Salut! Sunt Marius din Oradea.Sunt de câțiva ani pe forum dar am intrat foarte rar.Bautor de moka sau mai ales cafea la ibric (kurukhaveci Mehmet afendi) anul asta am trecut pe Kamira.Din păcate nu am ales și o râșniță deși am fost pornit pe Hario am ales să îmi cumpăr cate 100 grame proaspăt măcinată de la shopul apropiat(Etiopia sidamo).Am in plan sa trec pe un Lelit cu râșniță incorporata.Nu am cu ce să mă laud având pasiuni mai puternice decât cafeaua (ceasurile de mana și culturismul) prezint doar ce-mi iese cu Kamira.Nu prezint cafetiera că este plin pe YouTube.Sper că am reușit să atașez și imaginea la text.O zi buna!
Nou dar vechi
|
04-11-2018, 15:56
(04-11-2018, 15:16)ciulhard Wrote: Salut! Sunt Marius din Oradea.Sunt de câțiva ani pe forum dar am intrat foarte rar.Bautor de moka sau mai ales cafea la ibric (kurukhaveci Mehmet afendi) anul asta am trecut pe Kamira.Din păcate nu am ales și o râșniță deși am fost pornit pe Hario am ales să îmi cumpăr cate 100 grame proaspăt măcinată de la shopul apropiat(Etiopia sidamo).Am in plan sa trec pe un Lelit cu râșniță incorporata.Nu am cu ce să mă laud având pasiuni mai puternice decât cafeaua (ceasurile de mana și culturismul) prezint doar ce-mi iese cu Kamira.Nu prezint cafetiera că este plin pe YouTube.Sper că am reușit să atașez și imaginea la text.O zi buna!Salut Marius!
Urmareste topicul de intalniri din Oradea, la urmatoarea hai si tu

Izzo Alex Duetto III, Eureka Atom Speciality 65, Kinu M47
04-11-2018, 16:45
Multumesc pentru invitație:Se pare că nu am pus clipul...Îl am pe YouTube aici:
https://youtu.be/Db_Gi26veC0
Sunt total atehnic...
https://youtu.be/Db_Gi26veC0
Sunt total atehnic...
04-11-2018, 17:43
Salut Ciul. Daca nu postai nici nu stiam ca exista asa ceva ! Poate intr-o zi, impreuna cu CosminC si altii din oras, ne facem timp pentru invataturi noi.
Now: ACS Minima/Gaggia Baby Millenium '01, Eureka Atom Speciality 65 White/Lelit PL043MMI
& Then: Gaggia Classic '15, Fiorenzato F5 GT
& Then: Gaggia Classic '15, Fiorenzato F5 GT
04-11-2018, 20:33
1-2 minute o extractie... si cu abur pe final... parca nu prea e ca in manual...

E tot o variatiune de mokka pot pana la urma.


E tot o variatiune de mokka pot pana la urma.
Clar tot o variatiune de mokka pot. Nici eu nu stiam ca exista. Il invit pe noul coleg Marius caruia ii spun si "Bine ai venit!", sa deschida topic despre asta la modurile alternative de preparare.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
08-11-2018, 17:36
(04-11-2018, 15:16)ciulhard Wrote: ... având pasiuni mai puternice decât cafeaua (ceasurile de mana ...
Welcome in the club. Impartasim aceeasi pasiune (ceasurile de mana). Daca vrei, putem povesti si pe acest subiect.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Kribli-Grabli/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
18-11-2018, 12:54
Well......am făcut pasul cel mare și am cumpărat un Lelit 42 de la un user din Oradea.Cafea foarte buna dar încă mă antrenez.Cafea cOlumbia mediu prăjită 9gr/ espresso presiune 8 bari, temperatura 92 grade timp de extracție 23-30 secunde Râșniță pe 3.
De ce rămâne pucul de cafea umed după extracție?
De ce rămâne pucul de cafea umed după extracție?
18-11-2018, 13:26
9 grame de cafea??
18-11-2018, 15:26
Poate foloseste sita single.
■ Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
■ Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
18-11-2018, 17:55
Da, sita single...
Desigur ca foloseste sita single, dar ce cauta o sita single pe espressor? aia e buna la scos sitele duble afara din portafiltru, nu la facut cafea.
Poti pune pana la 10g in sita single si ma refer la una de 54mm, cea de 57mm poate fi mai mult sau mai putin adanca.
La masinile fara electrovalva, spre deosebire de double, pucul din cosul single ramane umed datorita formei oarecum conice si numarului mic de orificii ce ingreuneaza curgerea apei dupa oprirea pompei.
In cazul lelitului tau, la finalul extractiei electrovalva depresurizeaza portfiltrul si absoarbe pucul care nu opune rezistena datorita formei conice si se lipeste de "tavan"
.
Oricum e deprimant sa vad 18-20g cafea in ceasca asa ca o folosesc destul de rar
La masinile fara electrovalva, spre deosebire de double, pucul din cosul single ramane umed datorita formei oarecum conice si numarului mic de orificii ce ingreuneaza curgerea apei dupa oprirea pompei.
In cazul lelitului tau, la finalul extractiei electrovalva depresurizeaza portfiltrul si absoarbe pucul care nu opune rezistena datorita formei conice si se lipeste de "tavan"

Oricum e deprimant sa vad 18-20g cafea in ceasca asa ca o folosesc destul de rar

Mulțumesc, pt răspuns intre timp am renunțat la coșul single și fac in dublu din 18 Gr.Am luat un cos nanotech cred că îi zice de la barshaker.ro cu 55 lei.Cafeaua super buna dar nu știu să fac crema de lapte (nu am nici latiera)iar musafirii sau sotia asta vor....Mă antrenez...Fac o vizita la barshaker.ro sa ma ajute
Browsing: 1 Guest(s)