Espressoman Administrator
Bucuresti
Am mutat discutiile despre reparatia exemplarului lui Robert pe un
topic dedicat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
09-02-2022, 20:01
(Edited 09-02-2022, 20:03 by RobertRo.)
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Bucuresti
Update ceva mai detaliat de la DaveC pentru V2-ul de la Mara:
https://coffeetime.freeflarum.com/d/417-...ferences/6
Se pare ca V2-ul nu mai are modul clasic de HX, are doar doua moduri pentur prioritizarea cafelei: cel de pana acum, cu boost-ul de lapte si inca unul care ar trebui sa tina temperatura si mai stabila, fara supraincalzire sau sa nu poti face un shot dupa 2-3 minute de la al doilea decat daca astepti inca 15 etc etc, DAR, fara boost-ul de abur.
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Iasi
14-02-2022, 15:36
(Edited 14-02-2022, 15:36 by IVG.)
Am si eu o mica problema, cand las MaraX pentru 45min-1h in functiune presiunea scade undeva la 0.5 bari problema e ca atunci cand vreau sa ridic presiunea peste 1-1.2 bari dureaza destul de mult cam 15 min desi ridic maneta.
A mai patit cineva asta? E normal asa?
Lelit MaraX & PL72 William, Sita IMS, Motta Europa 500ml, Cesti Logo Cups.
Ex:PL81T Grace
Espressoman infocat
Bucuresti
O sa apara in curand un nou test cu noul soft de la MaraX V2 si noul mod "single-boiler"
https://coffeetime.freeflarum.com/d/417-...erences/16
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Slobozia
OPV mod postat de lelit insider, care arata mai clar ce trebuie facut:
https://www.youtube.com/watch?v=utJDFUDV-oA
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Bucuresti
Parca nu imi vine sa cred ca am ajuns in punctul asta in care fondatorul unei fabrici de espressoare desface aparatul si arata pe youtube cum sa-l modifci...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
MarSv
Suceava
Când vine vorba de Italieni nu mă mai mira nimic.
Se mai și lauda cu Old prostia lor....
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Bucuresti
Mai multe detalii despre softul MaraX V2:
Espressoman infocat
Bucuresti
A montat cineva pe a lui Mara un kit de flow control? Ce kit se potriveste si de unde se poate cumpara?
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Bucharest
Se poate comanda cel original de la Lelit sau cel de la coffee-sensor. Singurul dezavantaj ar fi ca trebuie sa renunti la termometrul de grup.
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)
Espressoman infocat
CLUJ-NAPOCA
(15-04-2022, 21:56)RobertRo Wrote: A montat cineva pe a lui Mara un kit de flow control? Ce kit se potriveste si de unde se poate cumpara?
am eu unul de vanzare original de la Lelit
Lelit MaraX, Eureka Mignon Specialita, Kinu M47 Phoenix
Past: Lelit PL41TEM, Sette 270 WI
Espressoman infocat
Bucuresti
@
rusalexro da-mi te rog un pm, mersi
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Bucharest
Aveti idee de la ce ar putea fi zgomotul acesta pana cand trece de preinfuzie? Face de cateva luni si de la calcar sigur nu este pentru ca pana de curand am folosit apa bucovina la 2l.
Avea cam 5 luni de zile cand a inceput sa fie zgomotos. Cateodata nu face la al doilea shot, dar la primul face mereu.
https://youtube.com/shorts/Da4WRT_1KcI?feature=share
Espressoman infocat
Milano
22-05-2022, 13:13
(Edited 22-05-2022, 13:15 by vlaicu.)
Wow, tractor. Eu zic sa faci un descale cu sare de lămâie. Nu știu dacă poți sa faci asta fără sa se alimenteze și boilerul de apa dacă cere. La altele pur și simplu decuplam o electrovana cu 3 cai.
Eu am pățit acum ceva luni cu Bianca, foloseam apa filtrata prin cana doar ca aici apa este plina de calcar și nu făcea o treaba prea buna.
Acum am trecut pe apa îmbuteliată.
Sunt la extreme aici, fie mega calcaroasa la chiuveta, fie aproape nesănătoasă îmbuteliată.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Bucharest
M-am gandit ca nu prea ar avea cum sa faca depuneri de calcar dupa doar 5 luni de utilizare cu apa Bucovina.
Pana la urma cred ca o sa-l duc in service sa-l verifice. Eram curios daca a mai patit careva fenomenul asta.
Espressoman infocat
Milano
Vezi ce ai pe eticheta, e posibil sa ai apa din surse diferite. Dar dacă este în garanție, mergi cu el în service.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Ax
Constanța
15-07-2022, 19:00
(Edited 15-07-2022, 19:09 by lig76ct.)
![[Image: DPsog3J.jpg]](https://i.imgur.com/DPsog3J.jpg)
![[Image: pe6LbwF.jpg]](https://i.imgur.com/pe6LbwF.jpg)
![[Image: zVTYNoQ.jpg]](https://i.imgur.com/zVTYNoQ.jpg)
De curand dupa 1 an si 8 luni al meu Mara X a cedat adica pur si simplu am facut o cafea la urmatoarea a luat foc facand o flama puternica si a scos un fum alb din el , am luat legatura cu importatorul Silmar 2000 si l-am trimis la Bucuresti in service pentru constatare, dupa ce a ajuns la ei si l-au desfacut ma sunat seful de la Silmar mi-a zis ca eu sant vinovat de defectiune ca nu am trimis aparatul la ei la un an de zile pentru decalcinare ca a luat foc electrovalva din cauza calcarului ca eu nu i-am facut mentenanta zic OK de unde sti dumneata ca eu nu i-am facut spalare sau cum poti sa-mi demostrezi sau unde scrie in certificatul de garantie ca eu am obligatia sa-l trimit dupa un an la voi in service, zic conform legi in Romania aparatul este in garantie 2 ani daca nu vrei sa-l repari nu este o problema lasa aparatul asa cum este de la Constanta la Bucuresti ajung in aprox. 2 ore am sa-ti fac o reclamatie la ANPC si am inchis telefonul, dupa o ora ma suna cineva de acolo discut cu el si-mi spune daca vreau o spalare profesionala si inlocuit niste garnituri care ma costa 320 de lei zic OK nu este o problema platesc treaba dar piesa care trebuie inlocuita o inlocuiesti pe garantie si eu am sa vin personal in Bucuresti sa-l ridic, mi-a spus ca nu este problema vor inlocui piesa, a zis ca seful nu s-ar exprimat corect si eu nu am inteles, vrajeala vroia sa platesc eu reparatia dar a vazut ca nu merge, asta a fost experienta mea cu cei de la Silmar 2000 importatorul direct LELIT, eu puteam pa treaba asta cu o reclamatie buna facuta sa schimb si aparatul cu unul nou dar nu am vrut sa ma complic prea mult, asa am patit cu un TV LG foarte scump O LED care sa ars aproape de finalul garantiei si mi-au trimis unul nou, nu va doresc sa aveti probleme cu aparatele sa ajunga la ei.
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101
MarSv
Suceava
Interesantă experiență. Lelit power!
Categoric ei nu au nici o vina de cele întâmplate dar tu nici cât ei măcar.
Foarte bine că te-ai ținut pe poziție.
Pozele le ai de la ei sau cum?
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Espressoman infocat
Milano
Sincer nu îmi pot imagina cum bobina aia sa bubuie de la depunerile de calcar. Chiar mi-ar plăcea sa ofere detaliat fenomenul.
Espressoman infocat
Bucharest
Cat costa revizia anuala la Mara X la Silmar 2000? Al meu face un an in curand si as vrea sa-l duc sa nu ma trezesc cu surprize.
Ax
Constanța
(16-07-2022, 10:59)neapci Wrote: Cat costa revizia anuala la Mara X la Silmar 2000? Al meu face un an in curand si as vrea sa-l duc sa nu ma trezesc cu surprize.
320 lei revizia + transport atât am plătit eu, că piesa mi-a schimbat pe garanție
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101
Espressoman infocat
Bucharest
Am facut ieri revizia espressorului si acum e silentios ca la inceput. Asadar avea nevoie de o decalcifiere, exact cum mi-ati spus.
Tinand cont ca a inceput sa faca zgomot la 5 luni de la achizitie, timp in care am folosit doar apa Bucovina la 2L, e clar ca nici apa asta nu mai e ce trebuie.
De ceva timp am inceput sa folosesc apa de la robinet filtrata prin cana Brita. Sunt curios dupa cat timp o sa inceapa iar sa fie zgomotos cu tipul asta de apa.
Espressoman infocat
Craiova
Salutare ! Am un mara x v2, are cam 2 saptamani si a inceput sa se auda un sunet foarte ciudat cand actionez maneta de la grup. Am sa las o filmare aici sa fie mai clar.
Nu are comportamentul asta tot timpul si se intampla ori cand isi face singur backflush ori inainte sa ajunga pompa la 9 bari.
Tot cand m-am mai invartit pe langa el am observat ca atunci cand se incalzeste scoate aburi pe unde ar trebui sa iasa apa in tavita din OPV, este normal ? boilerul arata 0 bar cand face acest lucru
L-am folosit cu apa Aquavia (din asta consum) si cu filtrul Lelit, dupa 2 saptamani nu cred ca se pune problema de calcar.
Intre timp am luat legatura cu distribuitorul si astept un raspuns de la service, dar sunt curios totusi si de alte pareri
https://filip-nas.synology.me/photo/mo/s.../AdakNLhsp
Bucuresti
La incalzirea boilerului de aburi asa face si Bianca, la ca multe alte espressoare, acela fiind momentul inchiderii valvei antivacuum, e ceva normal.
Sunetul acela de dupa actionarea manetei nu l-am mai auzit in forum, cred ca trebuie sa clarifici cu cei de la Lelit. Pare sa vina din pompa.
Espressoman infocat
Craiova
(29-08-2022, 18:22)Lyvyoo Wrote: La incalzirea boilerului de aburi asa face si Bianca, la ca multe alte espressoare, acela fiind momentul inchiderii valvei antivacuum, e ceva normal.
Sunetul acela de dupa actionarea manetei nu l-am mai auzit in forum, cred ca trebuie sa clarifici cu cei de la Lelit. Pare sa vina din pompa.
O "problema" s-a dus, mai ramane una

Multumesc de raspuns.
Cum am spus, espressor-ul are 2 saptamani si putin, folosit la 3 cafele zilnice, cu mici exceptii in care am vrut sa ma joc cu el sau a trecut cineva pe la mine. Problema asta ma face sa pun la indoiala rezistenta lui in timp. Este mara X un espressor pe care sa te poti baza in timp ? Desigur, folosit cum trebuie
Bucuresti
Aici posesorii de la V1 incepand se pot pronunta cel mai bine.
Dar din ce am vazut pe forum nu a fost cazul de vreun val de probleme, orice marca avand cand si cand unele intrari in service.
Espressoman infocat
Craiova
29-08-2022, 20:53
(Edited 29-08-2022, 20:53 by FilipLaurentiu.)
(29-08-2022, 17:57)FilipLaurentiu Wrote: Salutare ! Am un mara x v2, are cam 2 saptamani si a inceput sa se auda un sunet foarte ciudat cand actionez maneta de la grup. Am sa las o filmare aici sa fie mai clar.
Nu are comportamentul asta tot timpul si se intampla ori cand isi face singur backflush ori inainte sa ajunga pompa la 9 bari.
Tot cand m-am mai invartit pe langa el am observat ca atunci cand se incalzeste scoate aburi pe unde ar trebui sa iasa apa in tavita din OPV, este normal ? boilerul arata 0 bar cand face acest lucru
L-am folosit cu apa Aquavia (din asta consum) si cu filtrul Lelit, dupa 2 saptamani nu cred ca se pune problema de calcar.
Intre timp am luat legatura cu distribuitorul si astept un raspuns de la service, dar sunt curios totusi si de alte pareri
https://filip-nas.synology.me/photo/mo/s.../AdakNLhsp
https://youtu.be/nie-RjAaA-I
Cred ca este aceeași problema.
Probabil o să ajungă la service :(
MarSv
Suceava
Se pare că Electrovalvele OLAB sunt de jucărie....
Asta este... Îl duci la service, pune alta .. poate nimerești una mai cu noroc .... Daca nu .. la 4 reparatii poți cere returnarea contravalorii produsului ....
Espressoman infocat
Craiova
(29-08-2022, 22:06)umarianos Wrote: Se pare că Electrovalvele OLAB sunt de jucărie....
Asta este... Îl duci la service, pune alta .. poate nimerești una mai cu noroc .... Daca nu .. la 4 reparatii poți cere returnarea contravalorii produsului ....
"la a 4 reparatie" nu suna prea bine :))
Cred ca inca pot sa fac un retur, comanda a fost făcută pe 10 August. De asta am întrebat si de cum se comporta pe termen lung, 2-3 ani. Poate doar am fost ghinionist
Este totusi un produs premium pe care de când l-am pus pe blat nici sa pun apa nu l-am mutat si s-a stricat. Sunt de acord ca se mai întâmplă dar te cam lasa cu un gust amar :(