Welcome Back Log In Create Account

Mazzer Philos

(18-01-2026, 18:59)Deraiatu Wrote: Salutare tuturor,
Cum mai stati cu Philos-urile?
Eu m-am obisnuit destul de bine cu ea, am reusit sa imbunatatesc prepararea pucului, am o repetabilitate a extractiei destul de buna, am mai scapat de amareala printr-o macinare mai grosiera ce ma duce la o rata de 1 la 2 in ~23 sec., am scazut putin temperatura (90 de la 92), cateodata incerc sa mai cresc cantitatea de cafea de la 18 la 19g si sa rasnesc mai grosier.
Am schimbat mai multe cafele dar inca nu pot spune ca am claritatea si dulceata la care ma asteptam...
Daca mai aveti si alte idei sau secrete ce au dus la "espressoul perfect" sunt deschis la teste :)

Eu sunt foarte incantat de rasnita, nu mi se pare sub nicio forma sub Honne, am avut inclusiv un Timemore 078S care scotea aproape la fel de bine dar constructia lui Mazzer Philos este peste ambele, legat de cutite am incercat si i189D si i200D, am ramas la cele clasice (i189D), nu era diferenta mare dar mi-au placut mai mult; rasnita este si ft silentioasa fata de honne dar nu se apropie de Timemore 078s (e in alta liga fata de cele 2).

Sunt curios daca a testat-o cineva care a avut si bentwood si daca erau diferente mari. Succes!
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos

Reply
(04-02-2026, 12:11)renatoa Wrote: Faceti testele fiecare acasa si faceti comparatia online... ca la imaginatie papilara suntem experti... descoperim "dulce" si in carbuni ajunsi la 220 grade... cand dupa 190 grade nu mai exista o molecula de zahar nedescompusa.

Good one, dar totusi prefer interactiunea umana  Biggrin
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Asa a fost cu consursurile de aeromodelism in pandemie... "Eu, tu si covidu..."
Deplasarile si adunarile fiind interzise fiecare zbura singur la el acasa, cu logger la bordul avionului, se descarca "profilul" zborurilor, si se uploada la "juriu".

Reply
Folosește cineva Philos cu Pavoni ?
Pavoni & Kinu Classic

Reply
A venit mosu![Image: e92nthU.jpeg]
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Sa o stăpânești sănătos...
Sa te bucuri de shot.uri delicioase!
Arată super acel combo.

Reply
(30-04-2026, 17:46)altposesor Wrote: Sa o stăpânești sănătos...
Sa te bucuri de shot.uri delicioase!
Arată super acel combo.

Ms, prima impresie ca e chiar light comercial. Nu mint pe site lol. Fiorenzato all ground sense care l-am dat recent e finut pe langa aceasta jucarie, s-a speriat toata familia

Reply
Un comportament ciudat momentan, la 16 grame cafea, pentru shot 1:2 , tintesc undeva la 30 sec. Fata de fiorenzato primele 10 secunde cafeaua curge lent si apoi incepe sa curga mai haotic si foarte repede chiar improasca. Care e explicatia ? La celelelate grindere eram obisnuit sa curga constant pe toata durata extractiei. Am cutitele 189. Sigur ca am facut doar vreo 10 extractii

Reply
Felicitari, arata bestial, sa te bucuri de noua achizitie.
ps. poti sa trimiti mosul ala si pe la mine ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
(01-05-2026, 10:23)alin1970 Wrote: Felicitari, arata bestial, sa te bucuri de noua achizitie.
ps. poti sa trimiti mosul ala si pe la mine ?

Sigur, il trimit cu chitantierul

Reply
(01-05-2026, 09:43)alex_b Wrote: Un comportament ciudat momentan, la 16 grame cafea, pentru shot 1:2 , tintesc undeva la 30 sec. Fata de fiorenzato primele 10 secunde cafeaua curge lent si apoi incepe sa curga mai haotic si foarte repede chiar improasca. Care e explicatia ? La celelelate grindere eram obisnuit sa curga constant pe toata durata extractiei. Am cutitele 189. Sigur ca am facut doar vreo 10 extractii

Struct din punct de vedere al gustului e o mare diferenta fata de fiorenzato?

Reply
(02-05-2026, 14:28)distrugatorul Wrote:
(01-05-2026, 09:43)alex_b Wrote: Un comportament ciudat momentan, la 16 grame cafea, pentru shot 1:2 , tintesc undeva la 30 sec. Fata de fiorenzato primele 10 secunde cafeaua curge lent si apoi incepe sa curga mai haotic si foarte repede chiar improasca. Care e explicatia ? La celelelate grindere eram obisnuit sa curga constant pe toata durata extractiei. Am cutitele 189. Sigur ca am facut doar vreo 10 extractii

Struct din punct de vedere al gustului e o mare diferenta fata de fiorenzato?

Sincer mi-e greu sa spun pentru ca beau bauturi cu lapte. Eu nu simteam diferente clare nici la fiorenzato intre zile, unde nu faceam purge deloc, dimineata sa scap de macinatura restanta veche. Mi se pare la mazzer , o idee gustul mai catre cel facut de o cafenea de specialitate foarte buna. Pare mai deschisa la culoare macinatura ca la fiorenzato , chiar vizibil daca are vreo logica asta.
unde am simtit o diferenta clara si pozitiva a fost cand am trecut de la niche zero pe fiorenzato.
si mai percep deiferente daca cafeaua sta mai mult de 1 luna deschisa

Reply
Ultimele modele de philos au introdus acest inel de cauciuc suplimentar. Previne driftul setarii daca doriti sa il faceti stepless. Ce mai face e sa faca rotirea inelului ceva mai greoaie, vine din fabrica pozitionat pe 0, adica cel mai usor de invartit roata de setare. Eu l-am pus pe 3 mi se pare mai controlat[Image: 1MTvgeV.jpeg][Image: 7Icg4c5.jpeg][Image: rvNoHAR.jpeg]

Reply
Ce ma deranjeaza putin dupa cateva zile de utilizare e ca face un pic de mizerie. Tabla care inchide hopperul cand o retragi e cu putina cafea. Sau cade putina cafea cand iau paharul de sub el. In afara de asta am reusit sa am o constanta la shoturi, imi notez la fiecare cafea setarea folosita. 
am mai comandat aceasta surubelnita care e folosita la deschiderea cutitelor fara sa strici suruburile pentru cei interesati si voi mai comanda instrumentul asta din link de aliniat cutite sa il am pe viitor
https://shop.mazzer.com/products/burr-ce...WM0BX-IB7A

[Image: z2TC252.jpeg]

Reply
[Image: 61UomK0.jpeg][Image: H3qENEP.jpeg][Image: KCKoQvZ.jpeg][Image: lu5CRLz.jpeg]

16.1 in 16.1 out (variatii cateodata de 0.1) .Grindul foarte uniform

Reply
Ce sită folosești de pui 16 g ? Ai încercat pe Go extracții la 6 bari ? Era bună o profilare cu rampă descendentă.Cred ca nu reușești să explorezi întregul potențial al râșniței pe Go; e bun espressorul, însă are câteva limitări .
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Și cu laptele sunt limitările și mai mari
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Daca vrei explorare ca la carte iti iei un lever… un Flair ceva
Profitec Go ala e proiectat doar pt espresso nu pt lapte.

Reply
(10-05-2026, 19:48)cyrusct82 Wrote: Și cu laptele sunt limitările și mai mari

Daca ti-as zice ca am incercat si cu lapte de capra o sa lesine renatoa. Sau ca folosesc doar lapte napolact slab sa nu imi creasca colesterolul si cand vrea sa ma rasfat lapte de casa. Si il torn rece direct din sticla, partea de spumare la profitecul meu e practic nefolosita

[Image: 3ZPsBzW.jpeg]

Reply
Vad ca au marit pretul sa poata da un mic discount.

https://shop.mazzer.com/products/philos?...1721271628

asta e ca la imobiliare in Romania cum scria in  ceva articol, daca tot astepti sa cada piata pierzi tot timpul bani . Asteptarea sa cumperi te costa anual 10% . Se pare ca pretul vs urca incontinuu lol

Reply
renatoa Wrote: Nu e nevoie, stim noi... nu ce sa zici, ci ce gandesti, dar nu ai curaj sa zici... ca Philos vin toate aliniate. Smile

https://youtu.be/PV2QghbBOSg?is=xAYeB3Jb_Nnp0izD

min 14:45
fiecare rajnita e aliniata individual inainte sa iasa din fabrica

Reply
Evident ca un pui de aliniere este acolo, doar nu arunca cutitele in ea si o trimit la impachetare...
Intrebarea este cat de precis.
La 14:44 este momentul in video unde arata facand alinierea.
Ce vedem e doar o verificare cu un dispozitiv... nu stim cat sunt tolerantele lor, si daca in urma acelei verificari rasnita ar trece cu adevarat testul cu marker-ul.
Si nici nu ni se arata un exemplar care pica testul, in ce consta alinierea efectiva... tot cu folii ca noi ?

Tu ai facut testul cu markerul la a ta ?

Reply
[Image: nYWRLp6.jpeg]

Asta e de pe situ-ul mazzer, cred ca putem incheia aici sau sa mutam discutia pe un alt topic, sa nu poluam aici, eu m-am cam lamurit

Reply
Lamurirea ta e bazata pe credinta, credinta oarba... pentru ca se pare ca nu ai cea mai mica idee de tehnologie, ORICE tehnologie, ce limitari are si ce costuri implica sa obtii anumiti parametrii.
Nu stiu ce profesie ai, dar pari sa fi rupt de orice este legat de vreo tehnologie... nu am vazut in nici o postare a ta sa nu tresari la o gogomania sau aberatie afirmata de un producator, cand toate materialele lor sun pline de asa ceva.
Pentru matale 10 microni inseamna orice, daca producatorul scrie cifra asta undeva cu seninatate, o accepti si nu iti pui intrebari. Sau grade, sau miligrame, sau tot ce ni se mai serveste de zeci de ani drept adevaruri in bransa asta.

Reply
Nu să apar mazzer dar am avut un philos pt test și cum a ieșit din fabrică s-a comportat absolut perfect. Fără să fac vreun test de marker sau alt test a râșnit absolut perfect pt espresso.

Acelasi feedback il am și de la alt posesor de philos. Acum măsurătoarea poate e alta dar de
livrat livrează.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(26-07-2026, 12:13)adiszep Wrote: Nu să apar mazzer dar am avut un philos pt test și cum a ieșit din fabrică s-a comportat absolut perfect. Fără să fac vreun test de marker sau alt test a râșnit absolut perfect pt espresso.

Acelasi feedback il am și de la alt posesor de philos. Acum măsurătoarea poate e alta dar de
livrat livrează.
De livrat, livrează toate, inclusiv cele mai ieftine. (A colegului din acest topic bănuiesc că are o problemă,}
Ideea este: ce livrează?
Până nu se face testul cu markerul nu poți să spui că vine aliniată din fabrică.

Reply
(26-07-2026, 12:37)cyrusct82 Wrote:
(26-07-2026, 12:13)adiszep Wrote: Nu să apar mazzer dar am avut un philos pt test și cum a ieșit din fabrică s-a comportat absolut perfect. Fără să fac vreun test de marker sau alt test a râșnit absolut perfect pt espresso.

livrat livrează.
De livrat, livrează toate, inclusiv cele mai ieftine. (A colegului din acest topic bănuiesc că are o problemă,}
Ideea este: ce livrează?
Până nu se face testul cu markerul nu poți să spui că vine aliniată din fabrică.

Nici daca faci testul cu markerul nu poti spune ca livrează :)))

In primul rand daca ai suficient range pentru espresso e semn bun. Acum cat plus aduce alinierea cu 1-2 straturi de folie pe o singura zona, ma indoiesc ca e sesizabilă.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Doar 1-2 straturi ai dreptate, poate insemna 10-20-30 microni... raportat la marimea medie a granulei de espresso, de 300 microni, e neglijabila.
Afecteaza doar cocoasa cea mica, din stanga, a graficului bimodal, cea responsabila cu "finetzurile"

[Image: r6rP9lj.jpeg]

https://coffeeadastra.com/2023/09/21/wha...-grinders/

Reply
(26-07-2026, 14:54)renatoa Wrote: Doar 1-2 straturi ai dreptate, poate insemna 10-20-30 microni... raportat la marimea medie a granulei de espresso, de 300 microni, e neglijabila.
Afecteaza doar cocoasa cea mica, din stanga, a graficului bimodal, cea responsabila cu "finetzurile"

[Image: r6rP9lj.jpeg]

https://coffeeadastra.com/2023/09/21/wha...-grinders/

Mi-e frica sa-ti mai raspund ca nu accepti nimic din ce zic altii.

Mazzer are inclusiv acest inel daca vrei sa schimbi discurile sa te ajute sa le momtezi la fel

https://www.mazzer.com/en/product/stainl...ver-copia/

Cum zicea si colegul care a avut ghinion cu rajnita wpm a lui , pana la urma producatorul se angajeaza la anumite tolerante si calitate a produsului, sa ma apuc eu acuma sa consider normal ca vin nealiniate , sau sa ma apuc sa le masor paralelismul ca ii standard sa nu fie bine calibrate, nu va suparati pe mine dar mi se pare noaptea mintii

[Image: ovOHry9.jpeg][Image: oUdibrg.jpeg][Image: M2aL3p1.jpeg]

Reply
(26-07-2026, 20:53)alex_b Wrote: pana la urma producatorul se angajeaza la anumite tolerante si calitate a produsului, sa ma apuc eu acuma sa consider normal ca vin nealiniate , sau sa ma apuc sa le masor paralelismul ca ii standard sa nu fie bine calibrate, nu va suparati pe mine dar mi se pare noaptea mintii

Noaptea minții până verifici
https://www.reddit.com/r/espresso/commen...er_philos/
Și asta doar așa la o primă căutare rapidă

(26-07-2026, 13:42)adiszep Wrote: Nici daca faci testul cu markerul nu poti spune ca livrează :)))

In primul rand daca ai suficient range pentru espresso e semn bun. Acum cat plus aduce alinierea cu 1-2 straturi de folie pe o singura zona, ma indoiesc ca e sesizabilă.
Nu era vorba despre ce diferențe se simt ci mai mult despre laudele aduse anumitor producători fără dovezi palpabile și în special despre offtopicul masiv produs de postările colegului @alex_b

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)