Suntem in mare criza de asemenea informatii! Orice model de Lelit ati avea, daca ati efectuat operatiunea de scadere a presiunii sa dati neaparat de veste aici, eventual cu ceva poze si descrieri. Eu sunt sigur ca se poate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
18-12-2012, 23:25 (This post was last modified: 18-12-2012, 23:29 by hateganul.)
Evident ca se poate. Nu-i mare branza sa schimbi opv-ul. Pai as face eu dracia(cu toate ca nu prea cred in modificarea asta) dar, nu stiu unde gasesc(in RO) opv-ul ala minune de 9 bar...
As incerca un dialog cu cei de la sercvice. Nu ii cunosc... Cred ca si importatorul ar fi bucuros sa mai scape de cateva garantii :) Totusi o garantie functionala in Romania, pe PID, cred ca este mai necesara decat o scadere de presiune.
(18-12-2012, 23:44)Lyvyoo Wrote: As incerca un dialog cu cei de la sercvice. Nu ii cunosc... Cred ca si importatorul ar fi bucuros sa mai scape de cateva garantii :) Totusi o garantie functionala in Romania, pe PID, cred ca este mai necesara decat o scadere de presiune.
Eu nu am garantie in romania.
Unde gasesc un opv la 9 bar ?
Nu-i musai de lelit, poate sa fie si de locomotiva, nu ma intereseaza... :)
Au si cei de la Gaggia (80 lei) modelul reglabil de pe Classic, dar am vazut ca si bezzera aduc prin perfecrespresso un model fixat la 9bar si cu o dimensiune mai mare din cate se vede in poze. Poate ne confirma vreun cumparator de opv bezzera daca piesa suporta vreo minima ajustare a presiunii. La 8.5 bar de exemplu.
Cel actual ce are? Nu poate fi reglat sub nicio forma? Poti pune o poza? Eventual si o fotografie cu modalitatea de separare a rasnitei de espressor? De curiozitate :)
Am asa o lene sa shurubaresc la ora asta :) Cu proxima ocazie o sa postez o poza "de sus"...
Ideea de baza e, sa montez unul cu doua cai "dupa" cel existent(poate chiar la capatul furtunului, in bidon)...Daca nu, metoda clasica, in interiorul masinii, cu un teu, rezolva problema. Ramane de vazut daca este fezabila ideea externa sau nu.
Oricum, daca nu gasesc unul in tara, o las balta...ca nu am nervi de carduri bancare, comenzi, pachete...
(06-01-2013, 19:38)hateganul Wrote: Ideea de baza e, sa montez unul cu doua cai "dupa" cel existent(poate chiar la capatul furtunului, in bidon)...
...Ramane de vazut daca este fezabila ideea externa sau nu....
Cred ca realizezi ca la intrarea in OPV poti avea 15 bari? Asta inseamna ca iti trebuie un furtun de presiune sau teava de Cu de la punctul in care te legi pana la supapa.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
am instalat pe Magica, Kit valva suprapresiune 9 bar (OPV),
luat prin perfectespresso.ro, acum mai bine de 3 luni - 30€/acum 132.75RON; il au in stoc si sunt prompti si cooperanti;
al meu avea initial 9,9 bar, l-am coborat spre 9,5 bar, in ideea ca e o pierdere de presiune de la iesirea OPV (unde e conectat si tubul manometrului) pana la suprafata pucului (exista si un jicleur la E61);
(06-01-2013, 19:38)hateganul Wrote: Ideea de baza e, sa montez unul cu doua cai "dupa" cel existent(poate chiar la capatul furtunului, in bidon)...
...Ramane de vazut daca este fezabila ideea externa sau nu....
Cred ca realizezi ca la intrarea in OPV poti avea 15 bari? Asta inseamna ca iti trebuie un furtun de presiune sau teava de Cu de la punctul in care te legi pana la supapa.
Daca nu gasesc furtun, o dau pe teu... nu e capat de tara.
(06-01-2013, 23:24)radudani Wrote: am instalat pe Magica, ...
La tine a fost foarte simplu de facut modificarile.
La lelit, trebuie sa scoti din boiler un teu(care, defapt, e alimentarea cu apa si opv-ul) sa il in locuiesti cu un teu clasic si sa adaugi kitul de care vorbesti tu...
Nu zic ca e foarte complicat dar, uneori mai bine stau pe cr meu sau, am rabdare si caut ceva sa se adapteze mai simplu.
Eu cred ca nu merita investitia si efortul....
O reglezi din gradul de macinare si tampare si iesi la o presiune buna.
La mine arata in mod normal cam 9,5 - 10 bari.
Daca rasnesc mai fin si ma las mai greu pe tamper, creste la 11-11,5.
Deci pt. 0,5 - 1 bar cred ca nu merita.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Am o intrebare legata de un Lelit pl41e: este cineva care a reusit scaderea presiunii la 9 bar pe acest model? Va intreb pentru ca ma intereseaza unde anume pot monta manometrul ca sa verific presiunea. La portafiltrul meu pe 57 mm sunt doua decupaturi pe marginea de sus a lui si nu stiu unde sa atasez manometrul. Am vorbit cu nickso si mi-a sugerat sa intreb pe forum treaba asta deoarece modelul asta de Lelit nu are manometru si are si acel portafiltru cu cele doua decupaturi, fapt ce ingreuneaza montarea manometrului. Va rog sa veniti cu sugestii daca le aveti, mai ales cei care aveti acest model si i-ati modificat presiunea. Multumesc anticipat.
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
Problema apare din cauza inexistentei manometrului integrat. Cel pe pf nu se poate folosi din cauza ca pf nu poate etanșa, fără sita, pe garnitura de grup.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
(27-10-2015, 12:34)Zaheyu Wrote: Poate sacrifica cineva o sita normal sau una presurizata daca exista si merge la plimbare cu manometrul.
Nu este o soluție. Găurile tot rămân, sub sita, tot într-o zona cu presiune. În extracție merge deoarece sub sita presiunea este 0. Dacă astupi picuratorul cu un manometru atunci presiunea sub sita ar creste și apa ar ieși prin acele gauri.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler