Hello There, Guest! Login Register


Merita?

#1
Salut.
Am cumparat 500 gr de cafea care dupa gustul si parerea mea este insuficient prajita, boabele sunt bej nu maro iar gustul e de zeama lunga.
Ma bate gandul sa o mai prajesc pentru cateva minute - am cititi articole despre tigai si ibricuri folosite in acest scop - si am rugamintea sa ma sfatuiti ce si cum. Nu am de gand sa intru in randul prajitorilor de cafea verde prea curand ci sa scot ceva mai acceptabil din cafeaua pe care o am in prezent.
Multumesc anticipat.
 
Reply
#2
Vei avea ori niste carbuni ori ceva gen carton ars... o cafea deja prajita nu se reincalzeste, ca ciorba.

Macina mai fin, ridica temperatura, prepar-o prin alta metoda, sau daca nu iese ceva sa iti placa, negociaza un schimb cu altcineva.
Inainte de astea totusi, cere parerea cuiva care e specializat pe brew, e posibil sa fie prajita bine, dar nu de espresso.
 
Reply
#3
(28-10-2020, 22:57)renatoa Wrote: Inainte de astea totusi, cere parerea cuiva care e specializat pe brew, e posibil sa fie prajita bine, dar nu de espresso.

Multumesc dar nu e cazul, am sunat la producator si mi-au dat raspunsul de manual "asa prajim noi pentru espresso" si de fapt la acestia oricum se prajeste intr-un singur fel, n-au separatie pe brew si expresso.
Am sa incerc s-o "joc" din rasnita dar nu cred ca vor fi diferente in bine...
Multumesc.
 
Reply
#4
(28-10-2020, 22:24)SCatalin Wrote: Salut.
Am cumparat 500 gr de cafea care dupa gustul si parerea mea este insuficient prajita, boabele sunt bej nu maro iar gustul e de zeama lunga.
Ma bate gandul sa o mai prajesc pentru cateva minute - am cititi articole despre tigai si ibricuri folosite in acest scop - si am rugamintea sa ma sfatuiti ce si cum. Nu am de gand sa intru in randul prajitorilor de cafea verde prea curand ci sa scot ceva mai acceptabil din cafeaua pe care o am in prezent.
Multumesc anticipat.

Ce setup ai? Ce rețeta folosești?
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#5
S-ar putea sa fie relevanta discutiei si o poza cu boabele.
Acasa:  ECM Synchronika, Honne, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale, V60
Birou: Lelit PL92T, Olympus
 
 
Reply
#6
(29-10-2020, 17:45)tudorbog Wrote: S-ar putea sa fie relevanta discutiei si o poza cu boabele.

Eventual numele prajitorului
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#7
Sa o iau in ordine:
- setup e un cuvant prea pretentios, beau cafea facuta in stil cupping sau FP adivca infuzie mai pe romaneste cu apa adusa pe la 90 grade, multiplu de 2 grame de cafea la 25 ml apa, 27 clicuri pe Commandante
- n-am vreun aparat foto mai pricopsit si culorile din poza vor fi diferite de ceea ce vad cu ochii insa...ce ramane in ceasca e bej, "cafeaua" preparata arata a cacao preparata si eu zic ca stiu cam cat de maro trebuie sa arate o cafea boabe prajita pentru espresso sau preparata...
- HotSpot, am luat o punga de Burundi, singura care mi-a placut de la ei acum cativa ani si Ethiopia Limu pentru ca sunt singurii care au de vanzare asa ceva si eram curios sa vad cum e...

Asadar, NU hotarat unei a doua transe de reprajire?
 
Reply
#8
Cel mai simplu ti-ar fi cu un aparat de popcorn, strici doar vreo 50 grame.
Trebuie sa fii foarte atent pe final, pentru ca totul se petrece foarte repede, si in 3-4 minute apar pocniturile, dupa care ar trebui evacuat imediat, in cel mult 30 secunde. 
Si sa ai la indemana o sita/strecuratoare full metal pentru racire.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)