Welcome Back Log In Create Account

Lagom P64 vs Lagom P80

Are cineva vreuna din rasnitele astea 2 (p64 si p80) ca sa spuna o parere sincera despre ele? Eventual si un comparativ cu ce a mai folosit inainte sau dupa.
Din cate am citit p64 ar fi ok si pentru espresso pe cand p80 ar fi pt alte metode de brew? Si pretul este cam la fel ceea ce este un pic ciudat
Avem utilizatori aici?

Reply
Avem colegi interesati de P80 care dupa ce au vazut Lagom Casa (CL65) si-au extins aria de interes.

Reply
]La el m-am uitat si eu initial pt ca mi-a placut pretul
Dar sunt unii care spun ca Lagom casa nu e bun pt espresso ca nu ar da ce trebuie in ceasca
Eu fac update de la Niche. Parca nu as lua tot conice de 63-65
Deci nu are nimeni Lagom astea?

Reply
(27-04-2026, 20:51)distrugatorul Wrote: ]La el m-am uitat si eu initial pt ca mi-a placut pretul
Dar sunt unii care spun ca Lagom casa nu e bun pt espresso ca nu ar da ce trebuie in ceasca
Eu fac update de la Niche. Parca nu as lua tot conice de 63-65
Deci nu are nimeni Lagom astea?

Nu am , dar am tot citit despre ele. Cutitele sunt similare ca geometrie si la 64 si la 80. La p80 se mai plange lumea ca rezolutia de reglaj e foare mica pentru espresso. Gen intre 0-1 reglaj sta toata partea de espresso. Alte miniusuri mai zicea multi ca se blocheaza motorul la 300 rpm si cumva nu mai recomanda nimeni sa mearga asa jos. Personal imi place workflow-ul oarecum e intre un single dose si o rajnita cu hopper , poti macina direct in portafiltru. Nu stiu ce sa mai zic in rest , firma pentru mine e asa mai mica, pretul e asa mai mare lol. Pretul e similar intre 64 si 80 m erau povesti ca renunta complet la 64 si sa impinga lumea spre 80. Ssp cred ca a scos cutite pentru p80. Daca ai enumera tot ce e in trend momentan p80 cam bifeaza pe toate, cutite de 80, cutite blind, reglaj turatie, motor brushless…nu stiu
pentru piticii mei pe creier ar putea fi un endgrinder minus brandul care il consider tanar pentru banii cei cere, daca ar fi fost un mazzer probabil imi dadea increderea sa fac aceasta investitite
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Pai da pentru cineva care bea cafea din mai multe proceduri de brew
Pentru unul ca mine care bea doar espresso sau machiatto dau banii degeaba pe p80 din ce spui tu.
Dar chiar nu are nimeni jucariile astea?

Reply
(27-04-2026, 21:43)distrugatorul Wrote: Pai da pentru cineva care bea cafea din mai multe proceduri de brew
Pentru unul ca mine care bea doar espresso sau machiatto dau banii degeaba pe p80 din ce spui tu.
Dar chiar nu are nimeni jucariile astea?

Pai nu e degeaba, iti iei o lupa si o tuica sa nu-ti tremure mana, si faci reglaje de 0.1 mm

Reply
Hai ca e funny :)
Singurul avantaj pt tine fata de ceea ce ai deja este doar un sistem de single dose mai bun probabil

Reply
(27-04-2026, 21:45)distrugatorul Wrote: Hai ca e funny :)
Singurul avantaj pt tine fata de ceea ce ai deja este doar un sistem de single dose mai bun probabil

Am si eu curiozitati legat de cutite de 80 mm

Reply
(27-04-2026, 21:38)alex_b Wrote: Daca ai enumera tot ce e in trend momentan p80 cam bifeaza pe toate, cutite de 80, cutite blind, reglaj turatie, motor brushless…

Mai puțin așezarea verticală a cuțitelor.
Mazzer Philos, Kinu POB, Cafelat Robot, Hario V60

Reply
Nu inteleg pe ce se bazeaza cei care cred ca marimea aduce vreun plus... Confused
Nici macar de productivitate in cazul acestor masini, la cat li se reduce viteza...

Daca ar fi asa de ce nu a aparut nici macar un proiect artizanal gen Versalab, cu cutite de 98, care nu sunt foarte scumpe... mai ieftine decat SSP-urile... https://www.aliexpress.com/item/1005011780494681.html

Nu mai zic de cutite de macinat cereale, disponibile de la 150mm la 260mm in multiple variante de taieturi...

Reply
(28-04-2026, 11:05)renatoa Wrote: Nu inteleg pe ce se bazeaza cei care cred ca marimea aduce vreun plus... Confused
.....

Pe marketing, influiensareala si rostogolire pe internet ... astept si eu o dovada argumentata ca diametrul mai mare e mai aproape de gustul perfect, dar pana acum nimic.   Confused

Reply
Eu cred ca in materie de rasnite nu este vorba de marimea cutitelor ci mai mult de precizie
Precizia componentelor costa atat de mult….
La Weber EG1 care este the holy grale of grinders asta il diferentiaza de restul rasnitelor
pentru ca la cutite nu pare a fi cel mai mare… cutite de 80
Si mai e o chestie tot legat de precizie… sa il faci sa functioneze de 1000 de ori la fel…asta face pretul
Priviti la rasnita asta romanesca honne. Buba cea mai mare e lipsa de consistenta. La unii merge la altii se strica…
Aceessi chestie la espresoare.. eu la Profitecul meu in aproape 4 ani jum nu am schimbat un surub, nu scurgeri, nu furtunase nimic nimic… si cand ma uit la
epopeea celor cu lelituri…sunt zeci de pagini de te faci mecanic dupa ce le citesti
precizia si anduranta intotdeauna se regasesc in pret

Reply
https://youtu.be/w5lOnTPj0pw?si=xKTcJL6m7tm8N7_1

Cel mai important factor e sa iti placa sa o ai si workflow in jurul ei.Exista o multitudine de burrs de 80mm.Mizen ,SSP,samd unele all purpuse altele specializate ,mai toate cu niste coatings ce au nevoie de mult break in de aici si multiplele stalls. 

Din perspectiva mea sunt foarte multe rasnite create sa bifeze niste specificatii pentru userii de single dose important e sa stii ce iti place si sa o alegi pe aia care te atrage cel mai mult.

Reply
(28-04-2026, 11:48)distrugatorul Wrote: Eu cred ca in materie de rasnite nu este vorba de marimea cutitelor ci mai mult de precizie
Precizia componentelor costa atat de mult….
La Weber EG1 care este the holy grale of grinders asta il diferentiaza de restul rasnitelor
pentru ca la cutite nu pare a fi cel mai mare… cutite de 80
Si mai e o chestie tot legat de precizie… sa il faci sa functioneze de 1000 de ori la fel…asta face pretul
Priviti la rasnita asta romanesca honne. Buba cea mai mare e lipsa de consistenta. La unii merge la altii se strica…
Aceessi chestie la espresoare.. eu la Profitecul meu in aproape 4 ani jum nu am schimbat un surub, nu scurgeri, nu furtunase nimic nimic… si cand ma uit la
epopeea celor cu lelituri…sunt zeci de pagini de te faci mecanic dupa ce le citesti
precizia si anduranta intotdeauna se regasesc in pret

clar , asta tot incercam sa explic multora ce imi place la un brand consacrat , si de ce sunt dispus sa platesc mai mult. Prefer oricand un profitec (si eu il am de aproape doi ani si merge zilnic ) fata de un brand mai putin cunoscut, tocmai pentru ca apreciez acest aspect de calitate.

Reply
(28-04-2026, 12:22)CatalinH Wrote: https://youtu.be/w5lOnTPj0pw?si=xKTcJL6m7tm8N7_1

Cel mai important factor e sa iti placa sa o ai si workflow in jurul ei.Exista o multitudine de burrs de 80mm.Mizen ,SSP,samd unele all purpuse altele specializate ,mai toate cu niste coatings ce au nevoie de mult break in de aici si multiplele stalls. 

Din perspectiva mea sunt foarte multe rasnite create sa bifeze niste specificatii pentru userii de single dose important e sa stii ce iti place si sa o alegi pe aia care te atrage cel mai mult.

Eu daca as lua P80 nu as schimba cutitele mai ales ca eu beau doar espresso si m-as rezuma la reglaje de 0-1-2
Din cate am inteles din review uri setarea pt espresso ar fi aproape de EG1 ca profil de gust
Ma incanta retentie aproape de 0 ceea ce Zerno nu prea are motorul brushless care lipseste pe zerno si designul mininmalist
Faptul ca unii intampina blocaje la turatii de 300 nu ma incurca pt ca eu as rasni doar la turatii de 900-1100 pt espresso

Reply
Cutitele astea de 80 blind fie ca sunt SSP sau Mizen sunt puternic inspirate de cele gasite in MK Tanzania(rasnita bulk all purpose), o sa ai o plaja mica de reglaj in zona de espresso,scoti shot mai lung cu arome si aciditate,corp mai putin. Daca asta cauti in espresso  atunci ai nimerit bine.

Daca ansamblul care poarte cutitele este Lagom sau oricare altul e preferinta ta personala strict.

Eu am ales ca ptalforma de cutite pe 80 SDRM de la Kafatek,care promite corpolenta si mouthfeel fara sa sacrifice complet aromele,si aia vine cu blocaje si cere o cantiatate mare de boabe pentru asezonare.O incercare de indeparatre de stilul asta de espresso lung si analitic

Reply
(29-04-2026, 15:55)CatalinH Wrote: Cutitele astea de 80 blind fie ca sunt SSP sau Mizen sunt puternic inspirate de cele gasite in MK Tanzania(rasnita bulk all purpose), o sa ai o plaja mica de reglaj in zona de espresso,scoti shot mai lung cu arome si aciditate,corp mai putin. Daca asta cauti in espresso  atunci ai nimerit bine.

Daca ansamblul care poarte cutitele este Lagom sau oricare altul e preferinta ta personala strict.

Eu am ales ca ptalforma de cutite pe 80 SDRM de la Kafatek,care promite corpolenta si mouthfeel fara sa sacrifice complet aromele,si aia vine cu blocaje si cere o cantiatate mare de boabe pentru asezonare.O incercare de indeparatre de stilul asta de espresso lung si analitic

Interesant
Atunci m-as duce spre Lagom P64 dar nu stiu ce cutite sa aleg…Mizen64ES sau SSP-Unimodal espresso?

Si monolith arata bine de tot si pretul e bun. Dar astea de la kafatej nu stau mai prost la retentie?

Reply
(29-04-2026, 16:51)distrugatorul Wrote:
(29-04-2026, 15:55)CatalinH Wrote: Cutitele astea de 80 blind fie ca sunt SSP sau Mizen sunt puternic inspirate de cele gasite in MK Tanzania(rasnita bulk all purpose), o sa ai o plaja mica de reglaj in zona de espresso,scoti shot mai lung cu arome si aciditate,corp mai putin. Daca asta cauti in espresso  atunci ai nimerit bine.

Interesant
Atunci m-as duce spre Lagom P64 dar nu stiu ce cutite sa aleg…Mizen64ES sau SSP-Unimodal espresso?

Si monolith arata bine de tot si pretul e bun. Dar astea de la kafatej nu stau mai prost la retentie?

Cu monlith sari de 3500 usd, pret bun? In locul tau daca tot mergi pe lagom ia p80 si candva mai iei alte cutite si gata. Daca era mai ieftin p64 da dar la acelasi pret ….
Mai bine un mazzer philos daca mergi pe 64, n-o fi avand asa un workflow bun, n-o fi asa mica dar cred ca e facut sa tina

Reply
Nu am experienta cu P64, dar as merge pe Mizen in teorie au testat daca se pupa bine cu rasnita lor mai mult decat ar face-o Hansung.
Max 3 SSW nu are retentie.

Reply
(29-04-2026, 17:36)alex_b Wrote:

Interesant

Cu monlith sari de 3500 usd, pret bun? In locul tau daca tot mergi pe lagom ia p80 si candva mai iei alte cutite si gata. Daca era mai ieftin p64 da dar la acelasi pret ….
Mai bine un mazzer philos daca mergi pe 64, n-o fi avand asa un workflow bun, n-o fi asa mica dar cred ca e facut sa tina

Stai ca nu am vazut tot pretul :))))
Vazusem doar acontul initial

Reply
Pre-order e serviciu si nu face obictul taxelor,se taxeaza doar valoare platii finale plus transportul. Nu e ieftin dar nici avion nu faci.

Reply
(29-04-2026, 18:21)distrugatorul Wrote:
(29-04-2026, 17:36)alex_b Wrote:

Interesant

Stai ca nu am vazut tot pretul :))))
Vazusem doar acontul initial

Mda… m-am gandit

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)