Welcome Back Log In Create Account

Mazzer Philos

(18-01-2026, 18:59)Deraiatu Wrote: Salutare tuturor,
Cum mai stati cu Philos-urile?
Eu m-am obisnuit destul de bine cu ea, am reusit sa imbunatatesc prepararea pucului, am o repetabilitate a extractiei destul de buna, am mai scapat de amareala printr-o macinare mai grosiera ce ma duce la o rata de 1 la 2 in ~23 sec., am scazut putin temperatura (90 de la 92), cateodata incerc sa mai cresc cantitatea de cafea de la 18 la 19g si sa rasnesc mai grosier.
Am schimbat mai multe cafele dar inca nu pot spune ca am claritatea si dulceata la care ma asteptam...
Daca mai aveti si alte idei sau secrete ce au dus la "espressoul perfect" sunt deschis la teste :)

Eu sunt foarte incantat de rasnita, nu mi se pare sub nicio forma sub Honne, am avut inclusiv un Timemore 078S care scotea aproape la fel de bine dar constructia lui Mazzer Philos este peste ambele, legat de cutite am incercat si i189D si i200D, am ramas la cele clasice (i189D), nu era diferenta mare dar mi-au placut mai mult; rasnita este si ft silentioasa fata de honne dar nu se apropie de Timemore 078s (e in alta liga fata de cele 2).

Sunt curios daca a testat-o cineva care a avut si bentwood si daca erau diferente mari. Succes!
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos

Reply
(04-02-2026, 12:11)renatoa Wrote: Faceti testele fiecare acasa si faceti comparatia online... ca la imaginatie papilara suntem experti... descoperim "dulce" si in carbuni ajunsi la 220 grade... cand dupa 190 grade nu mai exista o molecula de zahar nedescompusa.

Good one, dar totusi prefer interactiunea umana  Biggrin
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Asa a fost cu consursurile de aeromodelism in pandemie... "Eu, tu si covidu..."
Deplasarile si adunarile fiind interzise fiecare zbura singur la el acasa, cu logger la bordul avionului, se descarca "profilul" zborurilor, si se uploada la "juriu".

Reply
Folosește cineva Philos cu Pavoni ?
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
A venit mosu![Image: e92nthU.jpeg]
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Sa o stăpânești sănătos...
Sa te bucuri de shot.uri delicioase!
Arată super acel combo.

Reply
(Yesterday, 17:46)altposesor Wrote: Sa o stăpânești sănătos...
Sa te bucuri de shot.uri delicioase!
Arată super acel combo.

Ms, prima impresie ca e chiar light comercial. Nu mint pe site lol. Fiorenzato all ground sense care l-am dat recent e finut pe langa aceasta jucarie, s-a speriat toata familia

Reply
Un comportament ciudat momentan, la 16 grame cafea, pentru shot 1:2 , tintesc undeva la 30 sec. Fata de fiorenzato primele 10 secunde cafeaua curge lent si apoi incepe sa curga mai haotic si foarte repede chiar improasca. Care e explicatia ? La celelelate grindere eram obisnuit sa curga constant pe toata durata extractiei. Am cutitele 189. Sigur ca am facut doar vreo 10 extractii

Reply
Felicitari, arata bestial, sa te bucuri de noua achizitie.
ps. poti sa trimiti mosul ala si pe la mine ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
(8 hours ago)alin1970 Wrote: Felicitari, arata bestial, sa te bucuri de noua achizitie.
ps. poti sa trimiti mosul ala si pe la mine ?

Sigur, il trimit cu chitantierul

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)