Hello There, Guest! Login Register


Latte art cu BCB in loc de lapte

#1
Am tot vazut pe instagram ca multi folosesc aceasta ‘solutie’ pentru practica in latte art. A folosit cineva asa ceva? Am cautat putin si in RO dar nu am gasit.

https://baristacarlsblend.co.uk/products/bcb-30ml-1oz
https://youtu.be/kPon9e2ch1Y
Now: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; Eureka SD
Past: Lelit PL41TEM
 
Reply
#2
Știi cum vad eu asta?
Daca faci școala de șoferi pe cutie manuala, la final vei știi să conduci și o mașină automată, dar învers .... no way
Toper Cafemino + TC4ESP, ACS, Expobar, Gaggia, La Pavoni, Lelit, Bezzera, Ascaso, Astoria , SanRemo, BFC, La Cimbali, Sage/Breville, Cafflano Kompresso, Mypressi, Flair, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig,Kinu, 1Zpresso.
 
Reply
#3
Deci tu vezi solutia asta ca un fel de cutie automata? :)
Now: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; Eureka SD
Past: Lelit PL41TEM
 
Reply
#4
Hai nu chiar .... o cutie semiautomata dintraia fara ambreiaj [emoji23]
Toper Cafemino + TC4ESP, ACS, Expobar, Gaggia, La Pavoni, Lelit, Bezzera, Ascaso, Astoria , SanRemo, BFC, La Cimbali, Sage/Breville, Cafflano Kompresso, Mypressi, Flair, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig,Kinu, 1Zpresso.
 
Reply
#5
Mie mi se pare interesant ca iese textura laptelui, cu picatura de detergent de vase nu poti sa faci ‘arta’(cel putin eu nu am reusit), si cu detergentul sigur nu mai bei acea cafea:D. Cu BCB-ul asta cred ca poti sa si bei cafeaua.
Now: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; Eureka SD
Past: Lelit PL41TEM
 
Reply
#6
(07-01-2022, 00:06)umarianos Wrote: Hai nu chiar .... o cutie semiautomata dintraia fara ambreiaj [Image: emoji23.png]

Ce reprezinta ambreiajul in aceasta analogie? 

Ar fi interesant de aflat daca se poate si consuma. Nu vad nici "ATENTIE NU SE BEA !!!" dar nici o lista de ingrediente cum e normal la orice produs alimentar.
Current: ECM Synchronika, Honne, Atom 75, DIP DS68, Kinu M47, Acaia Lunar , Brewista Smart Scale
Past: Lelit PL91T, Lelit PL72, Niche, Sette, Olympus
 
 
Reply
#7
Nu se bea…
Se pune o picatura in 180ml. Doar face o replica a texturii laptelui. Pentru practica…
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#8
A single 30ml (1oz) bottle can replace up to 10L milk and make up to 50 lattes.
Sticluta aia costa spre 50 lei adica fix cat 10 litri de lapte pe care actually ii poti bea.
Care e economia ?
Nu mai bine cumperi lapte ?
 
Reply
#9
In UK, e 8 lire o sticla de BCB iar un litru de lapte integral la tesco e 1-1.2 lire. Economisesti putin.
Avantajul apare cand te uiti la un refill echivalent a 40L de lapte care este 18 lire sau alte optiuni de bulk unde economisesti si mai mult. Nu este neaparat pentru utilizatori casnici. La un curs de barista nu cred ca gusta cineva incercarile de latte art.

Asteptam tiktokul "I drank BCB so you don't have to"
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#10
Nu este nicio economie, nici in UK, nici in Ro. Dar discutia se poate intinde pe cateva pagini, daca se va ajunge sa se compare si cu pretul laptelui de magarita...

Pentru exercitii, va recomand 1/3 cel mai ieftin lapte + 2/3 apa. Este ok si pentru exersarea tehnicii de frotare, pentru ca lichidul obinut se froteaza aproape identic dpdv al tehnicii, iar rezultatul obtinut este foarte asemanator ca si textura cu 100% lapte. Ca fapt divers, in varianta inversa (1/3 apa + 2/3 lapte), peste 80% nici nu isi dau seama de diferenta (incercati si veti vedea!). De aceea, din pacate in unele cafenele, chiar se mai practica inca asemenea inselatorii, de a indoi laptele cu apa, in diverse preparate.
De gustat, nu are totusi niciun sens cand se fac exercitii, pentru ca nu vad de ce s-ar face atata risipa la cafea, unde acolo chiar s-ar simti dpdv economic. Deobicei, se folosesc tot felul de coloranti cu apa, cacao cu apa, pucurile de la espresso fierte in niste apa, etc. Orice lichid colorat e ok, ca surogat pt cafea. pentru exercitii de latte art. Cand exersezi, faci peste 20-30 de turnari intr-o singura sesiune, mai ales la inceput..
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)