Hello There, Guest! Login Register


La San Marco Sprint 95E

#1
Salut. Mă numesc Marian, sunt din Suceava, aceasta este jucăria mea preferata:

[Image: uBl7Iup.jpg][Image: WdZHp6e.jpg][Image: TcM8Hov.jpg]
https://youtu.be/5bXRlBvLjVg
La San Marco Sprint 95E

Sunt interesat sa cunosc useri pasionați de cafea din Sv.
O zi minunata la toată lumea!
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#2
Super tare restaurarea! Bravo!
ECM Classika PID / Eureka Mignon Specialita / Kribli-Grabli / Motta tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#3
(06-07-2020, 20:19)Cip Wrote: Super tare restaurarea! Bravo!

Mulțumesc.
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#4
Foarte tare, bun venit!
Dar sunt curios, vrei sa deschizi o cafenea  in Suceava sau pur si simplu il tii pentru acasa?
M-as bucura sa vorbim de prima varianta (desi vremurile sunt asa cum sunt) caci Suceava cam duce lipsa de cafenele de speciallitate care sa propage mai departe fenomenul cafelei proaspat prajite.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#5
(14-07-2020, 00:29)Lyvyoo Wrote: Foarte tare, bun venit!
Dar sunt curios, vrei sa deschizi o cafenea  in Suceava sau pur si simplu il tii pentru acasa?
M-as bucura sa vorbim de prima varianta (desi vremurile sunt asa cum sunt) caci Suceava cam duce lipsa de cafenele de speciallitate care sa propage mai departe fenomenul cafelei proaspat prajite.

Mulțumesc.
Nu neg că mi-ar plăcea enorm și mie prima variantă dar parcă lipsește ceva ... Un impuls ceva... Nu știu ce.... Deocamdată "OZN"ul sta pe blat acasă pt. un shot dimineața și unul in a 2 a parte a zilei ...

La Suceava, la Suceava bei(espresso), mănânci și stai degeaba ......
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#6
https://youtu.be/pmViMQpN0I8

In actiune

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#7
Buna din nou.
Este cineva din Suceava care stăpânește foarte bine tehnica de frotare a laptelui și disponibil ca sa vina până la mine să vedem dece nu imi iese laptele spuma aia elastica care trebuie? M am saturat de teorie .. am citit și vizionat video-uri mai mult decât necesar ..... Mereu îmi iese cu spuma deasupra de la jumătatea latierei până sus aproape și laptele rămâne lichid subt spuma .... Nu știu pe ce sa mai dau vina .... Ori e prea umed aburul , ori prea fierbinte ori diusa nu e buna(e cea originala din bronz cu 4 gauri ... Am incercat și cu toate găurile și doar cu una(astupând cu scobitori pe celelalte) )
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#8
Dacă ai spuma deasupra, lapte jos înseamnă că bagi prea mult aer (și baga în continuu), sau cobori prea mult după ce ai băgat aer încât sa nu facă vortexul care omogenizează totul. Ma îndoiesc ca e ceva cu aparatul. Problema ar putea fi ca e prea puternic și nu reacționezi suficient de repede. La duza de 4, worst case, pune-o perpendicular pe lapte în mijlocul latierei cufundata vreo câțiva mm. La început auzi sunetul acela în care baga mult aer. Mai mult de 2sec nu o lași asa. Dacă nu se oprește singur ridici puțin latiera (juma de cm) pana nu se mai aude și pana vezi ca se formeaza vortexul respectiv.
Daca începe sa aibă un sunet înalt, țipător, ai coborât prea mult. Ca idee, urechea e foarte importanta în procesul de frotare, sau asa o vad eu. D-aia sunt și campionate de latre art legat la ochi , Sau joaca, oricum sunt. Mana și urechea ar trebui sa fie suficient ca să faci o crema bună

Ca să nu prapadesti litri de lapte pune apa + o picătură de detergent de vase și fă-ți mana pe ala.
Espressor: Lelit PL62S Mara / Gaggia Classic (deplasare)
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 / Gino Rossi RR45 (deplasare)
 
Reply
#9
Salut,
dacă funcționează normal, aparatul tău, fiind profesional cu boiler uriaș, îți oferă un abur foarte puternic. Încălzit bine, asa cum îți recomandam și în privat, îți froteaza perfect latiera de 500ml în mai puțin de 10s.
Construcția lui îți permite și frotarea fără mâini prin așezarea latierei pe tava de scurgere și poziționarea corecta a țevii de abur.
Extracții frumoase și crema perfecta îți doresc.
La Pavoni, Mazzer
 
Reply
#10
(17-08-2020, 12:08)bubucalu Wrote: Salut,
dacă funcționează normal, aparatul tău, fiind profesional cu boiler uriaș, îți oferă un abur foarte puternic. Încălzit bine, asa cum îți recomandam și în privat, îți froteaza perfect latiera de 500ml în mai puțin de 10s.
Construcția lui îți permite și frotarea fără mâini prin așezarea latierei pe tava de scurgere și poziționarea corecta a țevii de abur.
Extracții frumoase și crema perfecta îți doresc.
Mtumesc.
Aparatul zic eu că funcționează normal .
Ce i drept nu l am încălzit niciodată mai mult de 40 min pt că eu fac 2 espresso dimineața și 2 dupamiaza.
El se comporta astfel: dau comanda din ewlink sa pornească (ON) ... In 10 minute ajunge la 1bar - 75C pe grup și se oprește termostatul ... Îi mai dau afara false pressure de pe sistemul Steam apoi mai merge rezistenta încă 5 minute și ajunge la 1 Bar - 93-95 C pe grup, mai fac flush-uri lungi până se normalizează temperatura pe la 91 -92 .. in momentul asta fac primul espresso ....
Temperatura pe grup o citesc cu un termostat cu senzor cu fir ... Senzorul l am introdus in șurubul de pe grup unde ar trebui sa fie infuzor sau termostatul ăla deștept pt grup ... Am dat gaura de 4mm in șurubul de bronz până a mai rămas cca 1mm până să străpungă și am introdus senzorul fara teaca, doar senzorul in "pielea goala" cu pasta termoconductoare ...

(17-08-2020, 12:01)vlaicu Wrote: Dacă ai spuma deasupra, lapte jos înseamnă că bagi prea mult aer (și baga în continuu), sau cobori prea mult după ce ai băgat aer încât sa nu facă vortexul care omogenizează totul. Ma îndoiesc ca e ceva cu aparatul. Problema ar putea fi ca e prea puternic și nu reacționezi suficient de repede. La duza de 4, worst case, pune-o perpendicular pe lapte în mijlocul latierei cufundata vreo câțiva mm. La început auzi sunetul acela în care baga mult aer. Mai mult de 2sec nu o lași asa. Dacă nu se oprește singur ridici puțin latiera (juma de cm) pana nu se mai aude și pana vezi ca se formeaza vortexul respectiv.
Daca începe sa aibă un sunet înalt, țipător, ai coborât prea mult. Ca idee, urechea e foarte importanta în procesul de frotare, sau asa o vad eu. D-aia sunt și campionate de latre art legat la ochi , Sau joaca, oricum sunt. Mana și urechea ar trebui sa fie suficient ca să faci o crema bună

Ca să nu prapadesti litri de lapte pune apa + o picătură de detergent de vase și fă-ți mana pe ala.
Multumesc pentru răspuns.

Am sa incerc varianta cu diusa in mijlocul latierei,
Sunetul acela îl recunosc rapid stiu când introduce aer , când e prea jos shuiera aiurea , când e puțin mai jos de luciu face vortex-ul .... Am incercat toate variantele, și să bag doar puțin aer și mult vortex ... Rezultat lapte cald cu putina spuma deasupra.... Daca bag aer 5 sec și după aceea vortex până la 60 -65C ... spuma multa , lapte cald dedesubt ... De aia mă gândeam la cineva care stăpânește tehnica ca sa știu dacă mă mai chinui sau nu ...
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#11
Am incercat dimineață să încălzesc mai bine aparatul, undeva la 45min . O diferență în bine am sesizat la espresso dar cu laptele tot jale.... Cu diusa cu toate cele 4 gauri libere, poziționată în mijlocul latierei ușor scufundată subt luciul laptelui, dat aer 2 3 secunde apoi scufundată până nu mai face tz tz tz....... am ținut o acolo până a ajuns laptele la 65c și a ieșit un borș, puțină spumă deasupra și mult lapte cald, numa bun de făcut cu cocoa....

Ca și concluzie m-i se pare că vortex-ul sau bolboroseala care trebuie să se creeze nu este la fel de puternică cum vad in video-uri.... și aburul dat în gol așa nu e așa dens, alb, nu știu cum să zic .. cum vad in alte videoclipuri că ar trebui sa fie.... Oare să trebuiască chiar să necesite încălzire mai îndelungată, peste 90min ?

Treabă cu apă și 1 pic. dtt nu prea mă ajută ori....nu știu ce să zic.... adică iese o spuma o ceva , pare bine dar la ce mă ajută daca cu lapte nu e la fel .
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#12
Dacă dorești, pot încerca să te ajut prin apel video. Stabilim detaliile în privat.
La Pavoni, Mazzer
 
Reply
#13
(18-08-2020, 12:37)bubucalu Wrote: Dacă dorești, pot încerca să te ajut prin apel video. Stabilim detaliile în privat.
Sigur că da . Mulțumesc.
Vb pm.
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#14
Partea de abur a colegului nu pare sa funcționeze normal. Din ce am văzut, are o cădere de presiune ce nu este oglindita și în acul manometrului.
Poate reușește sa filmeze și asfel sa primească ajutorul colegilor forumisti pricepuți.
La Pavoni, Mazzer
 
Reply
#15
(18-08-2020, 19:55)bubucalu Wrote: Partea de abur a colegului nu pare sa funcționeze normal. Din ce am văzut, are o cădere de presiune ce nu este oglindita și în acul manometrului.
Poate reușește sa filmeze și asfel sa primească ajutorul colegilor forumisti pricepuți.
mulțumesc bubucalu (buimac) pt. ajutor.

Așa este, "din pacate" aburul nu este ce trebuie
Pun mai jos link cu o filmare

https://photos.app.goo.gl/CQNbZQJbfAZxJWSF8

Se comporta astfel cu toate cele 4 gauri libere la diusa, daca astup 3 din ele căderea nu mai este așa vizibilă dar rezultatele sunt cam aceleași.
Ce mă sfătuiți să fac?
Mă gândesc să cresc presiunea in boiler la 1,2 / 1,3bar. dar neavând termometru Eric mă tem că nu voi reuși să răcesc corect hx-ul/grupul pt extragere ....
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#16
Boilerul are vacuum breaker? De asemenea, cum e setata sonda de nivel? Ar avea suficient loc sa acumuleze abur?
Exista șansa să fie ceva înfundat pe circuitul de steam?
Posibil sa ai deja răspuns la astea.
Espressor: Lelit PL62S Mara / Gaggia Classic (deplasare)
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 / Gino Rossi RR45 (deplasare)
 
Reply
#17
(19-08-2020, 00:01)vlaicu Wrote: Boilerul are vacuum breaker? De asemenea, cum e setata sonda de nivel? Ar avea suficient loc sa acumuleze abur?
Exista șansa să fie ceva înfundat pe circuitul de steam?
Posibil sa ai deja răspuns la astea.
Da, boilerul are valva vacuum care din ce am urmărit e cam blocată pe închis, adică garnitura lui din interior se cam lipsește de conul scaunului , zic asta pt că dacă apăs cu degetul pe tzujbicul ei când boilerul e rece, ea cade/deschide valva apoi închide când începe să fiarbă apa, ceva de genul.

Sonda de nivel are vârful puțin indoit in jos (se vede in poza, așa era așa l-am și lasat)
Nu știu cum să stabilesc daca are sau nu destul loc pt a acumula abur...

Despre blocaj nu știu ce să zic ... singura piesa nedesfăcută este robinetul de Steam în rest tot tot a fost curățat in baia chimicala, sunt că noi pe interior,
In robinet ar putea fi ceva problema ?

Mulțumesc.
[Image: 6a3c3596505c247c5b4a6ee6a40fecb8.jpg][Image: b0ebb4e8a0d294f8a884014cca70e52a.jpg]
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#18
https://photos.app.goo.gl/JjERSZGWgHSYXnFv7

După o noapte alba de citit forumul am "descoperit" că eu defapt aveam un SBDU cu scăderea presiunii la 1bar .
Am urcat la 1,3 și într-adevăr aburul este altcevaaa..... dar... deacuma se schimbă treabă la espresso... adaptam ... vedem.
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#19
Sau poate hx?
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#20
(19-08-2020, 09:39)umarianos Wrote: https://photos.app.goo.gl/JjERSZGWgHSYXnFv7

După o noapte alba de citit forumul am "descoperit" că eu defapt aveam un SBDU cu scăderea presiunii la 1bar .
Am urcat la 1,3 și într-adevăr aburul este altcevaaa..... dar... deacuma se schimbă treabă la espresso... adaptam ... vedem.

Ce tare, mai rau e ca nu ne-am dat nici unul seama pe aici, desi ai scris mai sus ca aveai 1 bar presiune.
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew), ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#21
(19-08-2020, 13:44)adiszep Wrote: Sau poate hx?
Fizic este HX dar la care nu puteam frota lapte din cauza lipsei aburului necesar .
Acum cu 1,3 bar grupul văd că urca la 100C, cu toate că după carte ar trebui sa fie cca 108C ... Poate urca la 108 in 1h de idle ....
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#22
Cred ca la 1.3 bar ai mascat problema, de fapt. 1bar e suficient chiar și pentru un boiler de 1.5L - înseamnă 120° in boiler, mai mult decât suficient. Dacă eu am abur pe Mara la tine ar trebui sa rupă.
Cu toate astea ție nu îți scade presiunea cand il folosești ca să reflecte observația din steamer.
MI se pare cam ciudat.
Espressor: Lelit PL62S Mara / Gaggia Classic (deplasare)
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 / Gino Rossi RR45 (deplasare)
 
Reply
#23
(19-08-2020, 17:36)vlaicu Wrote: Cred ca la 1.3 bar ai mascat problema, de fapt. 1bar e suficient chiar și pentru un boiler de 1.5L - înseamnă 120° in boiler, mai mult decât suficient. Dacă eu am abur pe Mara la tine ar trebui sa rupă.
Cu toate astea ție nu îți scade presiunea cand il folosești ca să reflecte observația din steamer.
MI se pare cam ciudat.
Da, clar, după teorie așa este dar practic ce sa i fac....
Să fie manometru obosit și să arate eronat ?
Și totuși radudani zice într-un post din 2013 următoarele: ".........in utilizare casnica, se ajunge frecvent la acel regim termic stationar, cand temperatura in cilindrul HX e practic aceeasi cu cea din boiler, adica peste 120C!
evident asta, cand presiunea in boiler este cea necesara unui abur bun, adica peste 1.1 bar; si HX inseamna si abur,......."
-La San Marco Sprint 95 e  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)