Welcome Back Log In Create Account

Lagom casa

As dori sa cumpar o rasnita buna si pentru espresso si pentru filtru. Pana acum toate drumurile ma duc spre Lagom Casa. Design, dozaj far capac, fara pompa de aer, are un clicker pt ultimele firimituri, se opreste singura cand se termina boabele. Are cutite de 48 si de 65 recomandate pentru light-medium. Ma deranjeaza un pic diferenta de 100 usd intre cele doua variante.

De pe siteul lor despre cele doua tipuri de cutite:
“The Mizen 65CL burrs are our new in-house designed, omni-purpose burrs, ideal for both espresso and pour-over brewing. They offer a balanced taste profile with medium-high clarity and moderate body, delivering more complexity and nuanced layers compared to smaller burrs, along with improved grind throughput. Read more here

The Mizen 48MS burrs are versatile all-rounders, excelling in filter coffee while providing stellar performance in espresso (medium clarity).”
Lelit Elizabeth, Niche Duo
Gene Cafe

Reply
Ma gandesc si eu serios la ea, inca nu stiu daca merita diferenta. Din ce am inteles de prin reviewuri, nu e prea mare. Real avantajul e mai mult in viteza de macinare. Pentru banii astia pot sa astept 10-15s in plus daca e un gust asemanator. Daca cumva o comanzi intre timp, scrie niste impresii, eventual un review pe forum. Is sigur ca multa lume o ia in considerare.
Breville dual boiler, Timemore 078s/1zpresso j-max. Aeropress, Moka, switch, kalita 

Reply
E o rasnita cu cutitele asezate orizontal. Pentru plate, nu vad cum ar obtine rezultate bune in espresso. Apoi, nu prea exista o rasnita buna si pentru filtru, si pentru espresso. Ia macar conica, vei avea parte de un gust diferit in espresso fata de Niche Duo. Eu personal nu as lua altceva pentru espresso decat o rasnita asezata cu cutitele vertical, pentru constanta feeding-ului boabelor la cutite. Si pentru filtru la fel, dar rasnita separata.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Lagom 01 are cuțite orizontale și este foarte lăudată. Ce-i drept are cuțite de doar 102mm dar chiar si asa…
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(14-02-2025, 11:09)adiszep Wrote: Lagom 01 are cuțite orizontale și este foarte lăudată. Ce-i drept are cuțite de doar 102mm dar chiar si asa…

Eu vad ca majoritatea isi iau cutite de brew la ea...

Reply
Ciudat dar pe discord e foarte lăudată inclusiv pe espresso… oricum philos la 1000€ este iar foarte lăudată și demnă de luat în calcul.

Reply
(14-02-2025, 09:08)cradun Wrote: E o rasnita cu cutitele asezate orizontal. Pentru plate, nu vad cum ar obtine rezultate bune in espresso.

Care plate ? Huh Confused

Quote:In-house developed conical burrs - the Mizen series
The Casa burrs adopted our well-loved 48 Moonshine conical burrs geometry, which we developed in-house based on taste and our preference for light roasts. For those seeking even more from their grinder, we also offer the option of larger 65 conical burrs.

Reply
(14-02-2025, 12:03)renatoa Wrote:
(14-02-2025, 09:08)cradun Wrote: E o rasnita cu cutitele asezate orizontal. Pentru plate, nu vad cum ar obtine rezultate bune in espresso.

Care plate ? Huh Confused

Quote:In-house developed conical burrs - the Mizen series
The Casa burrs adopted our well-loved 48 Moonshine conical burrs geometry, which we developed in-house based on taste and our preference for light roasts. For those seeking even more from their grinder, we also offer the option of larger 65 conical burrs.

?

Și noi care ne “certam” pe plate orizontale… ca sa vezi…

Si pretul e ok

Reply
Scuze, am vazut 65 si am zis ca sunt plate in mod sigur, am gresit. Am ramas cu admiratia pt cei de la Varia VS6 unde sunt disponibile si plate si conice.

Reply
Să fie alegerea mai ușoară... Din 18 februarie va fi întreruptă varianta cu cuțite de 48 mm, iar la cea cu cuțite de 65 mm va crește prețul de la 486 $ la 526 $.

https://www.option-o.com/news/2025/1/20/...h-feb-2025

Reply
a luat cineva Lagom Casa 65? Cum este?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo scale
Brew: Tsumabe/CT62/Orea/V60 porcelain + Timemore Sculptor 078/LL Sweet 64, Pearl 2021
Travel: Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)