Eu am testat la un user acasa PL81T cu setarile din fabrica si am facut cafea la 96 pe PID, cu boabe de la Sarkis. Toate shot-urile au fost ok, avand multe termene de comparatie in minte. Evident ca si acel coleg a avut initial o senzatie de "acru" pe o cafea care mie mi se parea destul de amara, dar apoi, din blend in blend, s-a obisnuit si shot-urile trase bine, poate putin dupraextrase, chiar au ajuns sa-i placa. De la 96 de grade se intampla, nu mai mult. Insa, cand papilele cuiva spun ca un espresso cu 40% robusta, intr-un blend comerical, este acceptabil la gust, atunci e greu sa-l determini sa faca un salt brusc spre cafeaua proaspat prajita, nu si imposibil. Vor trebui cautate prajitoriile care omoara orice aroma din cafea si se duc acolo langa second crack, intr-o ciocolata amara fara alte pretentii. S-ar putea ca trecerea sa fie mai usoara.
"
La carte" zice ca in ceasca espresso-ul ar trebui sa aiba 67 de grade celsius (+/- 3 grade), adica perfect baubil dupa preparare, doar de aia se cheama
espresso, ca sa-l epuizezi rapid, in 30 de secunde, nu sa te uiti la el doua minute.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper