02-11-2017, 09:48
Saptamana asta a fost una buna, am avut ocazia sa ma intalnesc cu cativa prieteni si sa tragem niste sesiuni de degustare. Am facut si putin cupping, insa la modul de amatori, dar a fost fun. Am avut iar contact cu mult ravnita (de mine) ceado e37s, insa la final nu a mai contat pentru ca am renuntat la ideea de ceado si am luat o rasnita urata, mare, grea, cu retentia uriasa, insa cu un gust exceptional, iar la final doar asta conteaza, gustul, pentru ca asta e motivul pt care alergam dupa extractii memorabile.
Rasnita este foarte inalta (60cm) foarte grea (22kg) foarte robusta, macina exagerat de rapid, nu se chinuie deloc. Se foloseste exagerat de usor, am luat-o cu 5 rasniri pe contor, deci noua.
Trebuie adaptata o tehnica de lucru, deoarece ramane oarece cafea pe canaluld e evacuare si putina pe interiorul palniei electronice. Dar cu niste modificari, oarece aer si o pensula se lucreaza relativ usor. Macinatura dupa ce scoti tampenia aia anti clumping pusa de ei, este fara clumping, chiar si pe setari fine, iar cafeaua iese pufoasa, cam ca si la honne de pufoasa, cu 18 grame de cafea nu mai intra nimic in pf.
Problema acestei rasnite ramane curatatul, fiindca la final de sesiune o sa ai niste cafea pe tava de sub ea, si niste cafea prin interiorul ei, care necesita curatare, la partea asta mai lucram.
Gustul este bun, am reusit sa obtin gust echilibrat, separerea aromelor destul de evidenta, aromele de baza mult impinse in fata, si ce e mai important, nu mai am bitter, chiar daca macin fin. Pe kinuitoare aveam destul de mult bitter, nuci, tutun, uneori un retrogust enervant in gura de amar, cu asta nu mai obtin amar, nici macar din Columbia. Am o Indonesia Java si are gust exagerat de nuci verzi.
Recomand sa testati rasnita daca aveti ocazia, eram sceptic la inceput deoarece toate review-urile pe internet sunt destul de tehnice, fara orientare pe partea de gust, iar daca o sa cautati pe internet pareri legate de ea, o sa va loviti de un zid de posturi in care lumea se plange de clumping. Intradevar, cu gratarul ala mic pus face clumping de iti vine sa o dai de pereti, dar imediat ce il scoti afara, dispare total.
Despre gratarul acesta spun ca face clumping, dupa ce rasnesti, dai de 2-3 ori cu o pompa de mana pe sus, si cafeaua de pe canalul respectiv dispare. Sau si mai elegant, folositi o pensula si aia e. Retentia nu este nicidecum zero, sau de ordinul 0.1-0.2 este mai mare, dar gustul cere sacrificii.
Rasnita este foarte inalta (60cm) foarte grea (22kg) foarte robusta, macina exagerat de rapid, nu se chinuie deloc. Se foloseste exagerat de usor, am luat-o cu 5 rasniri pe contor, deci noua.
Trebuie adaptata o tehnica de lucru, deoarece ramane oarece cafea pe canaluld e evacuare si putina pe interiorul palniei electronice. Dar cu niste modificari, oarece aer si o pensula se lucreaza relativ usor. Macinatura dupa ce scoti tampenia aia anti clumping pusa de ei, este fara clumping, chiar si pe setari fine, iar cafeaua iese pufoasa, cam ca si la honne de pufoasa, cu 18 grame de cafea nu mai intra nimic in pf.
Problema acestei rasnite ramane curatatul, fiindca la final de sesiune o sa ai niste cafea pe tava de sub ea, si niste cafea prin interiorul ei, care necesita curatare, la partea asta mai lucram.
Gustul este bun, am reusit sa obtin gust echilibrat, separerea aromelor destul de evidenta, aromele de baza mult impinse in fata, si ce e mai important, nu mai am bitter, chiar daca macin fin. Pe kinuitoare aveam destul de mult bitter, nuci, tutun, uneori un retrogust enervant in gura de amar, cu asta nu mai obtin amar, nici macar din Columbia. Am o Indonesia Java si are gust exagerat de nuci verzi.
Recomand sa testati rasnita daca aveti ocazia, eram sceptic la inceput deoarece toate review-urile pe internet sunt destul de tehnice, fara orientare pe partea de gust, iar daca o sa cautati pe internet pareri legate de ea, o sa va loviti de un zid de posturi in care lumea se plange de clumping. Intradevar, cu gratarul ala mic pus face clumping de iti vine sa o dai de pereti, dar imediat ce il scoti afara, dispare total.
Despre gratarul acesta spun ca face clumping, dupa ce rasnesti, dai de 2-3 ori cu o pompa de mana pe sus, si cafeaua de pe canalul respectiv dispare. Sau si mai elegant, folositi o pensula si aia e. Retentia nu este nicidecum zero, sau de ordinul 0.1-0.2 este mai mare, dar gustul cere sacrificii.