26-01-2014, 15:39
Uite un coleg forumist amabil care a scris un tutorial: http://pretentios.ro/ajustarea-presiunii...a-classic/
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
|
Modificare presiune pompa vibratoare prin instalare dimmer
|
(26-01-2014, 15:39)Lyvyoo Wrote: Uite un coleg forumist amabil care a scris un tutorial: http://pretentios.ro/ajustarea-presiunii...a-classic/
(26-01-2014, 18:21)Lyvyoo Wrote: E unul care circula, donat comunitatii de Fane si care in prezent a ajuns la mine. Daca vrei, il pun din nou in circulatie, ca sa nu mai dai banii pe unul nou, mai ales ca esti tot din B.
(24-01-2014, 16:06)hateganul Wrote: S-a mai discutat despre modificare OPV. Incearca sa rasfoiesti unpic forumul !
Vine Liviu si ne muta una-doua :)
(11-05-2014, 14:07)MANU Wrote: Astazi, in sfarsit, mi-am luat "inima in dinti" si am modificat presiunea, urmand intocmai tutorialele de pe youtube. Nu am manometru dar am mers pe ideea conform careia 1 tura si 1/4 in sens trigonometric ajung la presiunea de 9 bari.
Mi se pare prea mare bataia de cap sa scot acel picurator si sa montez manometru... (e foarte greu de scos la gaggia classic). Era ideal dc era disponibil pentru forum un portafiltru de 58 cu manometru atasat. Poate la urmatoarea intalnire, la care sper sa ajung si eu, facem o cheta pentru asa ceva... :)
(12-05-2014, 08:43)astinga Wrote: Chiar nu citeste nimeni forumul asta?
Video de mai sus este la postul #20 pe acest topic si pe alt topic la mesaj #7.

(16-09-2014, 16:57)florin2528 Wrote: manometru este la mine. presiunea maxima pe care o arata este de 11 bar.
incateva zile termin si eu cu el si il pot trimite urmatorului doritor. astept mesaj pe privat cu datele pentru expediere.
(16-09-2014, 19:26)decadurabolin Wrote: Cu placere. Cum adica presiunea maxima e de 11 bari? Mai mult nu vrea sa arate?
(16-09-2014, 23:03)Lyvyoo Wrote: Eu zic sa va informati inainte de a face reglaje cu manometrul. Altfel, mai bine nu umblati in aparat.
Daca din fabrica espressorul arata 11 bar, inseamna ca in extractie aveai 10, ceea ce nu era deloc in neregula. Totusi, daca tot ai testat, o coborare de 1 bar era ideala, pana la 10 bar pe manometru.
Mai departe, nu confunda presiunea cu problemele de extractie / curgere. Nu au nicio legatura in principiu. Faptul ca nu curgea espresso-ul sau curgea foarte greu, se datoreaza macinarii mult prea fine, lucru care se rezolva din rasnita.
(16-09-2014, 23:22)Lyvyoo Wrote: Verificarea sper ca ai facut-o fara sita. Oricum nu vei simti ABSOLUT nicio diferenta in ceasca daca modifici sau nu, avand in vedere ca ai 11 bar pe manometru in acest moment. Este imposibil ca cineva sa afirme ca a simtit diferenta de 1bar in ceasca, desi niste relatii fizice si matematice exista in teorie.
Cu sita de 14g, trebuie sa obtii 60ml de lichid, in 25 de secunde folosind 14-15g de cafea. Iti recomand 15. Cu sita de 8g, vei obtine 30ml, in acelasi interval de timp. 120ml la dublu si 60ml la simplu, sunt cantitati care depases cu 100% normalul si nu le poti lua ca etalon. Eventual, daca il vrei lungit, pune apa fierbinte din espressor (dai drumul la pompa si apoi la roata de aburi) peste cantitatile "oficiale" de 60 respectiv 30ml. Cu espresso-ul dublu e mai usor de lucrat decat cu cel clasic.
(07-02-2015, 16:45)vica Wrote: Nu pot desuruba minunea aia nici in ruptul capului, ca sa-i montez manometrul, desi l-am tinut mai bine de 12 ore in congelator, fortat cu un cleste, tinut in carpe...
(07-02-2015, 16:45)vica Wrote: Vreo idee de unde as putea imprumuta un portafiltru caruia i se poate scoate usor picuratorul?
Sau cumpara in ultima instanta. Evident ceva care sa se potriveasca pe Gaggia Clasic
Nu pot desuruba minunea aia nici in ruptul capului, ca sa-i montez manometrul, desi l-am tinut mai bine de 12 ore in congelator, fortat cu un cleste, tinut in carpe...