Hello There, Guest! Login Register


Nou dar vechi

#1
Salut! Sunt Marius din Oradea.Sunt de câțiva ani pe forum dar am intrat foarte rar.Bautor de moka sau mai ales cafea la ibric (kurukhaveci Mehmet afendi) anul asta am trecut pe Kamira.Din păcate nu am ales și o râșniță deși am fost pornit pe Hario am ales să îmi cumpăr cate 100 grame proaspăt măcinată de la shopul apropiat(Etiopia sidamo).Am in plan sa trec pe un Lelit cu râșniță incorporata.Nu am cu ce să mă laud având pasiuni mai puternice decât cafeaua (ceasurile de mana și culturismul) prezint doar ce-mi iese cu Kamira.Nu prezint cafetiera că este plin pe YouTube.Sper că am reușit să atașez și imaginea la text.O zi buna!
 
Reply
#2
(04-11-2018, 15:16)ciulhard Wrote: Salut! Sunt Marius din Oradea.Sunt de câțiva ani pe forum dar am intrat foarte rar.Bautor de moka sau mai ales cafea la ibric (kurukhaveci Mehmet afendi) anul asta am trecut pe Kamira.Din păcate nu am ales și o râșniță deși am fost pornit pe Hario am ales să îmi cumpăr cate 100 grame proaspăt măcinată de la shopul apropiat(Etiopia sidamo).Am in plan sa trec pe un Lelit cu râșniță incorporata.Nu am cu ce să mă laud având pasiuni mai puternice decât cafeaua (ceasurile de mana și culturismul) prezint doar ce-mi iese cu Kamira.Nu prezint cafetiera că este plin pe YouTube.Sper că am reușit să atașez și imaginea la text.O zi buna!
Salut Marius!
Urmareste topicul de intalniri din Oradea, la urmatoarea hai si tu Smile cred ca pana acum nu avem in echipa un bautor de cafea la ibric
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Kinu M47
 
Reply
#3
Multumesc pentru invitație:Se pare că nu am pus clipul...Îl am pe YouTube aici:
https://youtu.be/Db_Gi26veC0

Sunt total atehnic...
 
Reply
#4
Salut Ciul. Daca nu postai nici nu stiam ca exista asa ceva ! Poate intr-o zi, impreuna cu CosminC si altii din oras, ne facem timp pentru invataturi noi.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
 
Reply
#5
@CosminC maine o cafa? :-)
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#6
1-2 minute o extractie... si cu abur pe final... parca nu prea e ca in manual...  Confused Huh

E tot o variatiune de mokka pot pana la urma.
 
Reply
#7
Clar tot o variatiune de mokka pot. Nici eu nu stiam ca exista. Il invit pe noul coleg Marius caruia ii spun si  "Bine ai venit!", sa deschida topic despre asta la modurile alternative de preparare.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
#8
(04-11-2018, 15:16)ciulhard Wrote: ... având pasiuni mai puternice decât cafeaua (ceasurile de mana ...

Welcome in the club. Impartasim aceeasi pasiune (ceasurile de mana). Daca vrei, putem povesti si pe acest subiect.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
#9
Well......am făcut pasul cel mare și am cumpărat un Lelit 42 de la un user din Oradea.Cafea foarte buna dar încă mă antrenez.Cafea cOlumbia mediu prăjită 9gr/ espresso presiune 8 bari, temperatura 92 grade timp de extracție 23-30 secunde Râșniță pe 3.
De ce rămâne pucul de cafea umed după extracție?
 
Reply
#10
9 grame de cafea??
 
Reply
#11
Poate foloseste sita single.
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
#12
Da, sita single...
 
Reply
#13
Desigur ca foloseste sita single, dar ce cauta o sita single pe espressor? aia e buna la scos sitele  duble afara din portafiltru, nu la facut cafea.
 
Reply
#14
Poti pune pana la 10g in sita single si ma refer la una de 54mm, cea de 57mm poate fi mai mult sau mai putin adanca.
La masinile fara electrovalva, spre deosebire de double, pucul din cosul single ramane umed datorita formei oarecum conice si numarului mic de orificii ce ingreuneaza curgerea apei dupa oprirea pompei.
In cazul lelitului tau, la finalul extractiei electrovalva depresurizeaza portfiltrul si absoarbe pucul care nu opune rezistena datorita formei conice si se lipeste de "tavan" Big Grin.

Oricum e deprimant sa vad 18-20g cafea in ceasca asa ca o folosesc destul de rar Smile
 
Reply
#15
Mulțumesc, pt răspuns intre timp am renunțat la coșul single și fac in dublu din 18 Gr.Am luat un cos nanotech cred că îi zice de la barshaker.ro cu 55 lei.Cafeaua super buna dar nu știu să fac crema de lapte (nu am nici latiera)iar   musafirii sau sotia asta vor....Mă antrenez...Fac o vizita la barshaker.ro sa ma ajute
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)