Welcome Back Log In Create Account

Lelit PL41EM

La mine cel putin pe PL41 TEM nu a intrat pe cea de single expresso...Sunt aproape 100 % sigur ca si Pl41EM are aceleasi portfiltru si site.
Lelit Bianca PL162T,Eureka Helios 65 Giallo,Mahlkoning Vario,Tamper Concept Art Dinamometric,Motta Europe Pitcher,Aeropress,Hario Skerton,Bialetti Moka Express

Reply
Din cate stiu eu, pentru majoritate sitelor single trebuie un tamper de 41 mm sau 40,8 mm. Sunt si site single care merg cu tampere de 58,4 dar acestea sunt aparitii mai noi de la vst si la marzoco.

https://www.youtube.com/watch?v=t367pmQxhHc

Poate ajuta un pic filmuletul.

Daca gresesc rog colegii mai experimentati sa ma corecteze

C.
Londinium I , HG One, IMS competizione 17 &7 gr, tampere hand made 58.4 & 41 mm, Hario VST-200, Motta 35 &50 cl, Espro Toroid 35 cl, Hario Coffee Syphon, Fiftyeight Cups.

Reply
Oricum se recomanda sa cam mergi mereu pe sita double.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
(10-12-2014, 18:53)Alin T. Wrote: Oricum se recomanda sa cam mergi mereu pe sita double.
Asa credeam si eu cam acum un an, dar de cand am La Marzocco Strada 7g nu am mai folosit sita mare.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(10-12-2014, 16:42)Peev Cristian Wrote: Din cate stiu eu, pentru majoritate sitelor single trebuie un tamper de 41 mm sau 40,8 mm. Sunt si site single care merg cu tampere de 58,4 dar acestea sunt aparitii mai noi de la vst si la marzoco.

Eu tot tamper-ul de 58.x il folosesc si pentru single. Umplu sita pana sus si tampez asa, nu pun cafea doar cat sa umple zona mai ingusta a sitei.

Reply
Am măsurat cele doua site. Cea mică are diametrul puțin mai mic, dar tot pare ca s-ar potrivi tamper-ul de 57.7. [Image: a95623b310dbeab79a6f4af88060196a.jpg][Image: c3e7b000fbf01364e3975368ea5adfce.jpg]
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml

Reply
@coffeesnob

Cand folosesti tamperul mare pentru sita single trebuie sa pui cam 11 gr. sa poti tampa si oricum presiunea de tampare se aplica doar pe zona laterala ( fara perforatii ) a filtrului fara a compacta corect zona de interes maxim si esti departe de un rezultat corect.
Sita single o folosesti nu numai pentru a face economie de cafea atunci cand esti singur ci si pentru a obtine alt gust datorat unei caderi de temperatura mai mici pe durata extractiei ( curg 20-30 ml in 25 de sec in loc de 40-60 ml in aceeasi perioada de timp ), asta in cazul boilerelor mici sau hx'uri.

Din nou rog pe cei cu mai multa experienta sa ma corecteze daca gresesc.

C.
Londinium I , HG One, IMS competizione 17 &7 gr, tampere hand made 58.4 & 41 mm, Hario VST-200, Motta 35 &50 cl, Espro Toroid 35 cl, Hario Coffee Syphon, Fiftyeight Cups.

Reply
Sincer sa fiu am renunta de ceva vreme la cantarit cafeaua asa ca nu stiu ce cantitate intra in single. Umplu sita, nivelez la buza sitei si din macinatura sau tamping reglez sa curga la flow-ul dorit de mine (sa curga un firisor, doar peste nivelul de picurare). Cand s-a umplut de-un ristretto scot paharul.
Din puc nu am observat sa am channeling si gustul din ceasca e bun.

Reply
Im general sitele de 7g sunt cam varza la toate marcile de espressoare. Cu exceptia acelei forme speciale intalnite pe La Marzocco si mai nou VST/IMS:

[Image: 7_9_9ef6a428-35d8-4319-a092-c5ff0bea991f...1390514495]

Va dorim pofta buna  :) 

offtopic, Peev Cristian, de ce spui ca HX-urile ar avea o problema cu shot-urile duble?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(10-12-2014, 21:25)Lyvyoo Wrote: Im general sitele de 7g sunt cam varza la toate marcile de espressoare. Cu exceptia acelei forme speciale intalnite pe La Marzocco si mai nou VST/IMS:

Ok, la sita single de genul asta ma refeream, nu stiam ca exista si de alt tip Blush .

Reply
(10-12-2014, 21:25)Lyvyoo Wrote: offtopic, Peev Cristian, de ce spui ca HX-urile ar avea o problema cu shot-urile duble?

Nu spun ca un hx ar avea probleme cu dublele, doar ca sita de 7-9gr obtine altceva, este doar vorba de curba de temperatura pe durata extractiei . Una e sa termini extractia la 87 grade si alta la 90. un boiler de hx de ..sa zicem 1,5L este mai putin afectat de trecerea prin schimbator a 25 ml de apa comparat cu 50-60 ml ( asta in aceeasi perioada de timp ). Nu sunt obsedat de stabilitate termica a grupului ( se va vedea din alegerea mea viitoare ). Ideea e ( IMO ) ca unele origini se comporta mai bine pe hx decat altele, pentru cele care au nevoie de temperatura finala de extractie poate fi o varianta mai buna o sita de precizie dar mai mica.

C. 

Reply
Cred ca pui prea multa cafea. Un motiv bun pentru pb cu portafiltrul. Cand nivelezi cafeaua nu comprimi. Ce e in plus peste margine zboara afara. Majoritatea cafelelor ambalate sunt rasnite grosier, prea grosier ca sa obtii crema.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Andra, mai departe, problemele de extractie le discutam pe topicurile dedicate. Intrebarea ta am mutat-o aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Legat de pb initiala, cum ca portafiltrul intra mai greu. Am obs ca la prina extractie intra putin mai greu... dar la cea de-a doua intra mult mai usor.
Lelit PL41TEM + Lelit PL043MMI + Ascaso Precision Competition Filter 57mm + Tamper LELIT PL 100

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)