Welcome Back Log In Create Account

Lapte special pentru frotare - Albalact Bardezzi

(12-10-2018, 01:25)vdub Wrote: "...pasteurizat la o temperatura mai mica decat laptele normal..."

@slavic1983 nu chiar. Din cate stiu, laptele UHT este obtinut prin fierbere urmata de o racire rapida.
Probabil laptele Bardezzi este racit treptat, cat mai natural.
Laptele UHT ridicat pentru scurta perioada la temp mare si apoi racit rapid prin pulverizare la o presiune foarte mare care si sparge molecula de grasime. I se poate da termen de valabilitate de luni bune poate chiar 1 an nu mai tin minte, dar i se da cat cere cel care il comanda la fabrica.

Reply
Eu ma refeream la faptul ca am vazut pe net 2 cutii.
Cea ca de Zuzu cu forma spre cilindru ("fresh") la frigider, si cea dreptunghiulara carton tetrapack (UHT).

[Image: comparatie_lapte.jpg]
Preluat de aici: https://www.nwradu.ro/2017/04/o-poveste-...-inspumat/
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Nu am incercat dar cred ca difera gustul intre cele doua.

Reply
Am citit la detalii.

Unul e pasteurizat, iar celalalt ULTRApasteurizat.

http://lactatehorecatop.ro/lapte-pentru-...asteurizat
http://lactatehorecatop.ro/lapte-pentru-...-lapte-uht

L-am vazut in Metro Berceni.

sunt curios ce poate sa scoata 41TEM-ul din el :)
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Cel UHT este mai bun la gust si ai in plus ai  un termen mare de valabilitate.

Reply
Incercati Monor Bio si s-ar putea sa nu mai vreti vreodata alt lapte... Din cate imi amintesc, este si preferatul lui Raducanu (pentru gust).
Despre Bardezzi... eu am fost total dezamagit, dar nici nu sunt un mare bautor de preparate din cafea + lapte, consum doar ocazional cate un cappuccino, cate un flat white, etc, dar le prepar cu drag musafirilor... Din pacate pentru Bardezzi, am auzit cam aceeasi parere de la multi bautori de cafea de specialitate+lapte. In schimb, este destul de laudat prin cafenelele ce vand cu mandrie cafea gen "Lavazza", mandrindu-se atat cu "cafeaua italieneasca", cat si cu laptele Bardezzi... Il mai intalnesti si prin cate o cafenea de specialitate, dar extrem de rar... oare de ce?!
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
+1 Monor Bio
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1 SSP HU, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: V60 porcelain/Gabi/CT62 + Zerno Z2 SSP Brews, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Hario Alpha, Outin Nano + Femobook A2

Reply
Ideea este ca numai un procesator de lapte poate sa ''aleaga ''laptele cu proteina cea mai mare,pentru ca are  cum sa faca rost de el  si are cu ce sa il analizeze. Daca laptele X sau Y este mai bun este doar o chestiune de gust. Nu uitati ca laptele este ceva "viu" si aceasta proteina o sa fie  diferita in functie  de procesator (ma refer strict la tehnologia folosita de catre acesta) de lot,de sezon(Vara/iarna:) modul de hranire a vacilor (Iarba /concentrate) e.t.c.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)