Welcome Back Log In Create Account

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

O data estimata de lansare?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

@Che: merci! ...asteptam cu nerabdare detalii mai multe, filme, testele....
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Un pret... :) si ceva detalii despre "aia mica"... :)

Astept cu nerabdare informatiile despre rasnita electrica ! Trebuie sa-mi cumpar rasnita :) !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Pai electrica va fi aceasta din clipul de mai devreme, cu un modul atasat. Si eu cred ca in directia aia ma duc  :57: Dar din ce am inteles, mai trebuiesc cateva luni pana la productia de serie a partii electrice.

Dar as vrea sa-i intreb pe cei mai priceputi - care ar fi diferenta intre folosirea unui modul electric mai baban si mai scump, cu o putere de sute de W, sau a unui motoras foarte micut si ieftin (in genul celui de stergator de parbriz), care sa angreneze cutitele cu puterea unei surubelnite electrice, la o turatie extrem de mica?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

(21-10-2015, 12:49)Lyvyoo Wrote: Pai electrica va fi aceasta din clipul de mai devreme, cu un modul atasat. Si eu cred ca in directia aia ma duc  :57: Dar din ce am inteles, mai trebuiesc cateva luni pana la productia de serie a partii electrice.

Merci ! Nu mai asteptam productia de serie...cumparam prototipurile :) !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Ne puteti da o estimare cand va disponibil modelul electric?
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Si pt modelul 100% manual :)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Dati numai cate una sa ajunga la toti!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Domnu, ce te bagi in fata... stau aici de la ... :)

Scuzati, acum am vazut in prima pagina ca ati postat inaintea mea :D

Cel electric va fi modul nu model :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

(21-10-2015, 12:49)Lyvyoo Wrote: ... care ar fi diferenta intre folosirea unui modul electric mai baban si mai scump, cu o putere de sute de W, sau a unui motoras foarte micut si ieftin (in genul celui de stergator de parbriz), care sa angreneze cutitele cu puterea unei surubelnite electrice, la o turatie extrem de mica?

Buna Liviu,
Am citit la un moment dat un studiu legat de proprietatile cafelei in functie de umiditate si gradul de prajire, si tin minte ca forta medie de spargere a boabei este de 40N.

In functie de tipul de cutite folosite si particularitatile acestora, ar insemna ca ar fi nevoie de un cuplu de torsiune in plaja 1 - 2 Nm. Daca motorul poate genera acest cuplu, mai departe puterea este oarecum irelevanta in masura in care esti dispus sa sacrifici timpul de macinare.

Un motor de stergator dezvolta un cuplu de aproximativ 15Nm la o turatie de cca 45rpm. Asta inseamna ca fara probleme poate fi folosit un motor de stergator doar ca odata ce finetea macinaturii scade timpul de macinare pentru cca 20g ajunge undeva la cateva minute.

Daca vrei macinatura aceasta in 4 secunde puterea este importanta deoarece iti doresti viteze de rotatie peste 1000rpm.

(21-10-2015, 13:52)eugenm Wrote: Asta inseamna ca fara probleme poate fi folosit un motor de stergator doar ca odata ce finetea macinaturii scade timpul de macinare pentru cca 20g ajunge undeva la cateva minute.

Daca vrei macinatura aceasta in 4 secunde puterea este importanta deoarece iti doresti viteze de rotatie peste 1000rpm.

Am gasit pe YouTube un video de HG One cu motor de stergator - este destul de rapid la macinarea celor 18 grame.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Si ce se vede acolo se cheama "foarte micut" ? Huh  :s

(21-10-2015, 16:52)renatoa Wrote: Si ce se vede acolo se cheama "foarte micut" ? Huh  :s
pai, e ceva mai mic decit un motor de 230V/350W!

La 15Nm si 350W ai cam 220rpm, ceea ce nu este foarte putin.

In hobby-ul meu de baza, modelism, avem motoare de 300W de sub 100g, care echipate cu reductoare de 50g, sunt destul de capabile de un asemenea efort...  Huh  :s

Technische Daten:

12V Gleichspannung
Drehzahl: 200 Umdrehungen/Minute
Durchmesser(Kopfteil): 40mm
Durchmesser(Körper): 32mm
Motor Länge (ohne Achse): 33mm
Achse Länge: 20mm
Achse Durchmesser: 5mm
Gewicht: 82g

Pare totuși de turație mare, cat bunghesc eu din limba lu' Goethe.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Drehzahl: 200 Umdrehungen/Minute = 200 RPM, cel mai apropiat de 220 de care facea vorbire eugenm.

De acord ca intre cele doua este o diferenta de putere, dar si miscarea unui stergator pe un parbriz uscat cere alta forta decat macinatul cafelei... parerea mea...
Cel postat de mine este de nivelul unei surubelnite electrice, deci ar trebui sa fie destul.

Modelul de 38mm e si el pe linia de productie! Hai baietiiiii!   ;)

Ansamblare, macinare:

16 grame in 33 de secunde, aparent cu un efort minim, suna bine!

(28-10-2015, 19:21)Lyvyoo Wrote: Modelul de 38mm e si el pe linia de productie! Hai baietiiiii!   ;) 

Avand in vedere ca topicul este in legatura cu rasnitele Che , inseamna ca daca modelul de 38 de mm este si el pe linia de producție , este alaturi de inca unul sau de mai multe modele dintre cele prezentate?
Sa fie printre ele si cel de 71 mm ?
Mai poti da ceva din casa ?  :D
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

(28-10-2015, 19:32)mirceat Wrote: 16 grame in 33 de secunde, aparent cu un efort minim, suna bine!

Aparent... ;)

Am incercat sa numar rotatiile, cam greu de tinut pasul... mai ales in jumatatea a doua... mi-a iesit 131 rpm !
72 in 33 secunde ...

@RaduCarutasu - zic oamenii ca se lucreaza din greu si stau sa vina si exemplarele test, saptamana viitoare.  :36:

cel mai asteptat produs al anului :D
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

noutati ?....arde....arde :D

Nu e indicat sa folosesti cuvantul zilele astea nici macar in gluma :)

(03-11-2015, 13:11)renatoa Wrote: Nu e indicat sa folosesti cuvantul zilele astea nici macar in gluma :)

:D Angel total neintentionat

Apare anul asta?

Daca era o rasnita Apple, pana acum precis uitau una "din intamplare" prin vreun bar :D

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)