirea, etc. , iar asta necesita timp.

Daca tot lucrati la branding... mie unul mi-ar placea sa o stantati finut cu "Made in Romania" [Image: smile.gif]

Buna ziua,
Noi nu ne permitem sa ingradim in nici un fel si nimanui dreptul la exprimare. Va puteti adresa noua in orice fel doriti si cum doriti si in mod sigur veti primi un raspuns.

Subiectul "concurentei" a fost discutat cu clientii nostri si atat timp cat nu producem rasnite din aceiasi categorie ca nivel de performanta nu avem nici o problema. Consumatorul final al rasnitelor noastre, conform studiilor de piata, este consumatorul care are pretentii la calitatea extractiei, pe de alta parte 70% din produsele clientilor nostri sunt cumparate pentru cadouri.

O zi buna in continuare....

@Tito
Dupa cum scria mai sus de brevetare, presupun ca nu sunt probleme de genul celor la care te gandesti.

Partea de productie in alte zone pe specificatiile proprii ar trebui sa-ti fie foarte cunoscuta in domeniul IT (numai daca te gandesti la harddisk-uri si e suficient... [Image: biggrin.gif]  ).
Si cum ar fi ca Lenovo sa interzica WD sa faca hdd-uri cu alte specificatii altor clienti, sau cu specificatii proprii?
Si apropo de concurenta, ma indoiesc iarasi ca WD ar produce hdd-uri pentru Toshiba, de exemplu...  [Image: biggrin.gif]

Din punctul meu de vedere, ca utilizator de Skerton si Porlex, prima data cand am vazut Kinu am fost impresionat extrem de placut de modul in care functioneaza acea rasnita. Am macinat doar cateva boabe de cafea, nici macar nu am preparat ceva din ea. Dar clar, nici nu se compara cu celelalte rasnite folosite.
Cata vreme are acea precizie si reglarea este stabila, pentru mine este mai mult decat suficient. Iar cateva opinii pe forum (pro/contra) sunt binevenite si in principiu suficiente. Vorbim de oameni care sunt interesati de acest aspect si avem o baza relativ comuna de discutii.
Sincer, eu nu simt nevoia de teste comparative pentru ibric/aeropress/v60. Despre teste zic ca putem vorbi la cele electrice, aici in general este mai importanta marimea si usurinta de macinare.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

(17-06-2016, 10:28)tristian Wrote: Nu man, daca e cea mai precisa din lume de ce te opresti la o tehnicalitate marunta ca acctionarea mecanismului , oricum bate porcarii de genul OE Pharos, HG ONE.

Nu cunosc OE Pharos, dar despre HG One pot sa spun ca este foarte dificil de reglat initial. Mai precis, este vorba de concentricitatea axului cutitului mobil si cel al cutitului fix. Poate este de ras, dar reglajul se face punind tre hirtiutte de 0,3mm, plasate la 120° pe rotor, si este o munca de sisif. Daca ai noroc, vine reglata relativ OK din fabrica, daca te prinzi ca are distributie mare, atunci rasnita e cam dereglata. Dar se pare ca majoritatea posesorilor de HG One nu sint constienti de acest lucru.

Ei bine, daca problema de mai sus nu exista la Kinu, de exemplu datorita designului tehnic, atunci da, Kinu are sanse sa "bata porcarii de genul HG ONE". Cred ca printre altele si un test de distributie ar fi binevenit.

In rest, mi-as dori pentru forum daca am incerca cu totii sa raminem pe cit posibil la subiectul fiecarui thread, si daca tonul discutiilor ar fi ceva mai blind si in orisice caz, respectuos si prietenos.
La urma urmei, sintem aici pentru ca cu totii savuram, sub o forma sau alta, cafeaua.

Peace! Angel
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

[Image: sad.gif]

Incalcandu-mi cuvantul , probabil ca sunt unicul membru al forumului care isi " CUMPARA" dreptul de a-si exprima opinia ( pt unii e libera [Image: confused.gif] )  ,achizitionand un produs de care nu avea neaparat nevoie . Deci incepand din data de 08.06.2016 " mi-am "  auzit : sa fac bascalie in alta parteai tinut-o in mana ?,    ai vazut-o live?  ,  amorul artei doar unii sunt "credibili" , unii au inteles tot ,  si mai sunt dar nu-i nominez pt ca le sunt.."dator" [Image: dodgy.gif] .

La scuze nu ma astept,ca " se pare" ca nu se "poarta" dar mi-as permite o sugestie ,mai mult retorica : poate e mai bine sa fim mai circumspecti cateodata si ,de ce nu ( ? ) , se ne "apelam" la dreptul nostru de a nu spune nimic [Image: angel.gif] .
(16-06-2016, 12:11)Che Wrote: Am livrat un model Kinu-M47 cu manivela fixa si surub de blocare a piulitei de reglaj. Am oferit aceasta optiune , pentru a avea un feedback pentru acest produs, fara obligatie insa, iar clientul caruia i s-a propus aceasta optiune a fost ales aliatoriu. In cazul unui feedback negativ rasnita va fi inlocuita cu modelul prezentat anterior.

O zi buna in continuare....
Nu ...renatoa !! Nu e in Craiova ! Este in Verona ! [Image: rolleyes.gif]

S-o stăpânești sănătos! Ai putea s-o și "uzi", doar e din inox.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Felicitari, Tito.

Ramane ca, dupa ce iti va placea, sa vezi cum o intorci pe forum [emoji1].

Glumesc cu a doua parte, dar nu si cu prima. Raman curios de feedback-ul tau, dar pana atunci extractii reusite iti doresc!
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Cum e cu surubul asta ? Pune si tu ceva poze pls.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

(18-06-2016, 14:20)Tito Wrote: ...Nu ...renatoa !! Nu e in Craiova ! Este in Verona ! [Image: rolleyes.gif]

Si tu, Brewtus... :P

Parca... nu ti-a zis Che sa nu bati toba cu noul sistem de surub ? :s

O sa urmeze niste crize de gelozie din partea ăstora de n-avem șurub :))
Hai Tito, asteptam impresii (ca îmi e teama sa folosesc cuvântul "review"). :)

Liviu, stie sa macine M68-ul? [emoji1]
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Aveti in imaginile din link noua gaselnita, cu care se strica si mai mult ansamblul manivela, parerea mea, folosita la cele cateva exemplare de M47 ai caror proprietari au experimentat pierderea reglajului, sau au cerut asa ceva fiind obsedati de aceasta non-problema, dupa experienta mea si a altora.

https://drive.google.com/folderview?id=0B2u84dRX_laTRmpzUHFhcmFWaTA&usp=drive_web

Chiar as fi curios sa vad si eu un film cum se poate provoca aceasta pierdere a reglajului, la varianta retail cu doua o-ring-uri.
Posteaza cineva niste miscari feline ?

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)