Prajesc Cafea
Bucuresti
Sambata, 06 dec. 10:30 AM @ Coftale
Alin T., Mihai.B si Mihai Rosulescu.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014).
I run on coffee!
Amsterdam
04-12-2014, 21:07
(Edited 04-12-2014, 21:08 by Mihai.B.)
Thx
Puneți și voi pls adresa. Ms
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome
Espressoman infocat
Bucuresti
Strada Ștefan Mihăileanu nr. 42. Gasesti pe google maps daca vei cauta 'coftale'. Ca punct de reper e Hala Traian
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
I run on coffee!
Amsterdam
Ms fain
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Espressoman infocat
Craiova
Daca se mai organizeaza intalnirea de duminica, 07 decembrie, as veni si eu.
Expobar Brewtus IV | Honne
Espressoman fresh
Bucuresti
Buna tuturor,
La aceasta intalnire pot participa si incepatori in ale cafelei? Se va tine intalnirea si weekend-ul viitor (13-14 dec)?
Multumesc,
Simona
I run on coffee!
Amsterdam
ramane valabil ce discutasem acum cateva zile: anume sa aducem putin din cafeaua pe care o bem acasa, sa comparam si sa discutam pe seama ei? sau ne delectam cu alte specialitati :)
Espressoman Administrator
Bucuresti
Pentru ca tot am de luat niste cafea, va fac si eu o vizita sambata asta :) Sper sa pot ramane mai mult. Oricum, locul este liber, nu ma puneti la calcule.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Bucuresti
(04-12-2014, 21:07)Papa Jacques Wrote: Sambata, 06 dec. 10:30 AM @ Coftale
Alin T., Mihai.B si Mihai Rosulescu.
Ok perfect, ne vedem mâine la 10:30.
Lelit Mara PL 62 S, Mahlkönig Vario Home 2015, Hario Skerton, Tamper Motta Easy 58 mm, Lelit Nivelator 58 mm Pl 121 Plus
Espressoman infocat
Bucuresti
(05-12-2014, 15:41)Lyvyoo Wrote: Pentru ca tot am de luat niste cafea, va fac si eu o vizita sambata asta :) Sper sa pot ramane mai mult. Oricum, locul este liber, nu ma puneti la calcule.
Super, ma bucur, putem face cunostinta :)
Prajesc Cafea
Bucuresti
(04-12-2014, 22:46)ovisod Wrote: Daca se mai organizeaza intalnirea de duminica, 07 decembrie, as veni si eu.
Deocamdata nu am primit o confirmare de participare de la nimeni altcineva pentru intalnirea de duminica. Daca se strang suficienti oameni, ne vedem si duminica asta.
(05-12-2014, 11:33)simonac Wrote: Buna tuturor,
La aceasta intalnire pot participa si incepatori in ale cafelei? Se va tine intalnirea si weekend-ul viitor (13-14 dec)?
Multumesc,
Simona
Bineinteles ca pot participa si incepatori. Ce intrebare e asta? :)
Inca nu stiu nimic de ce va fi weekendul viitor. Daca se strang suficienti oameni, ne vedem si weekendul viitor.
(05-12-2014, 15:13)Mihai.B Wrote: ramane valabil ce discutasem acum cateva zile: anume sa aducem putin din cafeaua pe care o bem acasa, sa comparam si sa discutam pe seama ei? sau ne delectam cu alte specialitati :)
Da, ramane valabil insa nu stiu in ce masura o sa putem prepara acolo din cafelele pe care le aduceti. Daca o sa fie mai liber cred ca avem sanse mai mari.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014).
I run on coffee!
Amsterdam
Eu am ajuns!
I run on coffee!
Amsterdam
O intalnire reușită. Mulțumesc tuturor celor prezenți. Sper sa repetam asap
Espressoman infocat
Bucuresti
Si eu am apreciat intalnirea. Mi-as dori sa se mai faca si sa mai pot veni. Multumesc tuturor, multumim Papa Jacques [emoji2]
Prajesc Cafea
Bucuresti
06-12-2014, 21:25
(Edited 06-12-2014, 21:25 by Papa Jacques.)
Multumesc si eu colegilor care au avut rabdare cu mine si m-au suportat aproape 5 ore. :)
Imi propusesem sa stau maxim 2-3 ore insa ne-am cam intins la vorba si la cafele. Mi-a placut ca am cunoscut oameni noi si ca ne-am "plimbat" impreuna prin destul de multe subiecte, unele dintre ele neavand prea multe in comun cu cafeaua.
Am discutat de la cum anume a inceput Papa Jacques pana la motivul pentru care repetabilitatea unui espresso facut dintr-un blend este invers proportionala cu numarul de cafele din care este compus blendul respectiv.
Sper sa transformam aceste mese rotunde intr-un obicei.
Deschidem lista pentru saptamana viitoare, sambata 13 decembrie.
I run on coffee!
Amsterdam
Me again prezent daca se mai poate. Dorința este.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Am ajuns si eu ca musafir nesigur si am ramas pana la ora 15 :) Sorry ca pe final au mai deviat discutiile spre alte chestiuni, administrative.
Radu trebuie sa faca astfel de discutii cat poate de des, cu sute de useri. Pentru orice prajitor, interactiunea directa cu omul este un mare beneficiu, reciproc in cazul acesta. E drept, cine are deja un punct fizic de lucru, e mai castigat in acest sens.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Bucuresti
Confirm şi eu, reuniunea a fost foarte reuşită.
E oarecum normal faptul că ne-am “plimbat” prin mai multe teme, oarecum legate de subiectul cafea cu derivatele… pasiune, perfecțiune, calitate, etc.
Foarte utilă această “plimbare” pe subiecte adiacente, pentru acomodare şi acordare a participanților deoarece a facilitat ulterior o dezbatere, zic eu valoroasă, atât legată de cafea efectiv cât şi pe partea de creştere şi educare a comunității iubitorilor de cafea de calitate.
Aşteptăm pe viitor de la Liviu, având în vedere rolul lui de principal facilitator şi catalizator al comunității, inițiative de şi mai mare amploare şi consistență.
Lelit Mara PL 62 S, Mahlkönig Vario Home 2015, Hario Skerton, Tamper Motta Easy 58 mm, Lelit Nivelator 58 mm Pl 121 Plus
Espressoman infocat
Bucuresti
Si eu as veni din nou
Aero...
Bucuresti
Si eu m-as baga sambata...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
București
Vin si eu
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
Prajesc Cafea
Bucuresti
Cu regret anunt ca intalnirile de saptamana aceasta se amana pana la urmatoarul sfarsit de saptamana, respectiv 20 si 21 decembrie.
Multumesc frumos tuturor pentru intelegere.
Espressoman infocat
Bucuresti
Mi-ar placea si mie sa vin, din pacate sunt plecata din Bucuresti pana dupa Craciun.
Daca veti decide ca va mai intalniti si atunci, sigur vin :D .
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml
Espressoman fresh
Bucuresti
Buna tuturor si 'La multi ani!'. Cand si unde va avea loc urmatoarea intalnire?
Multumesc,
Simona
Prajesc Cafea
Bucuresti
La Multi Ani !
Multumesc frumos pentru intrebare, Simona.
Urmatoarea intalnire va fi sambata asta, 10 ianuarie, incepand cu ora 11:00.
Este deja inscrisa o persoana asa ca mai sunt trei locuri disponibile. Mi-ar placea sa fie mai multi participanti insa discutia se fragmenteaza foarte mult atunci cand sunt mai mult de 4 persoane. Daca vor fi mai mult de 3 doritori, putem organiza inca o intalnire si duminica, tot de la aceeasi ora.
Pentru cei care se inscriu, ar fi ideal sa isi faca o lista cu 3-4 subiecte de discutie pe care ar dori sa le abordam impreuna.
La sfarsitul lui 2009, atunci cand m-am gandit prima data sa fac prajitoria de cafea, eu inca beam Jacobs si nu stiam aproape nimic despre cafea. Sunt convins ca mai am inca multe lucruri pe care trebuie sa le descopar in domeniul asta. Asadar, toate intrebarile sunt binevenite.
Espressoman infocat
Bucuresti
Buna,
As vrea sa ma inscriu si eu pe lista :).
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml
I run on coffee!
Amsterdam
Runda asta ma sare. Mi-ar fii plăcut sa fiu prezent.
Espressoman infocat
Bucuresti
Cum ramane cu intalnirea de maine? Unde si la ce ora?
Prajesc Cafea
Bucuresti
Sambata asta ne vedem la Coftale. Adresa este Str. Stefan Mihaileanu nr. 42. Ora 11:00.
Espressoman infocat
Bucuresti
Multumesc Papa Jacques pentru intalnirea de azi :), am aflat multe. Mi-ar fi placut sa mai fie prezenti si altii, poate data viitoare ;).