(28-10-2014, 19:28)diabloviciu Wrote: Asa arata cafeaua boabe de la Semiramis - Etiopia
Desi am convenit sa nu mai facem aprecieri asupra unei prajiri dupa aspectul boabelor dintr-o poza , aici nu comentam niste boabe prajite ci niste boabe carbonizate .
Nu sunt eu un expert in prajire insa , dupa parerea mea , avem de a face cu o prajire ratata , un model care arata , mai degraba , cum sa nu prajim niste boabe de cafea .
Ethiopia este o cafea cu arome fructate , florale , ciocolatii sau de alune , deosebite .
Pentru a transfera in ceasca cat mai multe din aceste caracteristici , pentru espresso se recomanda o pajire in intervalul city pana la un maxim de fullcity+ .
Mai pe intelesul colegilor nefamiliarizati cu prajirea , aceasta inseamna o prajire oprita imediat dupa finalizarea first crack pana la un maxim de aparitie a primelor semne de second crack , fara o evolutie in aceasta zona .
Deci o prajire mai light .
In poza ( cele doua poze sunt identice ) se vede usor ca avem o linie de mijloc carbonizata pe unele boabe si foart inchisa pe altele , avem ulei deasupra si multiple defecte , adica o prajire adanc in second crack si peste .