Hello There, Guest! Login Register

Lelit pl41tem vs bambino plus

Salutari,

Sunt nou pe aici si v-as ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Avand in vedere ca am decis sa intru in lumea cafelei ceva mai adanc, vreau sa ma orientez spre un espressor entry level pentru uz casnic( 1-2 espresso/zi).
Mi-au sarit in ochi urmatoarele doua optiuni bambino plus si lelit pl41tem, deoarece bugetul planificat le poate suporta pe ambele(2500 lei)
Din cate am citit pana acum bambino plus ar fi ceva mai rapid pe incalzire(lucru care m-ar ajuta dimineata) dar am inteles ca nu e un echipament care sa dureze in timp.
Vreau sa stiu timpul de asteptare pana a putea extrage un espresso cu Lelit.
Mentionez ca am in plan sa cumpar si o rasnita, poate nu chiar odata cu espressorul, ci in timp.
Pana atunci voi lua cafea de la Origo gata rasnita pt espressor.
M-ar ajuta niste sfaturi privind avantaje/dezavantaje de ambele tabere ale espressoarelor.
Va mulțam!

Reply
(28-08-2024, 13:44)Andrei.C1312 Wrote: Pana atunci voi lua cafea de la Origo gata rasnita pt espressor.

Asta e cea mai proastă mișcare pe care o poți face!

(28-08-2024, 13:44)Andrei.C1312 Wrote: Vreau sa stiu timpul de asteptare pana a putea extrage un espresso cu Lelit.
3-4 minute. Dar timpul de așteptare nu e o problemă deoarece poți pune Lelitul la o priză wifi programată la ora care îți convine și ai aparatul fierbinte dimineața, doar macini și extragi.
PL043MMI and KINU SIMPLICITY feat ANNA PL41TEM & Staresso Mirage Pro 2023

Reply
As mai avea o alternativa sa rasnesc cafeaua la cineva care are o rasnita profesionala pana gasesc granulatia si pana ce imi voi cumpara si eu una.
Exista o alta miscare mai buna ?
Sunt super deschis la sfaturi, avand in vedere ca sunt novice

Reply
Garantez că aparatul asta (lelit) până îți faci un sandwich este gata de utilizare. Ah, că nu este 100% sa poți scoate la superlativ, oricum nu te interesează acum căci nu ai cum sa faci asta oricum.

Daca doar vrei sa bei o cafea, orice ar însemna ea și mult mai ok că ce găsești la aparatele semiautomate din bucătăriile normale sau chiar și la vânzătorii de cafea 3togo :)), e ok sa iei râșniță și să nu ai mari așteptări. In schimb daca te interesează cum curge espresso ăla și vrei sa te bucuri de întreg procesul, extinde bugetul ăla și adaugă și o râșniță in cos, fie ea și manuala. Sa nu te sperie chestiile sh, de departe cele mai bune investiții cel puțin dpmdv, in lumea asta a extractului din boabele de cafea.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
O manuală (Kinu) + Staresso Mirage Pro 2023 și ai bea espresso ok. După ”ce-ți faci mâna” (și mai strângi ceva pocneți) iei un Anna.

Reply
(28-08-2024, 13:54)Entertainer Wrote: Garantez că aparatul asta (lelit) până îți faci un sandwich este gata de utilizare. Ah, că nu este 100% sa poți scoate la superlativ, oricum nu te interesează acum căci nu ai cum sa faci asta oricum.

Daca doar vrei sa bei o cafea, orice ar însemna ea și mult mai ok că ce găsești la aparatele semiautomate din bucătăriile normale sau chiar și la vânzătorii de cafea 3togo :)), e ok sa iei râșniță și să nu ai mari așteptări. In schimb daca te interesează cum curge espresso ăla și vrei sa te bucuri de întreg procesul, extinde bugetul ăla și adaugă și o râșniță in cos, fie ea și manuala. Sa nu te sperie chestiile sh, de departe cele mai bune investiții cel puțin dpmdv, in lumea asta a extractului din boabele de cafea.

Pai voi inclina tot spre o rasnita profesionala, ca sa fie treaba treaba:)), doar ca nu le pot impusca pe amandoua dintr o data.
Realizez ca sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate, asa ca vreau sa ma orientez spre lucruri cat mai calitative si cu durata de viata extinsa.
Deci sa inteleg ca lelit pl41tem e peste bambino plus ?
Rasnita probabil va fi luata la o distanta de o luna maxim doua din momentul achizitonarii espressorului...iar mana se formeaza si ea in timp odata cu rateurile :))

(28-08-2024, 13:54)_R_A_D_U Wrote: O manuală (Kinu) + Staresso Mirage Pro 2023 și ai bea espresso ok. După ”ce-ți faci mâna” (și mai strângi ceva pocneți) iei un Anna.

Pai spre kinu m-am uitat. Dar si cand va fi momentul rasnitei(sper cat mai repede) tot aici pe forum voi reveni pentru info si sfaturi.
Momentan nu ma vad dimineata chior de somn extragand cafea cu mirage :D

Reply
Sa rasnesti cafea la altcineva nu e o solutie buna, mai ales la un aparat cu portafiltru nepresurizat. Cafeaua proaspat prajita, rasnita si stocata isi pierde foarte repede din proprietati, arome cat si cat de usor trece apa prin puc. Am experimentat acest aspect chiar cu un vanzator care a incercat sa faca un gest frumos si sa imi trimita cu comanda de espressor si niste cafea macinata ca mostra (la un grad de rasnire potrivit aparatului), insa au fost suficiente doua zile sau cat a facut pachetul de la Brasov la Bucuresti pentru ca apa sa curga ca la robinet prin puc.

Daca nu ai rasnita ta vei face jaf si de cafea si va fi si o experienta din care nu vei invata cine stie ce.
Lelit Anna, William

Reply
La oferta de pe forum - Pachetul Barista Home Premium: espressor Lelit PL41TEM PID + rasnita PL43MMI + tamper 57,35mm –3090 lei + 9 vouchere cafea de specialitate- te-ai uitat?
https://www.espressoman.ro/reduceri-la-e...i-rasnite/

Reply
Grupul mai mic face cafea mai buna, si asta e un lucru necesar si ajutator mai ales la inceput in primii ani.
45-51mm este sweetspotul la espresso, la 58mm sunt multe probleme, la 57 la fel e un 58mm pana la urma nici o diferenta.
Site de 51mm se gasesc multe pt ca Pavoni/Cremina. si accesorii la fel.

Eu as lua oricand un aparat cu 45-51mm vs 58/57mm.

Cat despre rasnita un kingrinder k4-k6 face espresso fara probleme. Ori un 1zpresso luat si sh, sau un kinu daca ai buget mai mare.

Eventual arunca un ochi pe olx, cateodata mai gasesti aparate noi, ori primite cadou folosite 1 saptamana cu garantie.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4

Reply
(28-08-2024, 14:11)Talisker Wrote: Sa rasnesti cafea la altcineva nu e o solutie buna, mai ales la un aparat cu portafiltru nepresurizat. Cafeaua proaspat prajita, rasnita si stocata isi pierde foarte repede din proprietati, arome cat si cat de usor trece apa prin puc. Am experimentat acest aspect chiar cu un vanzator care a incercat sa faca un gest frumos si sa imi trimita cu comanda de espressor si niste cafea macinata ca mostra (la un grad de rasnire potrivit aparatului), insa au fost suficiente doua zile sau cat a facut pachetul de la Brasov la Bucuresti pentru ca apa sa curga ca la robinet prin puc.

Daca nu ai rasnita ta vei face jaf si de cafea si va fi si o experienta din care nu vei invata cine stie ce.

Am notat! Voi incerca sa vad daca am de unde sa mai trag niste bani pe dreapta pt a lua din prima si o rasnita

(28-08-2024, 14:12)_R_A_D_U Wrote: La oferta de pe forum - Pachetul Barista Home Premium: espressor Lelit PL41TEM PID + rasnita PL43MMI + tamper 57,35mm –3090 lei + 9 vouchere cafea de specialitate- te-ai uitat?
https://www.espressoman.ro/reduceri-la-e...i-rasnite/

Nu am vazut promotia, ci doar espressorul, dar iau in calcul varianta asta. Pare sa fie un combo bun si rezonabil

(28-08-2024, 14:17)Darsidius Wrote: Grupul mai mic face cafea mai buna, si asta e un lucru necesar si ajutator mai ales la inceput in primii ani.
45-51mm este sweetspotul la espresso, la 58mm sunt multe probleme, la 57 la fel e un 58mm pana la urma nici o diferenta.
Site de 51mm se gasesc multe pt ca Pavoni/Cremina. si accesorii la fel.

Eu as lua oricand un aparat cu 45-51mm vs 58/57mm.

Cat despre rasnita un kingrinder k4-k6 face espresso fara probleme. Ori un 1zpresso luat si sh, sau un kinu daca ai buget mai mare.

Eventual arunca un ochi pe olx, cateodata mai gasesti aparate noi, ori primite cadou folosite 1 saptamana cu garantie.

Ce espressor recomanzi cu grup 45-51 mm?
Cum am mentionat imi aruncasem ochii si la bambino plus care pare sa aiba in grup de 53mm din ce am retinut

Reply
(28-08-2024, 14:02)Andrei.C1312 Wrote: Pai voi inclina tot spre o rasnita profesionala, ca sa fie treaba treaba:)), ...
Realizez ca sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate, ...

Alte prostii, infipte in cortexul mentalului colectiv ca ziceri de mare calitate...
Echipamentele asa zis profesioniste sunt gandite pentru volum si fiabilitate, calitatea e pe un loc mai la coada.
Nu iti iei tanc ca sa arate bucataria a alimentara de pe vremuri, unde cumparam suta de grame de cafea rasnita pe loc pentru acasa.

Iar vorba cu saracu e ca sa nu zici "fudul", si sa o mai ametesti putin... e pusa in carca evreilor, dar cand i-am tradus-o
unuia in Ierusalim, ii saltau perciunii de ras... apoi mi-a confirmat ce banuiam, ca nici un evreu adevarat nu ar gandi asa.

+1 contra 58.
Less is more.
58 a fost dezvoltat pentru baruri, nu pentru acasa.

Reply
(28-08-2024, 15:01)renatoa Wrote:
(28-08-2024, 14:02)Andrei.C1312 Wrote: Pai voi inclina tot spre o rasnita profesionala, ca sa fie treaba treaba:)), ...
Realizez ca sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate, ...

Alte prostii, infipte in cortexul mentalului colectiv ca ziceri de mare calitate...
Echipamentele asa zis profesioniste sunt gandite pentru volum si fiabilitate, calitatea e pe un loc mai la coada.
Nu iti iei tanc ca sa arate bucataria a alimentara de pe vremuri, unde cumparam suta de grame de cafea rasnita pe loc pentru acasa.

Iar vorba cu saracu e ca sa nu zici "fudul", si sa o mai ametesti putin... e pusa in carca evreilor, dar cand i-am tradus-o
unuia in Ierusalim, ii saltau perciunii de ras... apoi mi-a confirmat ce banuiam, ca nici un evreu adevarat nu ar gandi asa.

+1 contra 58.
Less is more.
58 a fost dezvoltat pentru baruri, nu pentru acasa.

N-as numi-o fudulie, ci doar atent cu banii mei.
In contextul dat de tine sa inteleg ca ar fi bun si un espressor krups sau ?
Tot ce imi doresc e sa il vad mai mult in bucatarie si nu prin service uri ca sa ma pot.bucura de cafea, ca doar pentru asta il cumpar.
Revenind la subiect, ai vreo recomandare ?

Reply
Da, prima recomandare ar fi sa lasi bautul cafelei pentru la birou sau oricum mai tarziu, nu iti stiu programul.

Quote:Momentan nu ma vad dimineata chior de somn extragand cafea cu mirage :D

Asta e cea mai mare greseala pe care o faci, sa bei cafeau la trezire, sunt nenumarate articole medicale care explica de ce nu.

Si daca e musai sa dau o recomandare, da, tot Mirage. Sau mai curand pour over, nu 'presso.
Dar cu Mirage poti face ambele.

Reply
(28-08-2024, 15:26)renatoa Wrote: Da, prima recomandare ar fi sa lasi bautul cafelei pentru la birou sau oricum mai tarziu, nu iti stiu programul.

Asta e cea mai mare greseala pe care o faci, sa bei cafeau la trezire, sunt nenumarate articole medicale care explica de ce nu.

Si daca e musai sa dau o recomandare, da, tot Mirage. Sau mai curand pour over, nu 'presso.

La birou nu am toate conditiile sa pregatesc o cafea buna.
Dar iti super multumesc de info si recomandare.
Vazusem acum un combo (staresso mirage + eureka baby) in jurul a 1300 lei.
Rezultate ar fi catusi de putin comparabile cu un espressor manual din cele mentionate mai sus?

Reply
Da o raita prin topicul de Mirage ca sa te convingi.

Alternativa minimala, dar fara nici un rabat de la calitate sr fi un k2, la 400 lei maximum + 500 si ceva Mirage.
Sub 1000 lei.

Iti mai trebuie si o sursa de apa calda, termometru nu e nevoie pentru ca vei lucra cu apa fiarta la maxim.
Tamper si cantar sunt oricum necesare la orice configuratie.

Reply
(28-08-2024, 16:07)renatoa Wrote: Da o raita prin topicul de Mirage ca sa te convingi.

Alternativa minimala, dar fara nici un rabat de la calitate sr fi un k2, la 400 lei maximum + 500 si ceva Mirage.
Sub 1000 lei.

Iti mai trebuie si o sursa de apa calda, termometru nu e nevoie pentru ca vei lucra cu apa fiarta la maxim.
Tamper si cantar sunt oricum necesare la orice configuratie.

Cantar si tamper am.
Multumesc mult de info.
Mi se pare amuzant cum mi-am reconfigurat traseul spre cu totul altceva. Dar daca e intru folosul meu, voi achizitiona.

Reply
Pentru Mirage Pro Plus 2023, la Barshaker este 386.10 lei (ai 10% discount aplicând codul de reducere al forumului - ESPRESSOM)

https://barshaker.ro/Espressoare-si-Auto...-plus-2023

Îți mai rămân bănuți pentru Kinu...  Sick

Reply
(28-08-2024, 16:29)_R_A_D_U Wrote: Pentru Mirage Pro Plus 2023, la Barshaker este 386.10 lei (ai 10% discount aplicând codul de reducere al forumului - ESPRESSOM)

https://barshaker.ro/Espressoare-si-Auto...-plus-2023

Îți mai rămân bănuți pentru Kinu...  Sick

Pai ce sa zic, m-ati convins :)) am mai citit pe forum diverse, despre site nepresurizate si am intrat in alt soi de ceață:))
Ce mai trebuie sa cumpar extra ? Ce fel de site nepresurizate ? Ce diametre?
Va multam pt rabdare

** Edit : am gasit asta intre timp. Ar fi ok?
https://barshaker.ro/ims-sage-14-16g-53mm

Reply
Cauta site pentru La Pavoni post milenium.
Trebuie sa fie diam maxim 60 mm. Cea gasita de tine este de 62 mm si necesita prelucrare mecanica.
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...-b602th29/

Recomand si tamper de 51,5 mm. Cel de 51 mm va fi prea mic.
https://coffee-sensor.com/product/stainl...i-new-gen/
Sita nu e musai sa fie IMS, poti cumpara sita, La Pavoni post millenium, este ok si de 4 ori mai ieftina.
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...de-327053/

[Image: 84CVBGT.jpeg][Image: e8BHxsM.jpeg]
Hario V60 / Melitta 101 ceramic dripper / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Klarstein Kettle
Arin v2.0 Lever / MHW -R3 manual grinder / Arco manual grinder /
Skywalker roaster

Reply
de ce sa iei breville/sage bambino plus cand la acelasi pret gasesti breville barista express care este practic un bambino plus care are si rasnita?

acceasi poveste cu IMS..
decat IMS mai bine Profitec care este la juma de pret si de fapt este un VST. IMS-urile sunt built with 'itallium' .. nu au doua gauri la fel in ele.  

https://www.youtube.com/watch?v=q2VHiDkkIOc

[Image: eQ4iLxo.jpeg][Image: yhI0TlE.jpeg][Image: bxmXHz9.jpeg]

Reply
(29-08-2024, 05:35)alin1970 Wrote: Cauta site pentru La Pavoni post milenium.
Trebuie sa fie diam maxim 60 mm. Cea gasita de tine este de 62 mm si necesita prelucrare mecanica.
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...-b602th29/

Recomand si tamper de 51,5 mm. Cel de 51 mm va fi prea mic.
https://coffee-sensor.com/product/stainl...i-new-gen/
Sita nu e musai sa fie IMS, poti cumpara sita, La Pavoni post millenium, este ok si de 4 ori mai ieftina.
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...de-327053/

[Image: 84CVBGT.jpeg][Image: e8BHxsM.jpeg]

Perfect, multumesc tare mult.
Super util si concis. Aseara ma prinsese 1 noaptea intrand intr un rabbit hole interminabil :))))

(29-08-2024, 07:26)Rece Wrote: de ce sa iei breville/sage bambino plus cand la acelasi pret gasesti breville barista express care este practic un bambino plus care are si rasnita?

acceasi poveste cu IMS..
decat IMS mai bine Profitec care este la juma de pret si de fapt este un VST. IMS-urile sunt built with 'itallium' .. nu au doua gauri la fel in ele.  

https://www.youtube.com/watch?v=q2VHiDkkIOc

[Image: eQ4iLxo.jpeg][Image: yhI0TlE.jpeg][Image: bxmXHz9.jpeg]

Pai dupa discutiile avute mi a cam sarit din cap ideea de sage si inclin mai mult spre mirage cu sitele aferente recomandate

Reply
Cu drag.
Daca te hotarasti la rasnita manuala, eu iti recomand sa te uiti si la R3 de la MHW. Dupa parerea mea este peste Kingrindet K2 la pret asemanator.
ps. am la vanzare pe bursa un R3 , la cutie, noua.
La nevoie se poate si motoriza cu o autofiletanta Parkside ( pret 180 lei cu acumulator si incarcator
[Image: KS8Owo7.jpeg]
Hario V60 / Melitta 101 ceramic dripper / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Klarstein Kettle
Arin v2.0 Lever / MHW -R3 manual grinder / Arco manual grinder /
Skywalker roaster

Reply
(28-08-2024, 15:34)Andrei.C1312 Wrote:
(28-08-2024, 15:26)renatoa Wrote: Da, prima recomandare ar fi sa lasi bautul cafelei pentru la birou sau oricum mai tarziu, nu iti stiu programul.

Rezultate ar fi catusi de putin comparabile cu un espressor manual din cele mentionate mai sus?

Eu la birou am un aeropress si un timemore C2, cost total pana in 500 lei. Iti mai trebuie doar apa fiarta si cafea de calitate, deci nu ai nevoie de multe conditii pt o cafea buna.

In al doilea rand, fara rasnita ta nu ai ce cauta sa faci espresso.
ECM Puristika + DF64 SSP MP

Reply
(29-08-2024, 07:36)Andrei.C1312 Wrote: Pai dupa discutiile avute mi a cam sarit din cap ideea de sage si inclin mai mult spre mirage cu sitele aferente recomandate

In topicul de Mirage se spune in mai multe locuri ca presurizata cu care vine produce rezultate greu de distins de o nepresurizata.
Mai mult, poate fi transformata in nepresurizata doar printr-o desurubare.
Asa ca lasa-o pe Alice sa alerge dupa iepurele sitelor alternative... pentru mai tarziu, cand o sa decida papilele ca e timpul.

Reply
(29-08-2024, 10:01)anyidulike Wrote:
(28-08-2024, 15:34)Andrei.C1312 Wrote:

Eu la birou am un aeropress si un timemore C2, cost total pana in 500 lei. Iti mai trebuie doar apa fiarta si cafea de calitate, deci nu ai nevoie de multe conditii pt o cafea buna.

In al doilea rand, fara rasnita ta nu ai ce cauta sa faci espresso.

Da, e la indemana toata miscarea, dar din pacate nu am cum sa rezolv cu apa fiarta...decat cu un primus

(29-08-2024, 10:48)renatoa Wrote:
(29-08-2024, 07:36)Andrei.C1312 Wrote: Pai dupa discutiile avute mi a cam sarit din cap ideea de sage si inclin mai mult spre mirage cu sitele aferente recomandate

In topicul de Mirage se spune in mai multe locuri ca presurizata cu care vine produce rezultate greu de distins de o nepresurizata.
Mai mult, poate fi transformata in nepresurizata doar printr-o desurubare.
Asa ca lasa-o pe Alice sa alerge dupa iepurele sitelor alternative... pentru mai tarziu, cand o sa decida papilele ca e timpul.

Ma simt mai linistit acum :))
Sincer ma pierdusem prin atatea pareri si fel de fel de site..

Reply
(29-08-2024, 11:09)Andrei.C1312 Wrote: Ma simt mai linistit acum :))
Sincer ma pierdusem prin atatea pareri si fel de fel de site..

Are dreptate @renatoa... Și eu am fost ca tine, m-am zbătut, am luat tot felul de chestii pentru 51, 53... Mi-a mai trimis și @alin1970 2 site (îi mai mulțumesc încă o dată pe această cale), nici măcar nu le-am testat, sunt în cutie, așa cum le-am primit. [Image: N1ldy0Q.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)