Espressoman infocat
Pitesti
Bună ziua,salutare tuturor.Posed acest aparat din titlu și am o problema cu aburul și apa fierbinte care curge prin țeavă de frotare.Oricat as incerca,nu iese abur și nici apa calda prin țeavă.Am decalcifiat espressorul crezând ca se rezolva problema,insa fără succes.Am desfundat și țeava cu un ac/scobitoare,la fel,nimic.De încălzit,încălzește, insa când deschid robinetul de abur nu iese nimic.Mai mult,când apăs pe buton sa meargă pompa,se aude ca și cum as face un b.flash și...nimic.Aveti idee de unde ar putea fi problema?Multumesc anticipat!
Bezzera Magica S MN,Quamar Q50E
Fără zahăr
București
14-07-2021, 12:00
(Edited 14-07-2021, 12:03 by TVTVTV.)
Salve.
Mie-mi sună a robinet de abur blocat pe închis.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Otopeni
Ca sa te lamuresti, fa urmatoarea proba : pe modul espresso (brew) da drumul la pompa si in acelasi timp deschide robinetul tevii de frotare. Ar trebui sa curga apa atat pe grup cat si pe teava. Daca in acest mod de setare, nu curge apa si pe teava, atunci este undeva infundata ea sau robinetul si trebuie desfacuta piulita de imbinare a tevii cu robinetul si vizualizat acolo caile de curgere. Daca insa curge apa pe teava in acelasi timp cu grupul, atunci nu ai nimic infundat pe robinet, este blocata valva cu trei cai. Trebuie deblocata (curatata) sau schimbata. Vezi pe youtube la Lelit filmuletul cu demontarea valvei respective.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Pitesti
Multumesc pentru răspunsuri.Dan,am făcut ce zici tu și nu curge apa pe țeavă,chiar cu robinetul dat la maxim.Mai mult,dacă comut sa iese apa doar pe țeavă,pompa se blochează și se aude sunetul acela specific când se introduce sita blind pentru b.flush.
Espressoman infocat
Otopeni
Inseamna ca asa cum banuia si colegul @
TVTVTV, robinetul este infundat. Desfa mai intai piulita de la articulatia tevii (cred ca ai nevoie de o cheie fixa hexagonala de 21) si vezi daca descoperi ceva. Sufla teava, verifica la imbinarea articulata, eventual fa o proba cu teava desfacuta si aparatul setat pe modul brew. Daca tot nu merge, si totul pare OK, inseamna ca este blocat in interior (vreo ramasita de garnitura blocheaza circulatia). Rozeta de deschidere se desface usor, exista in interior o piulita sectionata pe toata lungimea ei, care se desface si apoi desurubezi axul de inchidere-deschidere. Pe el sunt doua garnituri oring, care etansaza sa nu treaca apa sau abur. Vezi si acolo daca totul este OK. Vizioneaza acest filmulet :
https://youtu.be/FQFNJww9q5I, sper sa nu fie nevoie sa desfaci tot.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Pitesti
Multumesc mult!O sa aplic soluțiile sugerate și va țin la curent.Numai bine.
Espressoman infocat
Pitesti
Salutare din nou.Stie cineva un service pentru Lelit?Preferabil în Pitești,Brașov sau Sf.Gheorghe.Am desfăcut aparatul,țeava nu e înfundata,problema posibila ar fi de la robinet sau...nu stiu ce sa zic ca nu ma pricep.Asadar,știți vreun service în orașele menționate?Multumesc.
Espressoman infocat
Pitesti
Vad ca nimeni nu știe un service Lelit în orașele menționate anterior.Atunci,în tara unde găsesc pe cineva sau service care sa-mi repare aparatul.Sincer,neavând cutia,îmi e cam teama sa-l trimit pe curier,dar găsesc o modalitate de livrare.Multumesc.
Espressoman infocat
Oradea
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro
Espressoman infocat
Pitesti
Da,e o idee,merci mult.