Hello There, Guest! Login Register


Lansarea noului espressor Hedone Bugster cu profilare de debit

#61
Cu aprobarea celor de la Hedone am facut niste teste utilizand Etiopia Limmu spalata, de la mine. Am facut spre final (a durat putin pana am calibrat rasnita) niste extractii reusite, una cu preinfuzie, dusa spre 50 sec, si una fara preinfuzie, dusa spre 38 sec parca. Extractia cu preinfuzie a fost clar mai buna. Mai...complexa.
Prajitor Coffeetool
 
Reply
#62
Înțeleg, voiam sa știu care ar fi plusurile fata de extracția pe un aparat comun, sau fata de unul cu profilare fără grup saturat, cum ar fi Bianca. Cred ca Liviu ar putea sa ne zică câte ceva. Trecerea la grup saturat este costisitoare și un asemenea pas presupune fundamentare serioasa.
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#63
Concluzia mea a fost: Bianca rupe f@$#ul Smile
Lelit PL162T Bianca + Honne Home / Kinu M47 si AeroPress + Xeoleo 45mm.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#64
(24-11-2019, 11:10)organon Wrote:  Trecerea la grup saturat este costisitoare și un asemenea pas presupune fundamentare serioasa.

Aproape orice open boiler care il stiu este "cu grup saturat"... si unele pot fi procurate si la 200 Euro.
Nu numai fundamentare e necesara, ci si informare, si citirea in spatele sloganelor de marketing.
 
Reply
#65
Salutare.

Am pus pozele si filmuletele facute intrun album google photos public.

Gasiti prezentarea si hands on-ul cu noul Bugster, cat si prezentarea Honne v2019:

https://photos.app.goo.gl/Eypvih49PT5ZCoCJA
Lelit PL162T Bianca + Honne Home / Kinu M47 si AeroPress + Xeoleo 45mm.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#66
Mulțumim!!!
Lelit Bianca PL162T, Lelit PL72 William, Kinu M47, Gefu hand grinder, Rok espresso maker, Aeropress, Hario V60, Wega HX, LaCimbali Max, Gene CBR 101, Lavazza Guzzini.
 
Reply
#67
Foarte frumos gest. Mulțumim.
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#68
In primul rand vreau sa-i multumesc lui Dragos pentru prezenta si nu pot sa nu ma bucur cand vad ca a ramas acelasi espressoman de la inceputuri, tehnic, volubil, pus pe glume, natural. Clipurile vorbesc de la sine.

Despre Honne 2020 (cea de la eveniment) aflam exactitati in scurt timp.

Despre Bugster...
S-a scris de multe ori pe forum ca upgrade-ul final inseamna trecerea la grup saturat. In ecuatie a aparut de ceva timp si profilarea, ca o specificatie dorita de multi pe espressoarele cu un cost mai ridicat decat media. Dragos a ciulit urechea si s-a adaptat destul de rapid cu acest Bugster.
In opinia mea e greu sa-i gasesti lucruri negative de substanta, in afara consideratiilor subiective ale fiecaruia. Eu spre exemplu mi-as fi dorit ca la capitolul culoare sa se poata realiza in optiunea negru mat total si chiar de curand am aflat ca se poate.

​​​​Din ce am vazut la eveniment, aparatul face ce promite, adica se stabilizeaza pe o temperatură si greu se abate de acolo, in limita unei plaje de 0.3 grade crestere:



E gata de espresso in 30min. Urcarea spre o anumita temperatură este aproape instanta. Mai mult de asteptat veti avea la scadere, undeva intre 5 si 10min., aici alte tehnologii din piata fiind mai rapide datorita injectiei de apa rece si a unui boiler de brew mai mic. Apa din grupul saturat, in cazul Bugster, vine preincalzita de o teava ce strabate boilerul mare.
 
Preinfuzia funcționează conform așteptărilor , diferenta față de e61 cu padelă fiind faptul ca Bugster arunca apa pe evacuare pentru a compensa debitul programat de user prin pozitionarea padelei si prin rezistenta pucului, presiunea indicata pe manometrul de grup ramanand doi bari spre exemplu, pe cand la e61 cu profilare returul asigurat de bypass-ul pompei rotative sau de opv-ul pompei vibratoare, nu fac fata probabil si nu poti ramane o vesnicie pe 2 bar pt ca acul va urca la un moment dat in preinfuzie, cand pucul e saturat si cad picaturile.

Ca si in cazul altor aparate cu padelă, plaja de dirijare a presiunii pe puc nu este mare , trebuind sa te acomodezi cu miscarile padelei pt a nu le face brusc. Nici eu nu am cine stie ce spatiu imens de padelare dar asa cum am vazut si pe alte modele, tine de obisnuinta totul. Deja după cateva shot-uri trase la eveniment, imi luasem niste repere si reuseam sa raman stabil pe 2 bar sau sa fac o intoarcere mai lina. Am vazut si padele mai greu de manuit si consider frecarea mecanica a padelei lui Bugster ca fiind peste medie ca usurinta a stăpânirii.

Marimea aparatului este subiectiv de apreciat si tine de locul in care fiecare il va instala. Nu am comparat exact dar ochiometric pare sa  ocupe cam acelasi spatiu ca orice alt espressor cu grup saturat din generatia LM, Kees, Slayer. Dimensiunile exacte sunt 56.6cm lungime, 41.7cm latimea partii din fata, cu tava cu tot si 55.8 latimea partii din spate, caci se evazeaza putin ca forma. Inaltimea e de 45.4 pana in manometru inclusiv.

Bugster functioneaza legat la retea sau tragand dintr-un bidon, pompa rotativa fiind in exterior, nu in espressor. Deci nu are rezervor propriu. Cand il veti monta, pompa va sta la nivelul bidonului cumva sau al filtrului, sa zicem sub blat, iar de acolo racordurile de rigoare. Spunea Dragos ca in mod normal pompele rotative nu sunt facute sa traga de sus in jos si le cam fortam daca facem asta, iar in eventualitatea alimentarii la bidon (poate folositi 3rd wave water) e mai indicat ca pompa sa fie la acelasi nivel cu vasul de alimentare. 

Specificatiile tehnice se gasesc in acest pdf

Din ce a transmis fabrica astazi, costul la nivel international va fi de 4650E + TVA din care, ca de fiecare data espressomanii vor avea o reducere, pana la 3277E + TVA (3900E) cu formularul clasic Hedone, si inca un discount suplimentar de 150E pana la sfarsitul anului. Fabrica va fi cea care va prelua in mod direct vanzarea si garantia acestui espressor si se pare ca si cea a rasnitelor Honne (voi scrie in topicul dedicat).
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#69
Felicitari Hedone... ma asteptam, intr-un anumit moment, sa vina si ei cu ceva similar GS3-ului MP, dar nu credeam ca va fi asa de rapida mutarea. E frumos espressorul si as vrea sa il testez, sunt in Bucuresti pentru cateva zile... mai e pe zona sa fac si eu niste shot-uri? Yahoo
Flair Signature PRO & Kinu M47
 
Reply
#70
Din ce stiu l-au luat cu ei in Craiova la fabrica atunci cand au plecat, fiind adus doar pentru evenimentul nostru. Dar le poti trimite formularul clasic Hedone, ce ajunge la persoana potrivita sa iti raspunda daca si unde il vor mai plimba. Stiu ca mai participa de obicei la tot felul de targuri de Horeca...
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#71
(05-12-2019, 17:20)Lyvyoo Wrote: Din ce stiu l-au luat cu ei in Craiova la fabrica atunci cand au plecat, fiind adus doar pentru evenimentul nostru. Dar le poti trimite formularul clasic Hedone, ce ajunge la persoana potrivita sa iti raspunda daca si unde il vor mai plimba. Stiu ca mai participa de obicei la tot felul de targuri de Horeca...

Multumesc Liviu,
Voi lua legatura cu ei dupa sarbatori Smile
Flair Signature PRO & Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)