Hello There, Guest! Login Register


Lelit PL41TEM vs PL 41 PLUST

#1
Care este va rog deosebirea dintre cele doua. Diferenta de pret este notabila. Am remarcat ca PL 41 PLUST nu are manometru, si totusi e mai scump. Se justifica diferenta de pret? Merci.
 
Reply
#2
Daca dai tamperul la o parte, PL41TEM costa cam 1850 de lei. PL41PlusT cu aproape 1000 de lei in plus. Sa dai 1000 de lei in plus doar pentru faptul ca ai un grup de 58mm (si poti folosi site VST/IMS), pentru 50ml in plus la boiler, o rezistenta cu 200W mai mare, o tava de inox plus o stabilitate mai ok pe masa (fiind putin mai greu)... e o decizie profund personala si merita luata doar daca stii ca rasnita pe care o poti alege este din alta clasa decat cele entry level. Altfel, cred ca ai sanse sa obtii mai multe in ceasca cu un Ceado E5P sa zicem si un PL41TEM decat cu un PL41TEM si o rasnita Ascaso i2 sau Lelit PL43MMI.

Manometrul este si nu este util. Oricum nu face cafeaua mai buna. Odata ce te-ai obisnuit sa lucrezi cu un cantar si sa prepari un espresso corect, manometrul va fi pentru entertainment. Gasesti o solutie cumva sa ii scazi presiunea la 9 bar, pe viitor, si apoi chiar ca nu mai trebuie sa ai niciun pitic legat de manoemtur,
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#3
Merci frumos pentru promptitudine. Ma gandeam la o rasnita Mahlkonig Vario, impreuna cu Lelit 41 TEM. Intentia este sa trec de la espresoare automate (am doua un Krups si un Saeco), care nu ma mai multumesc (de fapt nu m-au multumit niciodata, dar am luat lucrurile ca atare), catre espresor semiautomat. Pentru ca vreau sa trec de pragul psihologic de a lua un espresor cu rasnita integrata m-am gandit la combinatia PL 41 TEM + rasnita Vario. Crezi ca e ok pentru inceput?
 
Reply
#4
Sunt multe alternative, forumul e plin de informatie, inclusiv pe aceasta sectiune. Ca si constructie, CEado E5p e superioara cu siguranta.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#5
Merci inca odata. Poti te rog sa-mi dai un link catre magazinul de unde pot procura rasnita respectiva?
 
Reply
#6
Beantec
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#7
intre un PL41TEM nou si un PL41PlusT sh, folosit 2 ani, fara garantie, ce ati alege? amandoua la acelasi pret. chiar face diferenta in ceasca acel 1 mm in plus ?
Lelit PL41TEM, Baratza Sette 270w
 
Reply
#8
eu pe cel nou ...
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)