Hello There, Guest! Login Register


Lelit Pl81T vs Pl91T merita diferența?

#1
Buna. Este prima mea postare. Urmează sa achiziționez un aparat dintre cele 2 de mai sus. Dacă in privința rasnitei m-am hotărât ( Baratza Sette 270) in privința aparatului am o dilema. Merita diferența de 700 de lei Pl91T. Pentru lapte am o cana de spumat. Dar observ ca la 57mm nu ai multe opțiuni la alegerea unor accesorii gen sita/filtru. Ca și diferența văd doar boiler ceva mai mare și putere de 1200w. A...va fi și primul meu aparat espresso. In ultimi 5 ani am folosit acasă exclusiv capsule Illy.
Lelit Mara X
 
Reply
#2
Bezzera sau Baratza?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Scuze. Baratza Sette 270.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Lelit Mara X
 
Reply
#4
(24-05-2020, 18:35)r4du_f Wrote: Buna. Este prima mea postare. Urmează sa achiziționez un aparat dintre cele 2 de mai sus. Dacă in privința rasnitei m-am hotărât ( Baratza Sette 270) in privința aparatului am o dilema. Merita diferența de 700 de lei Pl91T. Pentru lapte am o cana de spumat. Dar observ ca la 57mm nu ai multe opțiuni la alegerea unor accesorii gen sita/filtru. Ca și diferența văd doar boiler ceva mai mare și putere de 1200w. A...va fi și primul meu aparat espresso. In ultimi 5 ani am folosit acasă exclusiv capsule Illy.

Salut,

Ai sita ascaso pe 57, sita IMS pe 57 - ambele competition, pe Barshaker.ro cu reducere 10% daca esti membru al forumului espressoman. Ai si sita de dus de la IMS care se potriveste la PL81T tot pe Barshaker.ro (cu toate ca unele review-uri legate de inlocuirea acestei site te vor mai potoliSmile)
Mi-am pus si eu aceleasi intrebari ca si tine in urma cu o luna cand a fost nevoie sa fac achizitia. Eu am decis in favoarea lui PL81T pentru ca nu m-a convins diferenta aia de bani.
Referitor la accesorii, la sita mai inteleg ca vrei sa vezi si cum e cu alta, cu toate ca n-o sa fie diferenta de la cer la pamant, dar la sita de dus nu vad de ce ai umbla.
Eu am folosit sita dubla stock si a fost ok, dar am cumparat si o sita ascaso de curiozitate (s-a dovedit a fi foarte buna pentru ca este mult mai incapatoare decat cea dubla stock si nu are "buza" asa pronuntata ca cea din urma - motiv pentru care se poate roti foarte usor portafiltrul spre pozitia de "lock"). 
Am testat si o sita dubla IMS, dar mi s-a parut identica cu cea stock. "Accesorii" gasesti si pe 57, eu reusind sa-mi completez in mare toata gama: Tamper Lelit, Distribuitor mota (e la jumatate de pret fata de lelit si posibil ca cel de la Lelit sa fie facut tot de Mota), inel dozare, sita ascaso.

Ca sa concluzionez, ai sa citesti aici si in alte parti multe pareri/sugestii legate de "modificarea presiunii" sau alte "neajunsuri", as zice ca merg pe mana producatorului cu experienta si care sunt convins ca a gandit o masinarie care sa faca espresso nu "bors de perisoare" ca sa ma apuc eu sa schimb/modific tot la ea de cand o cumpar.
Firesc ar fi sa ai o rasnita buna spre foarte buna, sa inveti sa rasnesti, sa te acomodezi cu aparatul, sa inveti sa-l folosesti/intelegi si apoi sa te gandesti sa "bagi in el".

Mult succes!
Lelit Mara X, Hedone Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc
 
Reply
#5
Mulțumesc de sfat. Din păcate nici unul nu se afla in stocul importatorului. Râșnița la fel. Încă nu sunt hotărât dacă mai aștept sau ma reorientez.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Lelit Mara X
 
Reply
#6
Eu am ales PL81T pt ca nu vreau sa fac curând upgrade, pt PL91T ar fi argument dacă vrei pe viitor upgrade la ceva superior tot cu grup de 58mm, gen Bianca sau MaraX-vei putea pastra accesoriile suplimentare pe care le vei lua, gen portafiltru bottomless, site, tamper, nivelator etc, care costa și ele niște milioane bune.

Alchemist, vezi ca nu trebuie sa strângi prea tare portafiltru, e normal ca la mașini noi sa nu se ducă pana la mijloc unde e poza cu lacătul, nici nu trebuie forțat și nici nu e un avantaj pt sita Ascaso ca se duce pana la capăt. Dupa ce se mai uzează garnitura de vă duce și cu sita originala
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#7
Dragos,

La mine e clar un avantaj pentru ca erau zile cand abia puteam roti portafiltrul cu 20-30 de grade daca puneam sita stock. Stiu cazuri la care si dupa 6 luni, tot grea este operatiunea.
Stiu ca nu trebuie fortat, insa, daca e strans insuficient, pierzi presiune si e si dificil de manevrat.
Lelit Mara X, Hedone Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc
 
Reply
#8
Da, cred ca depinde de la exemplar la exemplar, treb strâns pana simți ca întâmpini ceva rezistenta, dar nu exagerat. Și la mine e cam pana la 45 de grade, nu ma deranjează
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#9
A montat cineva pulsor pe PL81T?
Lelit PL81T+Niche Zero
Ex: Lelit PL62S, Mazzer Major; Gaggia Classic, Vario
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)