10-02-2025, 22:19 (Edited 10-02-2025, 22:27 by bootstrap.)
Salutare tuturor,
De curând am intrat în posesia unui La Scala Eroica din 2007 și a unui San Marco SM 95/A din 2011. La Scala funcționează bine, dar am o problemă cu râșnița San Marco – este blocată și nu pot roti reglajul pentru a mări granulația. A mai întâmpinat cineva această problemă? Se poate debloca cumva fără intervenții majore?
Salut si bine ai venit!
Daca nu ma insel, la rasnitele San Marco filetul portcutitului este pe stanga ceea ce inseamna ca trebuie sa rotesti in sensul acelor de ceas pentru a mari granulatia.
Blocarea ar putea fi cauzata de filet incalecat/deteriorat sau de pinul intepenit.
(12-02-2025, 09:17)vdub Wrote: Salut si bine ai venit!
Daca nu ma insel, la rasnitele San Marco filetul portcutitului este pe stanga ceea ce inseamna ca trebuie sa rotesti in sensul acelor de ceas pentru a mari granulatia.
Blocarea ar putea fi cauzata de filet incalecat/deteriorat sau de pinul intepenit.
Mersi! dar am reusit sa il desfac ieri sa îl curat.. nu știu exact cum sa îl calibrez încă oare după 20 de ani? Ar fii bine sa schimb cuțitele? Sau cum se pot verifica oare?
12-02-2025, 10:22 (Edited 12-02-2025, 10:22 by vdub.)
O pereche de cutite cu geometrie standard, fara acoperire, este destul de ieftina si merita efortul daca ai in plan sa pastrezi rasnita.
Pentru aliniere vezi aici
(12-02-2025, 10:22)vdub Wrote: O pereche de cutite cu geometrie standard, fara acoperire, este destul de ieftina si merita efortul daca ai in plan sa pastrezi rasnita.
Pentru aliniere vezi aici
am luat momentan un replacement part pentru rasnita, sper sa fie mai ok vs ce am acum.. mersi de infos am sa studiez.
"Set cuțite cu diametrul extern de 64, diametrul intern 37, înălțimea 8.5mm, găuri fixare 3, rotație dreapta!
Adaptabil pentru:
La San Marco ??
SM97, SM90, SM90 old, SM90A, SM90A old, SM91, SM92, SM96" 149ron.