Am pus-o aici, ca nu stiu cat se mai poate numi espresso metoda asta...
Nu e turbo shot, nu e spro, e de toate amestecate...
Intai, o descriere, pe scurt, si apoi va las sa explorati:
In primul rand, ca sa nu ziceti ca n-am spus din start: e pentru cafele prajite LIGHT !
Macinare... mult mai grosier decat pentru espresso, aproape de V60
Se extrage ratie 1:6, deci din 16-17g rezulta 100ml.
Gramele acelea vor ocupa un loc mult mai mare in sita decat la macinare de espresso, asa ca nu folositi o sita de 18g!
Se tampeaza... desi, la granulatia aia... e ca si cum ai incerca sa comprimi rumegus... se va vedea si din video ce aspect are. Scarpinarea si nivelarea sunt chiar ridicole... pucul ala e definitia perfecta a channelling-ului
Extracta: imparte in doua cesti pe masura ce curge: prima ceasca primii 50 ml, a doua restul.
Se gusta separat pentru a simți profilurile de aroma contrastante ale aceleiasi cafele, sau se amesteca in diverse proportii, în functie de preferinte.
Aici a fost descrisa prima oara, de catre cei care au imaginat-o:
https://www.instagram.com/p/DZcsxSZCAgX/
Cautarile va vor duce la un clip ca fiind cel mai relevant, desi mare lucru nu se intelege de acolo... eu il consider mai educativ pe altul, in care apar trimiteri la scene din cel pomenit anterior.
Acesta este cel preferat de mine...
... iar acesta e cel bagat in fata de Google:
Nu e turbo shot, nu e spro, e de toate amestecate...
Intai, o descriere, pe scurt, si apoi va las sa explorati:
In primul rand, ca sa nu ziceti ca n-am spus din start: e pentru cafele prajite LIGHT !
Macinare... mult mai grosier decat pentru espresso, aproape de V60
Se extrage ratie 1:6, deci din 16-17g rezulta 100ml.
Gramele acelea vor ocupa un loc mult mai mare in sita decat la macinare de espresso, asa ca nu folositi o sita de 18g!
Se tampeaza... desi, la granulatia aia... e ca si cum ai incerca sa comprimi rumegus... se va vedea si din video ce aspect are. Scarpinarea si nivelarea sunt chiar ridicole... pucul ala e definitia perfecta a channelling-ului
Extracta: imparte in doua cesti pe masura ce curge: prima ceasca primii 50 ml, a doua restul.
Se gusta separat pentru a simți profilurile de aroma contrastante ale aceleiasi cafele, sau se amesteca in diverse proportii, în functie de preferinte.
Aici a fost descrisa prima oara, de catre cei care au imaginat-o:
https://www.instagram.com/p/DZcsxSZCAgX/
Cautarile va vor duce la un clip ca fiind cel mai relevant, desi mare lucru nu se intelege de acolo... eu il consider mai educativ pe altul, in care apar trimiteri la scene din cel pomenit anterior.
Acesta este cel preferat de mine...
... iar acesta e cel bagat in fata de Google: