Hello There, Guest! Login Register

La cafea - o etnografie multimodala

Buna tuturor!

M-am inscris aseara pe forum, sunt fotograf si imi place cafeaua doar cu lapte - I know, the horror.  Angel

Acum multi ani un prieten ne-a povestit mie si sotului meu despre lumea cafelelor de specialitate si ne-a demonstrat practic ce mizerii se gasesc in mod obisnuit in cestile de cafea, motiv pentru care blatul din bucatarie a fost ocupat rapid de un Lelit PL82T, plus accesoriile aferente. Cafeaua de acasa a devenit o placere, dar pervertirea papilelor gustative ne obliga sa ne caram in concediu cu Kinu si cu Aeropress-ul si cu cate o punga de cafea adevarata... sau sa cautam dinainte pe Sf. Google ce cafenele de specialitate sunt in zona in care ne oprim (desi e hit or miss).

Nu m-as fi gandit niciodata sa ma inscriu pe un forum dedicat de home barista, dar m-am apucat de scris o etnografie multimodala despre corelatii dintre cultura materiala a consumului domestic de cafea si elemente de identitate sociala, relatii de familie, influente culturale si altele asemenea... si in vastele mele cercetari am dat peste voi. Si wow ce comunitate am gasit aici!!

Ca orice abordare calitativa multimodala, etnografia mea cuprinde cercetare de teren fizic, interviuri semistructurate cu pasionati de cafea, am si un chestionar online, fotografii la festivalul din weekendul trecut etc. Am intrat pe thread-ul cu fotografii ale cafelelor create de voi si am observat o diferenta enorma intre felul in care oamenii fotografiaza in general cescuta de cafea, cu flori sau alte elemente decorative, si felul in care voi puneti in valoare boabele de cafea, echipamentele si accesoriile. Mi-ar placea sa includ in cercetarea mea cateva imagini postate de voi, anonimizate, pentru contrast cu imaginile colectate pana acum, asa ca m-am gandit ca primul pas ar fi sa ma prezint.  Blush

Va multumesc tuturor pentru atentie si va rog sa imi spuneti daca ati vrea sa fiti parte din cercetarea mea.

Spor la cafeluta! :D

Reply
Ai zis ceva de multimodal ?!!! Dumneata ai chef de cearta ?

PS: daca nu ai inteles gluma asta, nu esti inca imersat suficient in "cestiune", mai e de studiat :P

Reply
Salut, interesanta abordare. Si eu am observat pozele facute despre "cafelutza" ca si cum ar fi ceva relaxant, pe cand eu tot spun pe aici ca, pentru noi, bautul cafelei se face in picioare, langa rasnita, chinuindu-ne sa identificam notele si intrebandu-ne "daca strang mai tare rasnita, scot mai mult din ea sau dau in supraextractie?".
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria

Reply
Doar eu imi iau brew-ul la un clip cu Daddy Hoff sau Papa Lance in fata ecranului  Confused ?
Flair 58 | Eureka Atom 75mm | Fellow Ode + SSP | Comandante MK3 | Acaia Pearl S | V60 | ThirdWaveWater

Reply
Bun venit in forum!
Foarte misto ce ai de gand sa faci si chiar te rog  sa ne tii si pe noi la curent, pe acest thread, cu evolutia proiectului, insight-uri din munca ta, fotografii etc. Daca vrei putem updata prima postare cu o fotografie a ta care sa reprezinte proiectul.

Referitor la preluarea materialelor, cel mai bine ar fi sa ii dai un PM celui care a postat rezpectiva fotografie si sa-i ceri acordul.

Daca ai nevoie de alte detalii anunta-ne aici si te ajutam!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Multumesc mult pentru primire!

Am fost mai devreme la Mabo la o cafea, chiar ma gandeam o fi cineva de aici de pe forum printre cafegii?   Blush
Va tin la curent cu ce mesteresc si zilele astea o sa imi fac timp intr-o dimineata sa fac si o poza artistica cu o cafea la mine in bucatarie.

Weekend frumos tuturor!

Reply
Eu deja am tras un cappuccino de sta crema pe lingurita, weekend frumos va doresc si eu.

https://photos.google.com/photo/AF1QipO1...Sd6f32POdU
ECM Elektronika, ECM S-Automatic 64...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)