Hello There, Guest! Login Register


Marius3k si cafeaua

#1
Salut membrii aceste comuntati.
Tin sa precizez ca eu citesc de mult tot ce faceti voi aici (inca de la primult post din uriasul topic de pe SP) doar ca nu m-am apucat pana acum de "treburi serioase".
Totul a inceput cand a aparut un aparat "vending" de la Doncafe la firma iar eu am primit cadou Saeco Via Venetto pe care il foloseam pana atunci pentru prepararea "lichidului datator de viata" pentru colegii mei si pentru clienti.
De vreo luna, plimbandu-ma prin targul de masini/talcio am vazut un Gaggia Clasic negru, langa unde filtru de cafea obisniut. Am negociat nitel pretul cu vanzatorul, m-am asigurat ca e functional si l-am luat acasa.
A urmat apoi curatarea temeinica, o rasnita, un tamper printat 3D iar mai apoi unul din teflon facut la strung, iar rezultatul e ceva de genul asta:
   

Jucariile:
   

Zilele trecute luat un manometru, mai trebuie sa ajustez nitel presiunea - momentam am valva OPV rotita la 90 de grade.
Gaggia Carezza Deluxe, Saeco Via Venetto.
 
Reply
#2
Bun venit Marius!
Rasnita ai putut sa o modifici pentru a macina mai fin?
Poti pune o poza si cu tamperul 3D?
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#3
Multumesc pentru urari, sfaturi si primire. Nu am apucat sa fac mare lucru cu rasnita din lipsa de timp si de...cafea. Trebuie sa iau niste boabe si sa ma apuc de experimentat. Am reusit sa ii gasesc punctul de minim in care se ating cutitele, totusi.
Tamperul printat 3D e ok, atata tot ca e usor ca un fulg. Le-am slefuit nitel pe ambele in seara asta pe o placa de sticla cu abraziv de 800 cu apa - wetsanding in engleza. Cel de teflon e facut la strung dupa dimensiunile celui printat, o sa le inlocuiesc pe ambele de indata ce gasesc niste inox alimentar.

Pun si o poza cu maruntaiele aparatului, aseara am reglat valva OPV a doua oara, insa tot e loc de mai bine.


Attached Files Thumbnail(s)
               
Gaggia Carezza Deluxe, Saeco Via Venetto.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)