Welcome Back Log In Create Account

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

Acu' am si eu toata rabdarea din lume. :)
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

kum, cred ca din cauza rasnitei noi, ai exagerat cu doza de cofeina  ::)

Chiar l-am sunat pe manager, sa-l intreb despre proiect si totul este in linie dreapta. Eu zic ca nu trebuie sa exageram cu nerabdarea aceasta si nici sa dam sfaturi de PR sau marketing. Doar ca idee, fabrica are niste milioane bune de rasnite vandute pana in ziua de azi, deci au experienta destula in vanzari de astfel de produse. Si ceilalti useri care au interactionat cu patronatul romano-german, probabil au observat ca sunt centrati pe ce inseamna tehnica, dezvoltare si perfectionare si mai putin pe vorbe dulci. 

Trebuie sa intelegem ca:
- tot acest proiect inseamna lucrul la cea mai performanta rasnita manuala din lume la ora actuala, incluzand aici si Lido, Pharos, Versalab, Hg One. Cel putin asta se doreste si vom primi explicatii la vremea respectiva.
- constructia rasnitei se face si cu materiale din Germania, iar cand dezvoltatorul hotaraste finalizarea prototipului, se vor comanda cantitati mari din aceste materiale, deci trebuie sa se puna la punct cu toate ajustarile. 
- intentia lor este sa scoata o rasnita foarte buna din prima, fara sa fie loc in perioada imediat urmatoare de Che 1, Che2, Che3... 
- in conditiile in care Romania nu inseamna nimic in lume in materie de si cafea si espresso, primul astfel de proiect dezvoltat de la 0 nu poate aduce decat bucurie in inima unui espressoman roman. A, ca mai trec o luna sau doua in plus pana la lansare, e o nimica toata in comparatie cu cei 2015 ani trecuti in care nu s-a facut nimic :)  
- faptul ca au intervenit pe forum sa isi prezinte proiectul este si o oportunitate pentru fabrica de a mai afla dorintele pasionatilor dar si o onoare pentru noi ca si comunitate ca vom cunoaste si analiza modelele indeaproape, primii, si vom avea si un pret preferential fata de restul Europei si lumii
- inainte de punerea in vanzare mai trebuie si inregistrate niste patente la nivel European si numai
- in aprox. 3 saptamani vor veni si exemplarele de test pentru forumisti

Cu aceste concluzii as vrea sa punem punct aici unor discutii sterile despre proiect. Nu ajuta pe nimeni sa numaram zilele pana la lansare sau sa facem strategii pentru altii, chiar daca s-a mai avansat in trecut de catre fabrica o data potentiala. Dar cand cele 3 rasnite vor fi gata, promit sa ma tin eu de capul lor ca sa le avem acasa in test, sa fac un interviu video cu inventatorul ca sa ne lamurim cu totii despre ce este vorba,  sa ne intalnim mai multi pentru testare colectiva etc.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

(05-10-2015, 15:34)Lyvyoo Wrote: 1 ...fabrica are niste milioane bune de rasnite vandute pana in ziua de azi ...

2 ...o nimica toata in comparatie cu cei 2015 ani trecuti in care nu s-a facut nimic :)  

3 - in aprox. 3 saptamani vor veni si exemplarele de test pentru forumisti
...Dar cand cele 3 rasnite vor fi gata, ...

1 - rasnite de ce ? De cafea suna cam mare cantitatea ca sa nu se fi aflat nimic... Huh
plus ca in asemenea cantitati se vand cele cu lame, de uz general.

2 - pai parca vazuram ca doar de vreo 7-800 ani s-a "inventat" cafeaua... rasnita ce sa mai zic, cam asa se macina cafeaua acum 100 ani
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/c..._beans.jpg

3 - trei Doamne, si numai trei o vor testa ?!
Nu se poate nici macar testare pe bani ?
Sincer, mi se duce toata mandria nationala daca o voi cumpara si pe asta de pe eBay... :(

Repet, ne cufundam in aceleasi discutii pe langa subiect si nu de aceea a fost creat acest topic.

Cand am spus "trei" ma refeream la cele 3 modele diferite fabricate (in functie de marimea cutitelor) nu la numarul exemplarelor de test.

Sa lasam oamenii sa isi termine treaba...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

desi sunt nou pe aici imi permit si eu o sugestie

daca tot e 100% romaneasca treaba nu se poate si numele sa fie la fel ? :)

in rest, e normal ca lucrurile bine facute sa dureze pana se fac.
pentru un proiect de asa anvergura si cu asa tinta update-urile par destule la o privire fugitiva, iar depasirea termenelor nu e nimic anormal.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

E romano-germana de fapt, dar nu stiu sa spun eu exact de ce si cum...vom afla in momentul lansarii. Numele cred ca trebuie sa fie relevant pentru piata internationala, target-ul principal al unui astfel de produs. Si oricum, pana nu o vedem gata de vanzare, nu putem exclude nici varianta "unui nume de cod" diferit de cel de public.

atunci macar 50% romanesc :))
avand in vedere ce nume au lucrurile in lumea asta (de la cuvinte compuse si inexistente ca sens pana la nume ce par a fi cod de articol ) cred ca se pot gasi nume cu origini romanesti care sa poata fi utilizate international
speranta mea ramane ca vor gasi un nume cu legaturi romanesti mai ponuntate

in rest, succes !
orice demers de acest fel la noi in tara trebuie apreciat !
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

In primul rind vreau sa va spun ca si eu mor de curiozitate sa aud, sa vad, sa pun mina pe un model finaizat, de serie. Si as aprecia chiar si un update din partea antreprenorilor.
Dar, pe de ii dau pe deplin dreptate lui Lyvyoo: hai sa avem un pic de rabdare si sa avem incredere in cei ce lucreaza febril la finalizarea acestui proiect. O sa fim intrebati, cind este ceva de intrebat. A critica este ceva mai usor decit a crea si a produce in serie un produs nou.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Eu as fi curios sa testez rasnita din proiect , cu diametrul cel mai mare al cutitelor conice.
As face acest lucru in conditiile in care as praji aceeasi cafea , in trei moduri diferite , city, city+ si full city si as pune-o la lucru , umar la umar , cu K30 -ul cu cutite plane din dotarea personala.
As face testul pe trei soiuri , unul mai vesel, african , unul mai așezat ,sud american si unul mai exotic ,indian .

As dori astfel sa vad cum tipul de macinatura pune in evidenta  personalitatea soiurilor in situatia in care extractia este facuta cu acelasi expresor si menținând constanti toti ceilalti parametri ( doza , manopera , temperatura , presiune samd ) .
Ar fi un test destul de ambițios , de laborios dar interesant si cred ca ar merita .

Tot s-a dezbatut pe forum tema cutitelor conice vs celor plane . 
Cei mai multi dintre noi stiu doar din citite ca se obtin caracteristici diferite ale unei extractii prin folosirea unuia sau altuia dintre acestea .
As avea astfel  ocazia sa testez direct diferentele in ceasca generate de cele doua tipuri de macinaturi , produse cu cutite care au profile diferite si in conditii de turații diferite .
Daca diferentele de gust rezultate vor usor sesizabile , de ce nu , as cumpara si eu unul din cele trei modele .

Si eu apreciez ca producatorul stie cel mai bine ce pași are de parcurs , pentru a avea certitudinea ca lansează in productia de serie un produs pentru care prototipul îndeplinește , intr-o masura cat mai mare , obectvele propuse prin tema proiectului.

Le doresc sa aiba succesul pe care au mizat si chiar peste !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Felicitari! Un test care merita facut. Eu cel putin, in urma unui astfel de test voi sti unde sa o incadrez.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Asta da test, Radu, sint curios de rezultate!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Cred este mai indicat un test acasa, la cativa useri cu experienta, apoi o intalnire cu proiectantii (in Bucuresti cel mai probabil), ca sa stim exact despre ce discutam acolo.

Si eu sunt curios !
Asa cum ma cunosc , daca rezultatele vor arata diferente de gust , ma vad băgându-ma la cheltuiala.
Daca acest test se va face si , daca voi primi si eu un prototip pentru teste , ar fi bine sa se stie cu ceva timp inainte , pentru a selectat tipurile de cafele , pentru a le comanda , praji si degaza macar 3 zile.
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Eu deja ma vad punand K30 pe bursa, insa cand va aparea si modulul electric la versiunea de top (conice 71mm)  :)

Stii ceva si nu ne spui...  Huh sau doar asa de patriotism ai face-o ? :P

Deci pana la urma care ar fi cel mai mic model, pretabil de travel ?

Este evident ca Liviu stie ceva mai mult decat restul forumistilor, daca ai urmarit postarile lui.
Ma bucur ca are asa mare incredere in produsul final, inseamna ca merita sa mai avem rabdare.

Este evidenta ca e evident... :) da' sa stim si noi :D

(06-10-2015, 08:33)RaduCarutasu Wrote: ...sa testez direct diferentele in ceasca generate de cele doua tipuri de macinaturi , produse cu cutite care au profile diferite si in conditii de tura?ii diferite .

sunt convins ca asemenea comparatie va da rezultate semnificative, dat fiind experienta si calitatea echipamentelor implicate;

cu precizarea - necesara in acest context - ca si in cele mai bine si meticulos pregatite conditii de test (desigur blind test), rezultatele vor reflecta cel mult discernamantul si preferintele personale; care, in ciuda oricarui efort de obiectivizare, pot sa difere mult de preferintele altui coleg cu experienta, care, pe deasupra, a folosit o alta cafea si alt lant de prelucrare;
rezultatele unui test blind cu 4-5 persoane - cu multa experienta si sensibilitate in degustare espresso - ar fi si acesta diferit; dar bine (si costisitor...) organizat, ar avea totusi o valoare statistica;

in ce ma priveste as fi interesat si in parerile despre ergonomia produsului, design-ul sau, estimari posibile despre fiabilitate, intretinere curenta necesara, retentie, felul in care rasnita intalneste asteptarile unui utilizator si care sunt observatiile sale; piese schimb, suport de service? etc.

sau, sa comparam macinaturile? cum?
The differences between "average" and "excellent" coffee particle distributions cannot be seen with the naked eye. During the Titan Grinder Project, John arranged a Scanning Electron Microscope (SEM) analysis of ground coffee. The photos are cool, but they were more interesting in what they disproved rather than proved

sau macar extraction yield? are cineva un refractometru?
sau un laser diffraction particle size analyzer ...

altfel, rotile de macinare sunt totusi Robur!
ras-discutate si evaluate in abordari de-a dreptul stiintifice, de la proiectul Titan Grinder din home-barista (2007!), la criticile lui Mat Perger, sau Christopher Hendon...

bun, si atunci cum putem testa cu fortele noastre, obiectiv si cu o anume valoare tehnica pentru comunitatile de entuziasti espresso, o rasnita?
nu cred ca putem si nici nu cred ca asa ceva se asteapta de la noi!
suntem consumatori avizati, o piata de nisa, si ceea ce intereseaza sunt cred, chiar parerile noastre subiective;
cat mai multe...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

(06-10-2015, 18:52)radudani Wrote: sunt convins ca asemenea comparatie va da rezultate semnificative, dat fiind experienta si calitatea echipamentelor implicate;

cu precizarea - necesara in acest context - ca si in cele mai bine si meticulos pregatite conditii de test (desigur blind test), rezultatele vor reflecta cel mult discernamantul si preferintele personale; care, in ciuda oricarui efort de obiectivizare, pot sa difere mult de preferintele altui coleg cu experienta, 

Ca de obicei meticulos , documentat si la obiect ! 

Sigur , aprecierile legate de acest test vor avea o amprenta subiectiva pronuntata .
Un test de genul celui sugerat de tine ar trebui sa aiba ca principal actor implicat  chiar pe producator .
Din cate am inteles , in aceasta etapa , se doreste un feed back din partea unor utilizatori casnici .
Accesul la instrumente precise de diagnosticare este limitat in cazul acestora , motiv pentru care aprecierile se vor baza strict pe perceptii senzoriale individuale .
In final aceste produse vor ajunge sa functioneze in mediul casnic si , presupun ca , acesta este si motivul pentru care se doreste acest gen de test.
Masuratori si determinări de finete sun convins ca va face producatorul , in laboratoarele si atelierele fabricii .
Si eu sunt interesat de calitatea execuției , de usurinta in manevrare si in utilizare , retentie , intretinere , dimensiuni si de tot ceea ce tine de detaliu si de modul in care se integrează in peisajul casnic .

Indiferent cine va avea posibilitatea sa testeze prototipurile ar fi bine sa cuprindă , asa cum sugerezi si tu , o paleta cat mai larga de aspecte ce tin de utilizarea in regim casnic .

Din cate pot observa interesul si asteptarile legate de acest proiect sun foarte mari ! 
Acestea sunt in stransa legatura cu performantele ridicate ale rasnitei/lor si un pret scazut , fiind fabricate in Romania .

Se vorbeste despre fiecare rasnita  Che , ca fiind  " cea mai performanta rasnita manuala din lume la ora actuala, incluzand aici si Lido, Pharos, Versalab, Hg One " .
Aceste rasnite au preturi de pe la 150 -300 USD primele , pana la 1000-2000 de USD ultimile .

Inteleg , din poze si din posturi , ca sunt 3 modele diferite , care vor sa acopere intreag spectrul de preturi si de performante dar cu unele plusuri , semnificative , cu care producatorul din Romania sa atace pozițiile deja consolidate ale modelelor enumerate mai sus .

Preturile competitorilor nu sunt foarte mici asa ca trebuie sa mai asteptam ca sa vedem in ce masura dorintele si asteptarile celor interesati vor fi răsplătite in sensul dorit de acestia .

Dar pana atunci ,
extractii reusite tuturor , cu echipamentele din dotare !

(06-10-2015, 20:19)RaduCarutasu Wrote: Din cate pot observa interesul si asteptarile legate de acest proiect sun foarte mari ! 
Acestea sunt in stransa legatura cu performantele ridicate ale rasnitei/lor si un pret scazut , fiind fabricate in Romania .

Eu unu' nu-s asa convins ca preturile vor fi scazute, chiar fiind fabricate in Romania. Din contra, din tot ce zice Liviu, ma astept la preturi cel putin comparabile cu cele ale celorlalte rasnitelor mentionate. Calitatea va fi cea care va face diferenta (din ce am priceput eu).
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Aici nu mai sunt de acord... calitatea nu inseamna totul...
Rasnitele astea se fac in Romania si nu in Germanis cu un motiv, il stim toti.
Am vazut "artigianale" la preturi care nu se meritau, dar trebuiau platite, pentru ca la capatul lantului care forma acel pret erau salarii de muncitori italieni, singura diferenta majora, materia prima avand in mod paradoxal acelasi pret si aici, ca si in Europa.

@mirceat - Foarte multe nu stiu nici eu, caci nu e niciun secret, managerul fabricii a avut o incursiune in Bucuresti avand niste treburi pe aici si dorind unele pareri despre rasnite. Din pacate am ratat atunci intalnirea, si i-am recomandat sa bea o cafea buna la Coftale, unde pe langa managerul de acolo, Antonio, a venit si Radu Papajacques. La intoarcerea acasa, daca tot trecea prin Brasov, i-am recomandat sa-i arate rasnitele si lui Radudani, om cu vechime pe acest forum. La urmatoarea incursiune in Bucuresti, l-am prins si eu pe Mister si am baut o cafea de hamei cu rasnitele pe masa, usor updatate fata de data trecuta. Azi prototipul a mai suferit niste imbunatatiri, si cand va considera dansul ca e de lansat, o s-o faca. Adica foarte curand. Am precizat toate astea ca sa nu planeze nicio aura de misticism. Pur si simplu vorbim de oameni muncitori, care si-au pus in cap sa faca cea mai buna / exacta  rasnita manuala din lume la ora actuala. Ce si cand va iesi, vom vedea cu totii, cat se poate de transparent.  

@renatoa - Nu conteaza tara europeana de fabricatie atat timp cat iese o treaba buna. Ba chiar, pentru pretul de vanzare, e mai recomandat sa fie o tara estica, decat 100% Germania, Franta, Italia, Spania etc. 

In plus, va spun sigur, in afara de surse bine informate din piata, nimeni nu va spune public "noi doar stam intr-un birou si facem excel-uri, rasnita o fac altii", caci sunt destule cazuri intre rasnitele cunoscute, unde marca pe care o stim cu totii e doar stampila de final pe un ansamblu fabricat de altii, furnizorul fiind chinez (cazul Eureka) sau din alta tara mai saraca decat cea din care provine asa zis-ul proprietar de marca (cumparator de stocuri facute de altii, de fapt ) - cazul rasnitei Comandante, sau pur si simplu o marca e prea mare ca sa se incurce cu lucruri mici (La Pavoni are semiautomatele facute de Lelit).

Deci sa ne bucuram ca avem acces direct la sursa :)

Regret ca totusi producatorul nu este foarte parolist privind lansarea produselor sau un pret orientativ. Asta ma face sa ma gandesc la alte variante de achizitie pentru inlocuirea Porlex-ului mini pe care il detin.
Kinu M47 ,Hario V 60 ,Kafflano Kompresso ,Bonavita kettle ,ocazional cafea la ibric...

Pe pagina anterioara s-a discutat acest aspect. Macar pentru faptul ca se chinuie sa proiecteze si sa produca in serie, simultam,  3 modele de rasnita ce se doresc a fi cele mai performante manuale worldwide pe segmentul lor de specificatii, merita toata rabdarea noastra.

(05-10-2015, 15:34)Lyvyoo Wrote: kum, cred ca din cauza rasnitei noi, ai exagerat cu doza de cofeina  ::)

Chiar l-am sunat pe manager, sa-l intreb despre proiect si totul este in linie dreapta. Eu zic ca nu trebuie sa exageram cu nerabdarea aceasta si nici sa dam sfaturi de PR sau marketing. Doar ca idee, fabrica are niste milioane bune de rasnite vandute pana in ziua de azi, deci au experienta destula in vanzari de astfel de produse. Si ceilalti useri care au interactionat cu patronatul romano-german, probabil au observat ca sunt centrati pe ce inseamna tehnica, dezvoltare si perfectionare si mai putin pe vorbe dulci. 

Trebuie sa intelegem ca:
- tot acest proiect inseamna lucrul la cea mai performanta rasnita manuala din lume la ora actuala, incluzand aici si Lido, Pharos, Versalab, Hg One. Cel putin asta se doreste si vom primi explicatii la vremea respectiva.
- constructia rasnitei se face si cu materiale din Germania, iar cand dezvoltatorul hotaraste finalizarea prototipului, se vor comanda cantitati mari din aceste materiale, deci trebuie sa se puna la punct cu toate ajustarile. 
- intentia lor este sa scoata o rasnita foarte buna din prima, fara sa fie loc in perioada imediat urmatoare de Che 1, Che2, Che3... 
- in conditiile in care Romania nu inseamna nimic in lume in materie de si cafea si espresso, primul astfel de proiect dezvoltat de la 0 nu poate aduce decat bucurie in inima unui espressoman roman. A, ca mai trec o luna sau doua in plus pana la lansare, e o nimica toata in comparatie cu cei 2015 ani trecuti in care nu s-a facut nimic :)  
- faptul ca au intervenit pe forum sa isi prezinte proiectul este si o oportunitate pentru fabrica de a mai afla dorintele pasionatilor dar si o onoare pentru noi ca si comunitate ca vom cunoaste si analiza modelele indeaproape, primii, si vom avea si un pret preferential fata de restul Europei si lumii
- inainte de punerea in vanzare mai trebuie si inregistrate niste patente la nivel European si numai
- in aprox. 3 saptamani vor veni si exemplarele de test pentru forumisti

Cu aceste concluzii as vrea sa punem punct aici unor discutii sterile despre proiect. Nu ajuta pe nimeni sa numaram zilele pana la lansare sau sa facem strategii pentru altii, chiar daca s-a mai avansat in trecut de catre fabrica o data potentiala. Dar cand cele 3 rasnite vor fi gata, promit sa ma tin eu de capul lor ca sa le avem acasa in test, sa fac un interviu video cu inventatorul ca sa ne lamurim cu totii despre ce este vorba,  sa ne intalnim mai multi pentru testare colectiva etc.

Cred ca m-am grabit cu comentariul anterior .O sa incerc sa mai am putina rabdare .
Kinu M47 ,Hario V 60 ,Kafflano Kompresso ,Bonavita kettle ,ocazional cafea la ibric...

Cu care din modele te gandesti sa inlocuiesti Porlex-ul ? pana la ce pret ai merge ?

Sa ramanem ontopic!

Doamnelor si domnilor, va prezint varianta finala a rasnitei de top, cu Robur burrs (71mm):

Ultimile informatii arata ca au sosit deja cutitele din Italia si incepe productia de serie. Asteptam o pozitie oficiala pe forum, azi sau maine, cu toate detaliile tehnice ale proiectului final.

Din cate am inteles, lipseste din imagine suportul pentru portafiltru. Pe fundal se vede zambitoare rasnita de 47mm ::) Sa vezi ce diferenta in usurinta rasnirii, cu manivela fixata in scurt (gen Lido din fabrica) si manivela fixata mai lunga, pentru o miscare mai ampla sau cu reductor. Dar astea le vom vedea la test (vedem cand va fi si unde).

Sa ne bucuram ca traim acest moment, in Romania!

Super! Arata extraordinar!
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Sunt mandru ca sunt... ca traiesc in Transilvania. :)
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Buna ziua,
Venim cu noi informatii despre proiectul nostru.
Am finalizat proiectul si suntem gata sa incepem productia de pre-serie a celor trei prototipuri. Nu se va intampla imediat, fiindca unele piese comandate din strainatate au venit cu intarziere (se intampla si la case mai mari), ne-a cam dat programul peste cap si acum avem liniile de productie ocupate cu alte produse pentru care avem termene limita, deci va trebui sa reprogramam intrarea in productie a vedetelor noastre.

Vreau sa va comunic cateva detalii tehnice pentru rasnita din filmuletul postat de Lyvyoo mai sus.

Garantie 25 ani (800 kg cafea macinata - pentru mecanism , dat de producator)
Mecanism Mazzer Robur 71mm- aftermarket , fabricat in Italia (acelasi producator al mecanismului din HG One).
Toate piesele in miscare inclusiv manerul (abanos)  manivelei ruleaza pe rulmenti, in total  7 rulmenti.

Dimensiuni fara tripod:
-Diametrul maxim 85mm
-Inaltimea 170 mm
-Greutate fara tripod 2,5 Kg

Dimensiuni cu tripod:
-Distanta intre talpile suportului 300mm
-Inaltimea 220 mm
-Diametrul suportului 100mm
-Greutate cu tripod 3,15 Kg

Raport de reducere 1:4,4
Numar ture complete pentru macinarea a 8 gr de cafea (grad de finete espresso) - 38-40 (este in functie viteza de macinare- cu cat mai lent cu atat mai putine ture), daca se rasnesc 16gr de cafea deodata, numarul turelor nu este dublu si oscileaza intre 66-72 de ture. Aceste caracteristici nu sunt definitive si speram sa le batem in cuie dupa ce ne ajutati sa le testam impreuna.

Retentie cafea - INEXISTENTA

Tolerante de axialitate 0,00mm-0,02mm. In comparatie cu alti producatori de rasnite de top, noi putem demonstra aceasta precizie. Nu este suficient ca axul sa fie fara abateri (bataie), ci sa fie fara abateri fata de inelul de macinare, iar acest lucru nu-l poate demonstra nici HG One, nici Versalab si nici Pharos.

Poate fi depozitata  cu tot cu suport (tripod) si manivela pe perete.
Doua variante de suport (deocamdata) - tripod si suport de perete ( a nu se confunda cu suportul de agatat).

Pretul va fi comunicat la lansarea oficiala a produselor si asta se va intampla dupa ce testam impreuna rasnitele.
[attachment=2882]

Pregatim cateva filmulete si cu celelalte modele, speram ca saptamana viitoare vor fi gata.

O zi buna in continuare.... :57:

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)