Hello There, Guest! Login Register


Meticulous Home

#1
https://www.meticuloushome.com/

https://www.youtube.com/watch?v=yZW7gXfrXrs&ab_channel=LifestyleLab

https://www.youtube.com/watch?v=4Opv68Mr9d8&ab_channel=Hoon%27sCoffee

https://www.youtube.com/shorts/0TAtX8D9O7w

Pare a fi un Flair cu aspiratii de Decent. ce parere aveti?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

 
 
Reply
#2
1500 totusi, probabil cand o sa se aseze lucrurile o sa fie 2000 in Europa, +taxe:) Ahh si nu face lapte. Dar da, fara boiler e interesant.
zp6/v60 
 
Reply
#3
Daca nu e levier, comparatia cu flair e fara rost. Daca manuela nu e, nimic nu e...
E un piston actionat de actuatorul linear din partea de sus, probabil dotat cu un senzor de presiune la cap.
 
Reply
#4
Sa va zic ceva simplu:

Un spring level se detensioneaza si apasa pe puck ghidat de rezistenta din patul de cafea in mod direct. Adica este o legatura instanta, directa intre cum apasa un piston si ce se intampla cu pucul de cafea.

Acu stiti care e legatura la un decent, masina cu pompa, levier dotat cu motor (duvall), levier manual?  nici una. Pornesti cu o premisa ca stii cum sa apesi pe patul de cafea si apoi iti spui rugaciunea faci cruce inainte de shot si ce iese iese.

Masina asta e o porcarie, mica, design bun, de pus in bucatarie, si atat.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
#5
Mai stii ca nu i-au incorporat ChatGPT care ii spune rugaciunea, si apoi apasa dupa un profil personalizat, al avatarului pe care l-ai ales inainte de extractie...  :D
 
Reply
#6
Mai bine te orientezi către Argos Odyssey Espresso, daca tot se lansează anul asta, iar ca bani cred că e tot pe acolo.
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#7
Dumneata ai inteles modelul termic de la Argos?
Nu asa da nici un cent pe o masina prin care nu inteleg perfect cum circula apa...
 
Reply
#8
Experiența mea e destul de limitata în ceea ce privește tipul ăsta de espressoare. M-am raportat doar din prisma clipurilor video de prezentare văzute pe site-ul lor. Plus prețul la precomandă care a fost 850 dolari daca nu mă înșel.
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#9
M-am uitat si eu un pic la el, cred ca e de aproape 2 ani la precomanda si nu pare ca l-au terminat inca, poate mai la vara
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#10
A trecut de 1000, si nu se mai iau comenzi.
Din clipuri nu se intelege nimic, se dezbate de luni de zile cum se face incalzirea grupului, si pare la fel de aiurea ca la pavoni.
 
Reply
#11
Teava ce trage apa de jos din boiler in timp ce partea de sus e cu abur/goala. Este un pid care masoara temperatura si porneste/opreste rezistenta on/off ca sa ajunga intr-o plaja de temperatura.


Acu, evident ca depinde unde sunt pusi senzorii aia de temperatura, pt ca dejeaba ai sus 120C si acolo arata bine daca apa de jos de unde o tragi nu are mereu aceasi temperatura si in plus grupul se raceste/incalzeste si este controlat indirect de catre partea superioada plina cu aburi a boilerului. Grupul este incalzit indirect si asemenea metode nu sunt precise sau rapide, au o latenta mare asta inseamna inconsistenta intre shoturi decat daca inveti dansul Pavoni.

Adica sa va dau un exemplu, daca Argos este 1000 coco si mai platesti taxe/transport iar in caz de (bat in lemn) trebuie piese din US (adica import) ajungi la un pret la care mai bine iti iei o Bianca deja, care are o precizie mai buna.

Si daca e sa vorbim de leviere, la sub 3k ai ACS EVO leva la producator direct cu transport gratis si 2 ani garantie (piese local facute in Italia, fara import pt ca Italia e in UE).

Piata in ziua de azi este dicatata de marketing, reclame, si mai important de degetul aratator a celor care fac content pe instagram/youtube. Pt mine asemenea chestii nu valoreaza nimic, pt ca de multe ori cel care face acel review nu spune nimic negativ la adresa produselor. Cand ati vazut un review de la James Hoffman sa zica ceva dramatic de negativ la adresa oricarui produs? niciodata, decat daca a fost ceva chinezesc de pe aliexpress si atunci a fost mai mult o parodie.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
#12
De asta, in ziua de azi, dominata de like-uri, par ciudati aia care nu fac decat sa critice... pentru ca vad ce nu vad altii.... si nu ii rabda sa taca...
 
Reply
#13
I-au dat drum pe KS

https://www.kickstarter.com/projects/met...s-espresso

(28-03-2023, 19:10)AlterEgo Wrote: Decent x Lever
https://www.kickstarter.com/projects/met...s-espresso

Nu e lever, e un piston actionat de un electromotor.
Nu e pompa, corect, dar nici levier, nu unul manual.
 
Reply
#14
Piston cu senzor de presiune şi apă încălzită chiar în GH (sau în jurul lui). S-ar putea să ofere precizie bună. Nu sunt inginer să compar tehnic, mie designul mi se pare mai simplu decât la Decent.
Rămâne de văzut dacă cântarul integrat le permite să ajusteze curgerea în timp real.
Apropo de ce s-a scris mai sus, Pavoni a fost modat ca să păstreze temperatură constantă, cel puţin aşa spunea proprietarul. Personal nu îi văd rostul, plăcerea e alta.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#15
Si cand se strica...boom
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#16
 
Reply
#17
Eu personal am investit in acest aparat, cand am facut ultima achizitie imi doream un Decent dar pretul era prea mare cu tot cu livrarea in europa, asa ca am luat ceva "local". Singura emotie pe care o am e legata de problema cu patentul semnalata de ei (un "baiat" care nu produce nimic are un patent foarte generic pentru actionarea electrica a unui piston si cere 12% din vanzari pentru licenta). Daca nu se lungeste partea asta juridica la infinit, ei pare ca au deja finalizata partea de hardware, mai au de lucru doar la aplicatie si frother-ul de lapte. 

A mai facut cineva pledge pe aici?
Dalla Corte Studio & Timemore 078s
 
Reply
#18
Si cu scuzele de rigoare revin cu o intrebare,unde e placerea?eu cred ca e doar un automat sub alta forma...nu vreau sa jignesc sau sa deschid polemici ,dar placerea de a cauta FATA MORGANA a cafelei ,cum se spunea intr un post vechi aici pe forum,e diluata .
toti cautam sa gasim acel punct in care sa spune wow ,asta mi a iesit perfect,ok se poate spune ca daca ai nimerit-o poti memora si apoi ai sanse mai mari sa repeti aceeasi extractie ,dar la un moment dat vei gandi ,oare se poate si altfel?
e un privilegiu ptr noi ca am prins aceasta epoca cu aparate diverse,sofisticate ,cu softuri iesite din comun,cu rasnite la care acum 10,15 ani nu visa nimeni ,cu cafele excelente din toate zonele lumii,cu prajitorii extraordinare chiar la noi in tara ,cu campioni romani in domeniu ,dar ,si ma repet unde e placerea...
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#19
Pai doar nu o fi o masina la care apesi un buton si apoi esti spectator ? :s
Chiar sa nu aiba un mod manual in care sa poti comanda direct pistonul ala Huh
Daca nu direct, interactiv, macar prin intermediul unui profil custom...
 
Reply
#20
Meticulous Espresso is designed to be as easy or as complex as you wish. Just select one of our classic espresso presets, press the start button, and the machine knows exactly what to do to make you a beautiful, delicious shot without any fuss. Or go full nerd and control absolutely every variable of the brewing process, even create custom pressure and flow curves and control algorithms through the Meticulous app.

https://www.indiegogo.com/projects/metic...resso#/faq

Cat despre placerea cafelei, suntem diferiti si gasim placerea prin abordari diferite. Bine ca avem de unde alege.
 
Reply
#21
Invartitul de potentiometru sa controlezi presiunea s-a inventat demult, am avut 3 espressoare cu ito (2 rancilio si 1 isomac venus) unde puteau sa controlezi presiunea sau debitul din potentiometru live. Ala e inventat de prin 2013 sau poate si mai devreme.

Apoi, s-a pus si inainte de LM GS3 control din potentiometru liniar/slider pe diverse masinarii diy. Inclusiv pe decent au pus unii slider cum e pe GS3.

Nu s-a inventat nimic nou, piston apasat de calculator este, facut pe yotuube din 2000+ pe un strega computerizat, si duval este anuntat de 6-8 ani cu video pe youtube.

Ce au adus astia noi e ceva deja facut intr-un ambalaj modern si un software sa-ti ia ochii cum e acum, urci intr-o masina si e plina de ecrane.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
#22
Nu regasesc in conceptia lui absolut nimic din placerea unui levier. Dar da, daca ar fi sa luam in considerare ca o pompa vibratoare poate cauza mici oscilatii in presiune care sa duca la channelling, una rotativa ceva mai putin dar niste oscilatii tot are, devine de inteles avantajul unui piston, chiar daca e automatizat.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin
 
Reply
#23
Nu trebuie sa iti ofere placerea unui levier ci doar gustul din ceasca.
Sotia mea nu foloseste levierul cumparat pentru ca nu ii face placere si i se pare greu de folosit.
Eu dupa 1 an si jumatate cu Strietman, inca invat sa il folosesc si nu as putea spune ca imi ies mereu doua espresso-uri la fel.
Dar cum a spus si @edri, noroc ca suntem toti diferiti si avem de unde alege ceva sa ne placa.
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI
 
Reply
#24
Ai punctat foarte bine de ce recomand un levier pe arc si nu manual. De asta nu ma vezi recomandand Pavoni in stanga si dreapta. 

Un levier pe arc cu control acurat pe partea de temperatura iti ofera cele mai consistente shoturi. Odata reglat totul shoturile ies exact la fel de la primul la ultimul, azi si peste 10 saptamani (Daca tii cafeaua congelata).

Nu am avut asemenea consistenta la nici un e61 si nici macar la Decent.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
#25
(23-10-2023, 16:48)orwo Wrote: Si cu scuzele de rigoare revin cu o intrebare,unde e placerea?eu cred ca e doar un automat sub alta forma...nu vreau sa jignesc sau sa deschid polemici ,dar placerea de a cauta FATA MORGANA a cafelei ,cum se spunea intr un post vechi aici pe forum,e diluata .
toti cautam sa gasim acel punct in care sa spune wow ,asta mi a iesit perfect,ok se poate spune ca daca ai nimerit-o poti memora si apoi ai sanse mai mari sa repeti aceeasi extractie ,dar la un moment dat vei gandi ,oare se poate si altfel?
e un privilegiu ptr noi ca am prins aceasta epoca cu aparate diverse,sofisticate ,cu softuri iesite din comun,cu rasnite la care acum 10,15 ani nu visa nimeni ,cu cafele excelente din toate zonele lumii,cu prajitorii extraordinare chiar la noi in tara ,cu campioni romani in domeniu ,dar ,si ma repet unde e placerea...

Asa cum unii soferi spun ca "manuala" e sfanta, iar altii ne-am adaptat vremurilor mai usor si am adoptat confortul, fara sa sacrificam performantele, asa e si cu espresoarele astea Decent / Meticulous - nu vreau sa stau 20 minute sa se incalzeasca cand imi pica ochii de somn, si apoi sa fac dansul ploii ca sa imi iasa la fel espresso-ul ca ieri. Vreau sa pot explora si programa shot-uri dintr-o aplicatie si sa ma rezum la placerea gustului din ceasca, nu a procesului prin care am ajuns acolo.
Dalla Corte Studio & Timemore 078s
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)