Hello There, Guest! Login Register


Mixer decent aluat 500-600g

#1
ce mixer decent folositi pentru o cantitate de 500-600g coca la un pret ok? fac destul de des aluat pentru pizza/paine si ma gandeam ca ar fi util un mixer special.
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
#2
Pentru 550g = 2 pizza, cat fac eu regulat, chiar nu simt nevoia nici unui mixer, chiar m-ar incurca.
Orice clip cu un maestru italian ti-l arata facand a mano cantitati din astea mici in plaja pana in 4-6 pizze.
Ce sa amesteci, cand totul e numai miscari fold and flap?
 
Reply
#3
aluatul il framant serios 10 min de fiecare data
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
#4
Eu am o mașină de făcut pâine de la Lidl , cu ea frământ pentru pizza 800g făină , are program special de frământare 10 min , dacă mai doresc să mai frământe mai pun 10 min și pot opri când vreau . Este super fain :) . Aluatul de pâine încă îl fac la mâna ..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#5
Eu cred ca as face praf glutenul daca as framanta 10 minute... :s
 
Reply
#6
Iaca robotul nu îl face :) chair iese F bună pizza
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#7
Vorbim de miscari diferite.
La mana realmente dupa 2-3 minute devine prea tare ca sa o mai poti intinde.
Mixerul o scarpina, nu ii face intinderi si suprapuneri de amploarea celor facute cu mana.

(25-02-2024, 22:53)d2florin Wrote: Iaca robotul nu îl face :) chair iese F bună pizza

Ok, tradu asta, ca eu nu o prea inteleg

Quote:Never use a food processor or bread maker for mixing pizza dough (or any dough for that matter).
They tend to mix the dough too quickly and aggressively, and they produce too much heat.
This can destroy the gluten structure and kill the yeast.
 
Reply
#8
Dacă ai da ai sursa …
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#9
E in engleza, TREBUIE sa fie adevarata !

Acum serios, arata-mi si mie un clip cu un pizzaiolo mixand mecanic cantitati din astea de fac ei demonstrativ...
 
Reply
#10
(25-02-2024, 23:44)renatoa Wrote: Vorbim de miscari diferite.
La mana realmente dupa 2-3 minute devine prea tare ca sa o mai poti intinde.
Mixerul o scarpina, nu ii face intinderi si suprapuneri de amploarea celor facute cu mana.

cu hidratare 70%? si dupa 10 min tot super lipicioasa e
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
#11
(26-02-2024, 08:44)RazvaNNN Wrote: cu hidratare 70%? si dupa 10 min tot super lipicioasa e
Atentie la cantitate, eu fac 4 pizza odata si cantitatea de aluat e dubla, e mai mult de munca.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#12
Merge un Biovita de 6l. I-am luat unul soției. Nu are probleme cu cantitatea aia. Ea folosește cam 1.2 kg de făină la o frământare.
Aeropress, KINGrinder K 6 
 
Reply
#13
la biovita ma uitam si eu sau la daewoo pe emag
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
#14
(26-02-2024, 08:44)RazvaNNN Wrote:
(25-02-2024, 23:44)renatoa Wrote: Vorbim de miscari diferite.
La mana realmente dupa 2-3 minute devine prea tare ca sa o mai poti intinde.
Mixerul o scarpina, nu ii face intinderi si suprapuneri de amploarea celor facute cu mana.

cu hidratare 70%? si dupa 10 min tot super lipicioasa e

Atunci nu tine faina hidratarea aia, eu fac curent paine numai de la 75% in sus si nu e lipicioasa.
 
Reply
#15
cu faina caputo pizzeria a iesit exact cum trebuie pizza. dupa 10 min de framantat e lipicioasa, o las 10 min si dupa cand fac bila, este inchegata, fara sa mai fie lipiscioasa
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
#16
(26-02-2024, 09:12)Mihai L Wrote: Atentie la cantitate, eu fac 4 pizza odata si cantitatea de aluat e dubla, e mai mult de munca.

Cantitatea scrie clar in titlu topic, e pentru 2 pizza.

6l e prea mult pentru 600gr aluat, adica 350 gr faina.
Nu am vazut nicaieri sa se mearga sub 25% din capacitatea bolului, ceeace inseamna 1.5 litri aluat.

(26-02-2024, 11:08)RazvaNNN Wrote: cu faina caputo pizzeria a iesit exact cum trebuie pizza. dupa 10 min de framantat e lipicioasa, o las 10 min si dupa cand fac bila, este inchegata, fara sa mai fie lipiscioasa

Quote:Absorption and Recommended Hydration for Different Types of Pizza Flour
...
Caputo Pizzeria 58-60%
 
Reply
#17
Pai si atunci ce faina sa folosesc pentru hidratare 70? ... dar nu o sa mai gasesc cu W corect pt pizza presupun
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
#18
Eu ti-am dat in citat ce recomanda "fabrica"... care de regula sunt cifre ultraconservative, ca sa fie sigur ca iese si nu au plangeri.
Si la fainurile cu W360 o sa gasesti maxim 66%, la cei care precizeaza asa ceva, multi evita, sau dau cat mai putin ca sa evite bataile de cap. Ca daca e vorba de o pizzerie, adica comercial, care ia cu tona faina, nu e placut sa te trezesti cu reclamatii sau retururi.
Noi in artizanal deja fortam limitele, chiar tu ai zis ca merge si cu 70%, dar... cu precizarea importanta facuta chiar de tine, ca necesita o pauza de odihna aluatul.

In contextul topicului insa, sunt destul de convins ca nu datorita framantarii insuficiente se intampla faza cu lipiciul, si ca un mixer mecanic nu te va salva de asta. Mai ales unul cu bol de 6l, la cantitatile mici dorite de tine.

Intrebare, nu ai in casa unul de mana cum are orice gospodina ?
Incearca cu el, cu un carlig de sarma spiralat, dar unul singur, nu le montezi pe ambele !
Incearca stilul asta de mixare, https://youtu.be/v7kNclhxPN0 ... si zi-mi cum ti se pare.
Acolo vezi 750g aluat panetone.
 
Reply
#19
Daca ai timp sa faci pauze intre foldari nu-ti trebuie mixer. Mixerul te ajuta la cantitati mari si lipsa de timp.
 
Reply
#20
(26-02-2024, 11:51)renatoa Wrote: Incearca stilul asta de mixare, https://youtu.be/v7kNclhxPN0 ... si zi-mi cum ti se pare.

ok, o sa incerc asa. cam cat timp?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
#21
Cum iti dicteaza simturile ca ai ajuns la gradul dorit.
Daca telul e sa nu mai fie lipicios te opresti cand vezi ca aluatul nu mai adera la vas.
E vorba aia "tacky, but not sticky", ca scotch-ul adica, aderenta, dar nu lasa urme la desprindere.
 
Reply
#22
Daca te plictisesti de "al mano" poti cumpara un Bosch MUM 5. Eu framant cu el aluat cu 1,3 kg de faina, fara probleme. Are foarte multe accesorii, inclusiv pentru salata boeuf. Vezi pe net ce poate face. Sa cumperi un echipament strict pentru framantat e nejustificat in regim casnic,părerea mea..
 
Reply
#23
Sunt pline de plastic Bosch-urile, chiar si cele scumpe.

As cauta oricand un Kenwood sau un KitchenAid fabricate acum 15-20 de ani.
 
Reply
#24
(26-02-2024, 16:19)Eugen16 Wrote: Daca te plictisesti de "al mano" poti cumpara un Bosch MUM 5. Eu framant cu el aluat cu 1,3 kg de faina, fara probleme. Are foarte multe accesorii, inclusiv pentru salata boeuf. Vezi pe net ce poate face. Sa cumperi un echipament strict pentru framantat e nejustificat in regim casnic,părerea mea..
Asta îl am și eu, luat special pt cuțitul pentru salata beoeuf. La aluat de cozonac 800 g faina cam se chinuie, se cam mișcă bratul..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#25
Se misca putin bratul dar nu e nici o problema, eu îl am de mai bine de șase ani și functioneaza perfect. Nu poate felia rosiile, in rest face de toate, boeuf, maioneza, frișcă, carne tocata, blender, julien, feliat legume, taiat varza si bineînțeles, aluat. Pentru pizza e perfect.
Nu am încercat espresso, dar e in plan Smile
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)