(24-02-2021, 09:25)Laddu Wrote: Artisan NU* e partenerul forumului pentru Mahlkoning.
Eu personal nu prea înțeleg de ce vrei sa te legi la cap cu alinierea unui ek. Un singur motiv bun pe care l-aș vedea ar fi preferință fata de gustul cafelei, în contextul in care ai comparat suficient cu alte rasnite.
Altfel, prea multi bani, dar bătăi de cap și timp investit într-o rasnita care ar trebui sa stea pe blat într-o cafenea, nu acasă.
*admin edit
Nu am verificat atent care este partenerul forumului. In rest ai dreptate, no comment.
(24-02-2021, 09:33)Cosminchir Wrote: Daca Artisan este partenerul forumului, Partener Coffee Services ce mai e?
Victoor, E65S GbW 1999 euro fără TVA la Artisan, 7200 lei cu TVA pe caffea.ro
Verific, 7200 este E65S, nu modelul nou GBW.
Am vazut azi in actiune GBW-ul la Artisan, e destul de simpatic. Simplu, pentru fani iPhone

. Elimina unul din pasii procesului, pentru cine doreste. Am baut un foarte bun espresso dintr-o Ethiopia Mabo prajita special pentru ei.
De fapt, rasnita m-a cam convins.
Referitor la EK43S au spus si ei ce am citit si in alte locuri, devine (mai) interesanta daca esti fan brew (ceea ce eu nu sunt).
Cei de la Artisan sunt dispusi sa instaleze carrier si cutite noi (furnizate de mine), impreuna cu alinierea, prin tehnicienii proprii.
(24-02-2021, 12:13)Lyvyoo Wrote: Reducerile pt. Mahlkonig sunt de la inceputurile forumului doar la primul importator pe Romania, caffea.ro (formularul 2). EK43S e in jur de 11200...
Artisan ne ofera reduceri pe altele - Acaia, La Marzzocco, Gene Coffee etc
INtr-adevar, se poate spune ca pentru acasa o rasnita bimodala e mai simplu de utilizat dar unimodalitatea EK43S (mai ales in prezenta unui carrier Titus si a unor cutite SSP High Uni) este ceva fantastic in materie de claritate si fruct, pe care rasnirea bimodala nu cred ca o poate atinge. Inclusiv in varianta originala, fara SSP-uri. Eu mi-am montat singur SSP-urile nu e mare lucru neaparat si chiar nu sunt vreun tehnician, nici macar inginer. Am mai adaugat informatii in draftul pe care il tot editez despre experienta cu EK43S si sunt pe cale sa il termin (am tot zis asta...
)
Exista viata si dincolo de EK, dupa cum s-a mai discutat pe forum, iar micile manufacturi din US si nu numai au inceput sa dezvolte diverse modele in serii mici. Ce imi place la EK este suportul comunitatilor din intreaga lume, suportul unui customizator "nebun" ca Titus pentru piese modificate, experienta imensa de pe forumurile internationale cu plusuri si minusuri, astfel incat la ora actuala cred ca se stie cam tot despre aceasta rasnita si nu e nimic la care nu ai putea sa te astepti.
Asa este, americanii promoveaza destul de mult EG-1, Monolith, Levercraft si E37Z-ul.
Insa pe langa faptul ca nu sunt atat de usor accesibile europenilor din considerente de taxe si transport, parca le lipseste acea istorie.. traditie.. vechime.. experienta.. "nemteasca"