Hello There, Guest! Login Register


Mentenanta grup e61 ECM

#1
Salutare,

Sunt relativ nou in lumea cafelei de specialitate si am nevoie de putina indrumare, am cautat pe forum raspunsuri dar nu am gasit exact ce-mi trebuie.
Am un espresor ECM mechanika III pe care l-am achizitionat 2nd hand si la care am observat ca scoate destul de multa apa prin drain chamber (ilustratie mai jos) atunci cand pregatesc o cafea, nu doar cand opresc extractia, ci de la inceput la sfarsit. Cand macin mai fin cafeaua, observ si mai multa apa care curge pe acolo, in general fac pe la 7 bari, daca incerc sa extrag la 8 bari deja curge mai multa apa pe acolo decat in ceasca. 
Din ce am citit problema pare sa fie cu valva de scurgere (cel putin, eventual si cea de preinfuzie) uzata. Iar daca acesta este intradevar cazul, intrebarea mea este de unde pot lua un set de valve pentru aparatul meu? Am citit ca ar fi destul de combatibile piesele de e61 indiferent de vendor, dar si ca mai pot fi diferente si nici nu prea am gasit seturi de valve pentru e61 de cumparat prin magazinele de la noi.

Prin urmare daca poate cineva sa-mi recomande niste link-uri cu ce sa cumpar as fi foarte recunoscator. De schimbat o sa le schimb eu, zic ca este o oportunitate de invatare buna.

[Image: 25c89ce2dc3e491faf0965dff211734c.jpg]

Multumesc,
Mihai
ECM mechanika 3, Eureka mignon specialita
 
Reply
#2
Scoate grupul .. fa'l bucățele , evaluează și apoi vezi dacă îți trebuie kit reparatii sau nu
Ar putea fi doar din cauza "depozitelor" de cafea, acolo este un arc sănătos, cat de uzat ar fi cauciucul tot nu ar trebui sa scape multa apa.
[Image: 3d50deed8e9c1bf22fd2a0856bf215a4.jpg][Image: 9ba8a86a6dd894a3acacb8800586caba.jpg]
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok , Expobar Brewtus, Gaggia Mini - extra spring+Pid, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
#3
https://www.piese-espressor.ro/set-kit-r...=Kit%20E61&description=true
https://coffee-sensor.com/product/e61-gr...e-1900010/
https://www.perfectespresso.ro/ro/produs...e61--1351/
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#4
Multumesc pentru sfat si link-uri. Am sa il desfac astazi sa il curat, daca nu-mi dau seama daca trebuiesc schimbate sau nu revin cu poze.
ECM mechanika 3, Eureka mignon specialita
 
Reply
#5
(11-01-2022, 14:45)umarianos Wrote: Scoate grupul .. fa'l bucățele..

Eu aș zice că dezasamblarea întregului grup (ca in poze) e un pas cam extrem, mai ales pentru cineva "relativ nou in lumea cafelei..."   Cine are o așchie intrata in sub unghie probabil ca nu începe sa-si rezolve problema prin amputarea degetului... : ) 

Eu zic că se poate de început prin demontarea componentelor la preinfusion chamber - nu e absolut nimic complicat, dar trebuie să aveți grija să nu zgâriați piesa cu cheia.  Atât in preinfusion valve, cât și in drain valve sunt garnituri (cauciuc, dacă nu mă înșel), care se uzează.

Și daca tot sunteți cu dezasamblatul, eu aș scoate și "ciupercă" sub care se află gicleur-ul - pentru a afla răspunsul la întrebarea "e timpul sau nu pentru o operație de decalcificare?"
Weber HG-2, Eureka Olympus KR E & Blow Up, Ceado E5 SD, Comandante C40 M3, Kinu M47 Simplicity
Profitec Pro 800, Profitec Pro 700 & Flow Control, La Pavoni Europiccola & Piston Pressure Kit 
Quest M3s, Gene Cafe CBR-101 & Dimmer, Gene Cafe Bean Cooler
Am folosit:  VBM Domobar Junior 2B, Bezzera BB005
 
Reply
#6
Daca are de gând să îl facă "de dat", da ... O cârpire merge.....
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok , Expobar Brewtus, Gaggia Mini - extra spring+Pid, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
#7
cel mai ieftin kit de reparatie il ai aici https://barshaker.ro/E61-GROUP-REPAIR-KIT?keyword=e61&category_id=0
aplici cuponul "ESPRESSOM" la checkout si ai 10% discount
 
Reply
#8
Omul a cerut link-uri nu sondare de piață. Asta cade in sarcina lui.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#9
Am desfacut group head-ul sa arunc o privire dupa ghidul celor de la whole latte love si din ce-mi dau seama totul este destul de ok si garniturile nu par uzate, am adaugat si cateva poze. Culoarea nu mai este cea de alama, dar altfel starea pare buna.

Partea superioara: https://i.imgur.com/mAWyhHD.jpg
Cam https://i.imgur.com/mmg7bjB.jpeg
Preinfusion https://i.imgur.com/pfWQ4z3.jpeg

Cea inferioara nu am reusit sa o verific, am o singura cheie reglabila si este stransa prea tare. 

Insa in timp ce ma uitam la diverse mi-am dat seama ca am diagnosticat gresit problema...nu stiu cum nu mi-am dat seama, am fost neatent, dar de fapt nu curge apa prin drain chamber pe unde am scris initial, ci prin o alta scurgere apropiata de aceasta, mai jos poza cu duza respectiva:

https://i.imgur.com/l7B6K3f.jpg 

Care este scopul acestei scurgeri? Am testat si cu blind filter, cum ajunge presiunea la 8 bari, o cantitate destul de mare de apa se scurge pe acolo. Citisem ca daca presiunea trece de nivelul setat in OPV excesul de apa este trimis la loc in rezervor, nu este cazul la modelul meu?
ECM mechanika 3, Eureka mignon specialita
 
Reply
#10
Din cauza celor care (nu)au gândit sistemul.
Aruncă la gunoi apa ce iese din OPV...
Chiar zilele acestea modific un Expobar Brewtus in sensul asta sa ii direcționez aceasta apa în admisia pompei.
[Image: 3b6cb372ba870db2453912c7fcaf018a.jpg]
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok , Expobar Brewtus, Gaggia Mini - extra spring+Pid, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
#11
Inteleg ca nu este ceva de reparat, pur si simplu asa este gandit modelul...tare frustrant, daca vreau sa obtin 40g in ceasca in 25-30s atunci arunc vreo 100g apa in tava. Daca vreau sa evit irositul apei trebuie sa macin mai coarse si atunci in 25s obtin jumatate de cana de cafea...

Ai cumva niste resurse de indrumare daca as decide sa incerc si eu modul respectiv?
ECM mechanika 3, Eureka mignon specialita
 
Reply
#12
sunt carcase standard, same design pt pompa vibra si rota
la pompa rotativa, surplusul de apa din opv se duce in tava sau la canal
asa ca pt vibra au lasat la fel
vezi marax v1, au considerat ca asa trebuie default, la v2 - au facut “upgrade”Smile

[mention]ifpl [/mention] iei un furtunel, si un teu plastic si ai rezolvat problemaSmile
btw, felicitari ca ti-ai bagat nasul in grup- poti baga elementele alea sa le cureti in ceva apa cu sare de lamaie/otet un pic concentratie mica, pe urma un pic de bicarbonat sa scoti niscaiva urme de miros
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
 
Reply
#13
Am gasit thread-ul asta https://coffeetime.freeflarum.com/d/142-...ion-2022/6 
O sa il iau sa citesc atent ce scrie pe acolo si dupa sa desfac si aparatul meu sa vad daca identific toate elementele cu care ar trebui sa interactionez pentru mod.
La group head cred ca ar trebui lubrifiate diverse chestii pe acolo, dar o sa caut mai intai sa iau niste vaseline corespunzatoare.
ECM mechanika 3, Eureka mignon specialita
 
Reply
#14
vaselina ai de unde alege

https://www.kfea.ro/searchanise/result?q=vaselina
oricum grupul se lubrifiaza singur de la uleiurile din cafea, lasi primele 2-3 shoturi fara backflush

cu opv e simplu de rutat ori in rezervor ori la intrarea apei in pompa, gasesti scheme destule si pe forum si pe net
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)