Cum sa răcești grupul in 20sec la SBDU dupa frotare pt a mai face un shot (cel puțin la Lelit seria VIP care are umplere automata a boilerului, dar cred ca merge si la altele asemanator).
Uitati-va de la min 2:20, restul e aiurea ca face laptele (destul de urat) înainte de espresso.
https://youtu.be/xGYaUj4yS0c
Practic dupa ce ai frotat scoti din modul frotare (adica revii in modul brew) si dai la maxim aburul vreo 20-30 sec in tavita de scurgere pana se transforma în apa și pe PID arata progresul barei finalizat si mesajul Ok (se va opri si pompa).
Un coleg a postat acest clip pe alt thread si ma gandesc ca toata lumea zice ca un SBDU revine f greu la temp de brew dupa frotare. E adevărat ca daca il lasi singur dureaza si 20min, sau dacă faci cateva flushuri de cateva secunde cum am încercat și eu tot ii ia 5-10min).
Uite totusi ca se poate si rapid (parca Cip mai vorbea de metoda asta avand un SBDU cu boiler mare de 600ml, nu zic, consuma apa dar nu exagerat)
Eu am testat, e adevarat ca nu cu termometru, ci pur si simplu am facut dupa frotare o cafea itialiana prajita bine de tot la 88 gr pe PID care ar fi trebuit sa fie amara ca fierea daca era peste 90gr (sa presupunem ca nu arata real dupa revenire din abur), dar a avut fix acelasi gust ca de obicei. Si chiar am testat cafeaua asta la diverse temperaturi, de la 92 in sus era extrem de amara chiar si pt un amator de "comerciale", deci nu e vb de un placebo
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton