Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
16-08-2025, 21:53
(Edited 16-08-2025, 21:56 by renatoa.)
Daca e cum se vede in desen... nici o afacere... abur la 145 grade, sageata curbata, tot atinge palnia...
Imi facusem alta viziune, mai apropiata de "9bar"
Nu zic ca nu scoate ceva apropiat de espresso... dar mai napolitan, nu genul de espresso ce beau eu.
Espressoman infocat
Timisoara
16-08-2025, 22:01
(Edited 16-08-2025, 22:05 by edri.)
Si pentru bincoo principiul pare sa fie acelasi
https://www.amazon.com/live/video/0ae510...YSPTJ6MKY1 si un clip video in care se vad componentele.
Espressoman infocat
Constanta
(16-08-2025, 21:53)renatoa Wrote: Daca e cum se vede in desen... nici o afacere... abur la 145 grade, sageata curbata, tot atinge palnia...
Imi facusem alta viziune, mai apropiata de "9bar"
Nu zic ca nu scoate ceva apropiat de espresso... dar mai napolitan, nu genul de espresso ce beau eu.
Păi care ar mai fi halvița dacă ar fi identic cu un espresso?
Bincoo costă cam cît un Staresso Mirage iar Colbro cam cît un Flair.
Dacă numai espresso vrei sînt alternative, după cum se vede treaba, chiar și la bugete rezonabile.
Dacă vrei o sculă care scoate o cafea moka fără 1001 de scheme, gen...umple-o cu apă rece, ba nu, pune apă fierbinte...ia-o de pe foc și pune-o repede în apă rece...etc, etc, etc...atunci chinezii au ajuns la niște rafinamente la care iată, italienii nu au fost în stare, încremeniți în proiect.
Și am sentimentul că progresul va continua.
Inspirați de scule de tip 9barista sau Runnnn Uphot apar tot felul de DIY-iști care decupează fundul piesei superioare la moka și pun în loc un botomless de espresso sau scula aia prezentată și aici care pompează aer...
Espressoman infocat
Timisoara
Pai bialetti sunt chinezi acum, asa ca sunt sanse sa vedem in curand asa ceva si la italieni

.
Desi am obtinut rezultate mai mult decat multumitoare utilizand filtru de hartie de la aeropress, avand deja incalzita apa din moka pot inainte de a pune cafeaua, plus luata de pe foc la momentul potrivit (fara baletul cu apa rece) deocamdata am renuntat la acest mod de preparare a cafelei.
Espressoman infocat
Constanta
Cum ziceam, pentru pasionații care vor să alterneze modalitățile de preparare a cafelei trecînd prin toate variantele cunoscute, la capitolul moka pot aceste chinezării sînt net superioare celor clasice italienești, inclusiv Brikka.
Nu sînt pentru "ultrașii" unei singure metode. Și n-o spun în sens defăimător sau peiorativ.
De exemplu, mie personal, cafeaua, indiferent de modalitatea de preparare, nu-mi mai priește și nu mai pot decît să gust, cît să m-asigur c-am nimerit-o cum trebuie. Dar nu mai pot să beau.
Îmi place, în schimb, să le fac altora, fără să fiu barista cu carte de muncă.
Recunosc că nu mă deranjează deloc, ba chiar dimpotrivă, să aud din partea lor chestii de genu' "ce cafea bună ai făcut!".
De, sînt și eu om...
Craiova
Sa vezi cum m-am simtit eu auzind intr-un sat in Maramures, de la o femeie batrana simpla...
"da' ce cafea e asta de pot sa o beau fara zahar..."
Espressoman infocat
Constanța
Să să vezi când mi-am dus colegii la cafenea de specialitate și unul dintre ei a luat o gura dintr-un doppio și după pune zahar a luat a doua gura și spune "dar ce i-am făcut că nu mai e buna deloc". Eu i-am spus înainte să nu pună dar el Betmen betmen.
Dintre toți doar pe unul l-am convertit și nu cel de mai sus
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Craiova
18-08-2025, 09:53
(Edited 18-08-2025, 09:54 by renatoa.)
(17-08-2025, 11:22)edri Wrote: Pai bialetti sunt chinezi acum, asa ca sunt sanse sa ...
De fapt asta ar cam fi singura sansa... ca un italiano vero sa cumpere o "chinezarie"... numai pentru ca e etichetata Bialetti
Cu conditia sa nu observe scris cu litere mici... made in...
Inainte de a posta @
edri asta, chiar voiam sa te intreb daca vezi cucina italiana acaparata de asemenea masini...
Poate doar daca le face Madalina Ghenea reclama
Espressoman infocat
Constanța
Asta-i bună

Marca italiană, produsă în China dar neapărat cu marketing românesc
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Craiova
01-09-2025, 14:00
(Edited 01-09-2025, 14:01 by renatoa.)
Alta bomba... Runnnn uphot, pe numele ei... da, am scris bine, 4 de n
https://runnnnespresso.com/shop-uphot/
...al naibii de fierbinte, la portofel
Espressoman infocat
CLUJ-NAPOCA
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr
Craiova
Espressoman infocat
calarasi
02-11-2025, 01:09
(Edited 02-11-2025, 01:09 by manu86.)
Pareri despre 9barista?? Mi se pare interesant, dar pret piperat
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Craiova
Pentru cine n-a avut bunica sa urmareasca un astfel de ritual... s-o adopte pe Clara
MarSv
Suceava
https://www.instagram.com/reel/DT2cGEajF...locW43cQ==
Nici nu știu unde să încadrez setup-ul ăsta, la "loc de dat cu levierul" sau la moka ? ....
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Craiova
E bine aici, nu are treaba cu levierul in sensul... biblic :)
E bine aici si ca sa avem un exemplu de "asa nu" !
Sunt deja in topic exemple de modare moka pot cu pompa externa, dar niciuna asa urata ca asta.
Filtroman începător
Voluntari
Chiar că urîtă.

Da' ține moka la atîta presiune? Cum de nu dă afară prin valva de siguranță? Dacă ai tampa atît de tare într-un moka normal, ori ar fîsîi valva, ori ar exploda el, una din două. Or aici nu se întîmplă nici una, nici alta.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Craiova
Nu mai are valva fuzibila, acolo a pus ventilul de cuplare pompa.
Chiar daca o lasa era posibil sa reziste la presiune, daca temperatura e redusa, sub 100 grade adica.
Functionarea valvelor zise de supra presiune se bazeaza de fapt pe supra incalzire, au o membrana dintr-un aliaj gen fludor, care se topeste la sub 140 grade, adica abur de 3 bari.
Daca presiunea nu mai este realizata cu abur... valva tine si la 5-6 bari.
Ai dreptate, mult nu va tine, am vazut in multe clipuri cu incercari din astea la comentarii ca recipientul cu apa s-a balonat si au renuntat sa mai faca.
Macar ala de inox se baloneaza si te avertizeaza, alea de aluminiu explodeaza fara avertisment...
MarSv
Suceava
Pare destul de utilizat setup-ul, aș zice că omul știe ce face acolo.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
MarSv
Suceava
Craiova
La primul channeling sa te vad cum plangi la Arnold pentru o pereche de ochelari din aia care acopera toata fata...
Espressoman infocat
Bucuresti
(09-04-2026, 16:59)renatoa Wrote: La primul channeling sa te vad cum plangi la Arnold pentru o pereche de ochelari din aia care acopera toata fata... 
Se aplică și la 9barista? Acolo tot în sus ai extractia
Craiova
Si sita tot neacoperita este ?
Adica te poti uita de-a dreptul in directia unei potentiale tasnituri de channeling ?
Filtroman începător
Voluntari
Poate că tocmai asta-i ideea. Te impulsionează să fii cît mai atent, să ai tehnica perfectă, ca să nu ai channeling.

Cînd nu vezi channelingul, e ușor să-l ignori. Dar cînd te izbește fix în ochi, înveți să-l tratezi cu respect și să-i dai toată atenția cuvenită.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Craiova
Sau pur si simplu nu decupezi capacul, si il lasi jos cat timp extrage...
Sau pui un disc de sticla, exista prelucrate exact in scopul asta, discuri de cativa cm pentru monitorizarea proceselor in industria chimica.
https://www.amex-lab.ro/sticlarie/sticla-de-ceas.html