(14-12-2022, 18:33)Zaheyu Wrote: Nu prea are cum. Se deformează? Nu are cumva și un oring pure partea dinspre grup? Nu te grăbi cu găuritul.
Ba da are oring acolo și m am gândit și eu că poate este uzat și turtit dar Pe de altă parte dacă mă uit la modelele noi de holder au niște găuri în plus (un rând de găuri într un cerc pe diametru mai mare) față de modelul acesta care îl am eu acum care are doar găurile mici de pe mijloc din jurul șurubului care țin situația de duș, am să mai analizez când ajung acasă. Asta e doar ce m am gândit eu astăzi așa printre altele...
(14-12-2022, 18:45)Dan_R Wrote: Ma gandeam daca nu cumva oringul de care vorbeste colegul @Zaheyu, este uzat si nu isi mai indeplineste rolul de etansare.
De etașat etanșează pentru că nu curge apă printre piese .
Incerc sa explic fenomenul:
Fara portafiltru in grup, dacă suflu pe furtunul care vine din electrovalva cu trei căi, aerul iese din grup, se aude cum iese(până aici totul OK)
Am avut și grupul pe masă desfăcut bucățele și am testat alimentând separat doar electrovalva , in momentul în care o alimentam, se deschide circuitul de extracție și se închide circuitul de eliberare presiune în tăviță, în momentul în care nu mai alimentam electrovalva se deschide circuitul de eliberare presiune și se închide circuitul de extracție deci mecanic și electric totul este ok,
Cu toate montate la loc, în extracție lucrurile stau altfel, extracția merge bine dar când opresc extracția la final în loc să iasă presiunea în tăviță, mai curge încet până se termină presiunea ca la un gaggia classic dintrăla fără electrovalva.
Altceva în afară de dispenserul acela nu văd cine ar putea obtura calea de eliberare presiune....
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.